Reklama:

Demencja starcza/alzheimer - bezradność rodziny ;( (282)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
08-12-2011, 11:40:27

Witam;Chciałabym zapytać jak poradzić
sobie z odleżynami.Mama moja ma ich jeszcze dużo, teraz zrobiły jej się na plecach stosuje różne maści , oliwką natłuszczam.Nie wiem już co mam robić .Pomóżcie!!!!!!!!http://static.medforum.pl/portals/images/emots/icon_frown.gif
gość
10-12-2011, 13:19:43

hej
Znalazłam ostatnio w internecie firme która zajmuję się śpiochami i pajacami które mają zamki z tyłu dzięki czemu chory nie może się sam rozpiąc lub zdjąc pieluchy.
Może komuś sie przyda firma się nazywa 4care.
Pozdrawiam
gość
12-12-2011, 04:36:38

Witam,
W sprawach związanych z Alzheimerem zapraszam do zadawania pytań na nowo otwartym forum pod adresem http://www.lifepedia.pl
gość
26-12-2011, 00:08:24

Gość 2011-12-08 12:40:27 Witam;Chciałabym zapytać jak poradzić
sobie z odleżynami.Mama moja ma ich jeszcze dużo, teraz zrobiły jej się na plecach stosuje różne maści , oliwką natłuszczam.Nie wiem już co mam robić .Pomóżcie!!!!!!!!http://static.medforum.pl/portals/images/emots/icon_frown.gif
Sprobuj Sudocremu
gość
26-12-2011, 08:47:43

Czy istnieje rozwiązanie naszych problemów psychicznych i fizycznych?
Co się stanie z naszymi chorymi gdy zabtaknie nam siił albo odejdziemy do innego świata?
gość
03-01-2012, 18:42:50

udało nam się wyciągnąć babcie na pierwszą wizytę u neurologa umowioną. Neurolog dał tylko skierowanie na badania krwi ! też tak mieliście na pierwszej wizycie? na początek badanie krwi, by potwierdzić chorobę alzheimera, która jest raczej pewna? jestem zdenerwowana, bo zależy nam na czasie,by jak najszybciej rozpocząć leczenie, a tomografia, czy rezonans to podstawa, co niby ma wykazać badanie krwi? chory jest mózg
gość
13-01-2012, 18:24:49

Jestem studentką Akademii Medycznej, poszukuję opiekunów osób chorych, którzy wypełnią anonimową ankietę do mojej pracy magisterskiej na temat jakości życia chorych na chorobę alzheimera oraz ich opiekunów. Bardzo proszę o pomoc i współpracę. Chętnych proszę o przesłanie e-maila na adres: talwis87@interia.pl
Z góry dziękuje :)
gość
16-01-2012, 23:13:57

moja babcia choruje na tarczyce, ale podejrzewamy też alzheimera. byliśmy u lekarza, zlecił badania na tarczyce, okazało się że wyniki są złe i należy wyregulować leki na tarczyce. lekarz twierdzi że niepokojące zachowanie wynika od tarczycy i że on nie podejrzewa alzheimera i nie dał skierowania na tomograf ani rezonans.
Ja mimo wszystko jestem pewna,że to nie tylko tarczyca. Babcia nie wie jaki jest dzień nigdy, przy lekarzu też nie wiedziała, nie wiedziała jaki jest miesiac rok - a lekarz stwierdził że to nie alzheimer. nawet jak powiedzielismy że nie poznała kogoś z dalszej rodziny.
niektorzych swoich rzeczy nie poznaje i uważa że to ktoś zostawił.
czy możliwe jest że przy tarczycy ma się takie problemy z pamięcią?
gość
17-01-2012, 11:31:14

proszę boga o cierpliwość opiekuje się mamą razem mieszkamy od kilku lat choruje na demencje i daje nam ostro popalić .rok temu upadła i choroba się nasiliła nic niewie jak są domownicy ale jak przyjdą córeczki to wmiarę idzie się z mamą dogadać i niewiem jak to rozumieć. a mam kłopot straszny z myciem ijak była sprawniejsza i trzeba było się wymyć to wymyślała różne historie ,aby się nie wykąpać rodzina nigdy się nie interesowała tą chorobą i oskarżyli mnie oto że żle zajmuje się mamą , dzisiaj rano jak wspomniałam o myciu to mama powiedziała ,że ja zwariowałam .jak zje to zostawiam talerz przy łóżku bo powie że nie jadła .jestem psychicznie zdołowana .i od nikogo dobrego słowa ale może kiedyś to zrozumią.
gość
23-01-2012, 22:58:22

http://zyciezdemencja.blogspot.com/ Możecie tutaj przeczytać o moich problemach z babcią. Choroby które dotykają starsze osoby potrafią naprawdę wpłynąć na relacje rodzinne. Mam wiele problemów podobnych do waszych, ale trzeba jako dawać sobie radę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: