Reklama:

Czy to padaczka?Proszę o pomoc!!! (15)

Forum: Padaczka

Początkujący
01-04-2011, 19:44:02

Padaczka wieku młodzieńczego i starczego odpada,alkoholowa też .Zastanawiają mnie te kilkugodzinne uderzenia gorąca i ból w klatce piersiowej które poprzedzały atak.Żona zauważyła,że ból i pieczenie w klatce piersiowej pojawia się po tym jak serce przez kilkanaście sekund bije z ogromną częstotliwością.Zazwyczaj sygnały o ataku pojawiają się kilka minut przed atakiem a nie kilka godzin.Czy mogą to być objawy przekwitu u kobiety?A atak padaczki jego skutkiem?
gość
02-04-2011, 11:47:19

W wielu przypadkach ataki padaczki nie mają żadnych przyczyn, po prostu dochodzi do wyładowania(nadmiernej aktywności mózgu).
Ale zdarzają się też padaczki, w których czynnikiem wywołującym atak jest np:
w padaczce fotogennej błysk światła
w padaczce alkoholowej alkohol.

Po wyeliminowaniu tych czynników ataki ustępują, ale leki trzeba przyjmować.
Ogólnym czynnikiem wywołujący ataki padaczki jest stres.

Co, do bólu i pieczenia w klatce piersiowej może trzeba było by się skonsultować się z kardiologiem

Ale najważniejsze jest aby teraz lekarz dobrał odpowiedni lek przeciwpadaczkowy, i ograniczył lub wyeliminował ataki.
gość
06-04-2011, 11:13:28

Gość 2011-03-29 20:21:26 Myślę, że nic nie da wizyta u innego neurologa.
Padaczkę diagnozuję się tylko po atakach, nie po złym eeg czy rezonansie, więc bym się raczej tymi badaniami nie sugerował.
Każdy lek na coś leczy, na coś innego szkodzi, i żaden lek przeciwpadaczkowy nie daje gwarancji, że ataki nie wrócą.
Chociaż w wielu przypadkach mogą zaleczyć tak chorobę, że ataki nie występują.
Ja już nie mam 9 lat ataków.
Co do nerwicy wątpię.

Witaj,

nie masz 9 lat ataków - możesz mi powiedzieć, czy miałeś zdiagnozowaną przyczynę ataków? Bierzesz leki? Czy nie masz ataków po odstawieniu leków?

Dzięki z góry za odpowiedz.
gość
06-04-2011, 12:18:16

Leki biorę, przyczyny nie zdiagnozowano.
gość
07-04-2011, 07:52:35

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o wasze opinie
Witam czy jeżeli mam polineuropatie obwodowa mogę pracować na hucie gdzie z metali ciężkich jest właśnie ołów
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
Reklama: