Reklama:

czy to na pewno padaczka ? (18)

Forum: Padaczka

gość
08-09-2011, 12:42:28

Aktualnie coreczka bierze jeszcze antybiotyk na gardlo czy to moze miec wplyw na zaburzenia rownowagi? Czy to tez skutek tego ataku? W ostatnich dniach zauwazylam ze ciagle sie wywraca mimo ze juz bardzo ladnie chodzila, czesto nawet stojac upadnie na pupe. W ulotce od antybiotyku nic nie pisze o tego rodzaju skutkach ubocznych. Przepraszam za moje nieskladne wypowiedzi i nerwowosc ale naprawde strasznie sie martwie tym wszystkim a kolejki do specjalistow sa bardzo dlugie :( niestety nie stac mnie na lekarza prywatnego :(
Wtajemniczony
08-09-2011, 12:58:40

Możliwe że jest to spowodowane osłabieniem organizmu z powodu choroby, nie spotkałem się jeszcze aby ataki wywoływały zaburzenia równowagi po takim czasie, przez jakiś czas po ataku każdy tak ma ale to mija w miarę szybko, więc jak dla mnie to skutek choroby.
gość
08-09-2011, 13:11:10

Dziekuje bardzo za odpowiedz wiec pozostaje mi czekanie na wizyte, mam nadzieje,ze do tego czasu nic podobnego sie juz nie wydarzy
Wtajemniczony
08-09-2011, 13:36:50

Nie ma za co, jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało.
Komentatorka
08-09-2011, 18:06:22

Kolega ma rację, proszę się nie denerwować i spokojnie czekać i zwracać szczególną uwagę na zachowanie dziecka. Wszystkie spostrzeżenia w takiej sytuacji są teraz ważne.

Faktycznie wygląda to na ataki padaczki ale w trakcie wycieńczenia organizmu różnie jest.
Radzę udać się do pediatry i wszystko mu opowiedzieć. EEG nie koniecznie potwierdzi Pani obaw. Czasami jest tak, że wszystkie wyniki wychodzą dobrze.

Zastanawia mnie tylko jedno-antybiotyk, czy on nie jest za silny dla Pani dziecka, może to być skutek uboczny, to nic że w ulotce nie napisano tego, przecież nigdy nic do końca nie jest sprawdzone.
Pozdrawiam
gość
13-09-2011, 14:14:53

Witam, okazalo sie, ze przyczyna utraty rownowagi byl jednak antybiotyk, ktory jyz odstawilam. W poniedzialek bylam na eeg z malutka i u neurolog Niestety wynik wyszedl nieprawidlowy, jednak pani doktor postanowila nie podejmowac jeszcze leczenia przeciw padaczkowego. Zapisalam tylko wlewki z relanium wrazie ataku i kazala nadal obserwowac. Nie wiem czy powinnam zmienic lekarza? Czy mozna tak poprostu zostawic nieprawidlowy wynik eeg bez kontynuacji innych badan? Jeszcze raz dziekuje za wczesniejsze odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
Wtajemniczony
14-09-2011, 08:40:28

W przypadku padaczki nie ma zbyt wielu badań aby stwierdzic chorobę, można co prawda zrobic tk czy mr ale chyba jeszcze nie ma sensu. Wynik eeg nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś na pewno ma padaczkę, ja miałem prawidłowe eeg przez 3-4 lata choroby, jak na razie trzymaj się tej lekarki, jeżeli się ataki powtórzą wtedy pewnie przepisze lekarstwa.
Komentatorka
14-09-2011, 17:54:17

Na EEG bym tak nie bazowała, u mnie wychodzą złe tylko po lub przed atakiem. A tak to wyniki mam zawsze dobre. Co do tk czy mr to fakt za wcześnie. Na razie też bym radziła by nie musiała Pani podawać dziecku tabletek- obserwować tylko proszę jak zachowuje się dziecko, nie tylko czy ma ataki ale chociażby nawet czy nie zawiesza się, nie jest otępiałe, powolne itp.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: