Reklama:

Czy to mielopatia??? (13)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
29-11-2009, 18:18:12

Musi Pani uważać na wszelkie urazy i obciażenia. Leczenie zachowawcze polega na terapii przeciwbólowej, przeciwzapalnej oraz bardzo ostrożnej rehabilitacji.
W przypadku wystąpienia takich objawów jak narastający ból, niedowład kończyn, problemy z chodzeniem czy oddawaniem moczu lub stolca, konieczna jest pilna rekonsultacja neurochirurgiczna i leczenie zabiegowe.
Wtajemniczona
31-12-2009, 17:17:00

Z terapią przeciwbólową i przeciwzapalną muszę być ostrożna ze względu na wrzody na żołądku i przełyk Bareta
Rehabilitacja, no cóż, byłam na prewencji ZUS, to pomyłka - złe ćwiczenia na szyję spowodowały ból większy niż był. Jakoś się to unormowało, ale przyznam szczerze, że różni lekarze interpretują wyniki w inny sposób Jest Pani pierwszą i jedyną lekarką, która nazwała po imieniu moje drętwienie ciała przy pochylaniu głowy, wielki punkt dla Pani wiedzy
Pojawił się ból i drętwienie, dziwne ciągnięcia kończyn dolnych, z osłabieniem siły mięśniowej lewej kończyny dolnej, co zauważyła pani doktor od rehabilitacji, chwilę później zarzucając mi hipochondrię i niemalże chorobę psychiczną ((
Do tego wszystkiego pojawił się problem widocznego przepełnienia żył szyjnych, podwyższonego OB (19), trochę niskiego żelaza (60), wypadania (!!!) włosów. Musze wykonać USG tarczycy (hormony badane w normie), echo serca i gastroskopię...mam nadzieję, że wszystko będzie lepiej.
Czy jest Pani w stanie połączyć wszystkie te fakty i poddać mi jakąś myśl??? Co to wszystko znaczy? Co się dzieje?
Spróbuję jeszcze skonsultować mój stan z "niezależnym" neurochirurgiem.
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
03-01-2010, 15:26:34

Niestety nie da się diagnozować pacjentów "na odległość", bez dokładnego badania i oceny badań dodatkowych.
OB (Odczyn Biernackiego) jest parametrem bardzo niespecyficznym i jego nieznacznie podwyższona wartość może mieć bardzo różnorodne podłoże (np. jakikolwiek ostry lub przewlekły stan zapalny w organizmie, w tym przeziębienie, nieleczony ząb, itp). Dlatego powinien być interpretowany łącznie z towarzyszącymi objawami. Podobnie różne przyczyny mogą powodować spadek poziomu żelaza we krwi.
W związku z tym, jak wspomniałam dalszą diagnostykę musi przeprowadzić lekarz, który osobiście będzie mógł Panią badać i zebrać dokłądny wywiad chorobowy.

Pozdrawiam,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: