Witam, proszę o interpretacje wyniku:
St. po operacji dyskopatii i implantacji protez krążków międzykręgowych na poziomie c4-c5 i c5-c6.Protezy krążków położone prawidłowo.Na obu operowanych poziomach widoczna niewielka, ale zachowana przednia i tylna rezerwa płynowa w kanale. Na poziomie c5-c6 widoczny, nieco niejednorodny, podwyższony sygnał z rdzenia kręgowego po stronie lewej, nie można wykluczyć niewielkiej mielopatii do różnicowania z artefaktami od protezy krążka(???). Po podaniu kontrastu w obrębie rdzenia widoczne jest jednorodne wzmocnienie kontrastowe(???)
Zmiany degeneracyjne typu Modic I w trzonach kręgowych c4, c5, c6
Pozostałe tarcze międzykręgowe z cechami dehydratacji o prawidłowo zachowanej wysokości i bez wypuklin krążków międzykręgowych.
Dodam, że operowana byłam w sierpniu tego roku.
Jakiś czas temu musiałam przerwać wczesną rehabilitację, bo pogarszał się stan zdrowia.
Obecnie odczuwam ból i drętwienie lewej dłoni, drętwienie prawej, obu stóp, czasami "wypada" mi coś samoistnie z lewej ręki, a ostatnio bardzo nasilił się objaw drętwienie (przechodzenia mocnych prądów przez całe ciało) w momencie lekkiego schylenia głowy do brody...
Co to może być???
Pozdrawiam
renbaz