Reklama:

Długotrwałe bóle potylicy/tył głowy + szum w uchu, co robić? (17)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
02-04-2014, 01:24:45

Witam,
opiszę mój problem.
Od lipca zeszłego roku mocno mnie boli głowa w tylnej części, głównie w potylicy, ból był nie do wytrzymania. 2 miesiące później pojawił się szum w lewym uchu.
Bardzo obficie się również pocę od długich lat.
Zacząłem chodzić do neurologa, który leczył mnie środkami przeciwbólowymi, antydepresyjnymi i wieloma innymi kończąc leczenie na lekach przeznaczeniem ku neuroboreliozie.
Wielokrotnie mie mogłem zasnąć przez ucisk/rozrywający ból w potylicy / tylnej części głowy.
Miałem już dużo badań:
- MR głowy
- MR kręgów szyjnych (mały ucisk na worek oponowy, kifoza)
- Rtg ap boczne kregoslupa
- TK głowy
- TK ucha
- Usg doppler
- audiometr
- morfologia
Leki które od tego czasu brałem:
Doreta, Nimesil, Clonazepam, Tritico, Seroxat, doxycyklina,klabax,tinizadolum
Lekarze u których się konsultowałem: neurolog, laryngolog, ortopeda,kardiolog,internista, osteopata.
Kolejny neurolog po zbadaniu calej dokumentacji zasugerowal, ze jestem nerwowy, zbyt napiety i postawil diagnoze: bole napieciowe przepisujac lek:
Jednak nie wiem czy jest to sluszna diagnoza.
Był lepszy okres kiedy bolało mniej, ale ostatnio ból w potylicy powrócił-jest on o zmiennym natężeniu, czasem nie do wytrzymania. Szum w uchu jest rowniez obecny.
Rozpatruję jeszcze przyczyny: zęby/kręgosłup/staw zuchwowo-skroniowy.
Poproszę o sugestię gdzie się udać, co to może być oraz ew kogo się poradzić...
Sprawa bardzo pilna gdyż po prostu nie wiem co robić.
Początkująca
09-05-2014, 12:55:09

mam podobne objawy... nie wiem co z tym zrobic;/
gość
17-06-2014, 20:44:40

djseiten 2014-04-02 03:24:45
Jednak nie wiem czy jest to sluszna diagnoza.
Zastosuj to sprawdzisz. A co ci zostało.
Myślę że dużo nie ryzykujesz. A inne badania też zrób.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkujący
18-05-2015, 13:29:45

Przebadaj się z góry na dół a się dowiesz. Ja bym nie zwlekał, bo z głową nie ma żartów.
Czy skorzystacie z usług [url=http://www.awaria24.com.pl/elektryk-krakow.html]awaria24[/url] gdy coś się popsuje?
Forumowiczka
10-06-2016, 09:07:21

Ja bym spróbowała też z tym zaleceniem od neurologa, chyba że trafiłeś na złych lekarzy. Nam się udało z [url=http://znajdzlekarza.pl/katarzyna-mazur/neurolog/tczew]neurologiem Tczew[/url] - ale też długo wcześniej szukaliśmy kogoś odpowiedniego.
gość
15-10-2016, 10:53:28

Mam podobny ból od prawie nie wyczuwalnego rano nasilający się w ciągu dnia. Podejrzewam przewożenie naczyń krwionośnych w okolicy potylicy, ale zasosowanie środków rozszerzających naczynia typu np. Piramid przy niskim ciśnieniu tętniczym nie wydaje się najszczęśliwszym rozwiązaniem. U osoby z nadciśnieniem można to wypróbować bez większego ryzyka w dawce 1.25 lub 2.5
gość
15-10-2016, 10:57:47

Gość 2016-10-15 12:53:28
Mam podobny ból od prawie nie wyczuwalnego rano nasilający się w ciągu dnia. Podejrzewam przewożenie naczyń krwionośnych w okolicy potylicy, ale zasosowanie środków rozszerzających naczynia typu np. Piramil przy niskim ciśnieniu tętniczym nie wydaje się najszczęśliwszym rozwiązaniem. U osoby z nadciśnieniem można to wypróbować bez większego ryzyka w dawce 1.25 lub 2.5
gość
15-10-2016, 20:35:18

Mam podobne bóle.Zwykle po nocy silniejsze.Te, jak przypuszczam są pochodzenia z dyskopatii kręgów szyjnych.Ale też mam stały ,jednostronny ból z szumem w uchu,zdiagnozowany już 5 lat temu przez laryngologa jako guz kąta móżdżkowo-mostkowego/nerwiak/,badania wykluczyły........... jednak,ból i szum pozostał aż do dziś ....
A leczenie takie jak na wstępie tematu. Różne leki,bez skutku.
gość
05-02-2017, 17:24:49

Witam,
Warto wybrać się do fizjoterapeuty, który specjalizuje się w okolicy czaszkowo-twarzowej (np. terapeuty metody CRAFTA). Informacje na temat tej metody terapii i badania można znaleźć w internecie na stronie CRAFTA. Tacy terapeuci potrafią ocenić i znaleźć struktury odpowiedzialne za objawy i dostosować do tego leczenie manualne. Efekty leczenia u dużej grupy pacjentów są bardzo dobre (oczywiście w zależności od przyczyny problemu). Warto się zainteresować. Pozdrawiam.
gość
22-11-2017, 18:05:06

miałam bóle głowy zpotylicy i z przodu głowy a najczęscie rano , Lekarze zwalali to na karb kręgoslupa bo niestety mam dwa kregiszyjne do wymiany ,Juzmialam miec implanty ale wyslal mnie neurochirurg do neurologa i tam pani doktor zajęla sie mna naprade Odrazu tomokomputer głowy dopler żyl szyjnych i okazało sie ze mam tętniaka na tętnicy szyjnej wewnętrznej ale juz wielkosci 17mm to olbrzym bo tętniaki pękają juz przy wielkosci 6 mm Oprcz tego mialam szumy w lewym uchu .To jakby echo tak to odczuwalam. sam tomokomputer nie dal jasnej diagnozy dopiero angiotk jasno określil co to jest , zawdzięczam zycie ten doktor mlodej neurologChylewskiej Magdalenie z Gdańska, ktora podeszla do problemu profesjonalnie i dzięki niej i profesorowi Juszkatowi z Poznania żyję ,ktory zrobił embolizację z załozonym stentem . Przed embolizacja bylam operowana w Gdansku w UCK bezskutecznie bo tą droga byl niedostępny , Tylko zostałam okaleczona

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: