Reklama:

Czy to epilepsja? (64)

Forum: Padaczka

gość
23-11-2012, 21:30:31

O roku czasu zaczelam miec pierwsze objawy.Na poczatku czesto upadalam i nie moglam wstac. Blyszczal mi sie obraz.Widzialam blyski czasami mialam halucynacje. Czesto tracilam kontakt z otoczeniem oczy mi sie zamykaly, nawet podczas chodzenia i film mi sie urywal.czasami nie wiedzialam gdzie jestem. mialam tez drgawki calego ciala.
Dodam ze mialam robiony rezonans ktory nic nie wykazal.
EEG lekarz mi nie zrobil.
gość
24-11-2012, 21:04:01

moze mi ktos pomoc i odpisac??liczylam na odpowiedz
Komentatorka
24-11-2012, 21:08:03

mysle ze nikt nie zna odpowiedzi,jesli lekarz Ci nie odpowiada bo nie dal na eeg to pojdz do innego to skonsultowac...
Tak w internecie to raczej nikt Cie zdiagnozuje...
objawy epi są rozne
:)
gość
24-11-2012, 22:00:31

Dziwię się, że lekarz nie zalecił EEG. Chociaż tyle mógł zrobić. Nikt nie wymaga, żeby od razu robiono TK lub MR.
Powinnaś się przebadać, bo tak jak zauważyła Basia epilepsja przybiera najróżniejsze formy i konsultacja internetowa nie może zastąpić prawdziwego badania.
---------------------------------------------------- ‎"Zasady są dla zwykłych ludzi. Geniusze potrafią żyć w chaosie"
gość
24-11-2012, 22:50:52

no wlasnie i musze chyba zmienic lekarza.bo w sumie sama nie wiem co mi jest.lekarz mowi ze to moze byc padaczka. biore depakine 300, i wsumie ostatnio mi sie pogorszylo. nie wiem tylko dlaczego czesto trace rownowage i mam upadki bez powodu, tego lekarz mi nie wyjasnil.
gość
24-11-2012, 23:00:58

Zastanawiam się nad tymi zawrotami głowy, upadkami.
Czy nie jest to także problem z błędnikiem?
---------------------------------------------------- ‎"Zasady są dla zwykłych ludzi. Geniusze potrafią żyć w chaosie"
Komentatorka
24-11-2012, 23:02:39

Dziwne ze lekarz nie zlecil eeg a przepisal leki padaczkowe.
gość
24-11-2012, 23:12:16

Już chociażby dlatego zmieniłabym lekarza.
Tak jak mojego syna (wtedy 2-3latka) z migren pani doktor koniecznie chciała leczyć typowymi lekami p/padaczkowymi.
Nie zgodziłam się, skonsultowałam z innym lekarzem, ale na szczęście syn po prostu z migren wyrósł.
Komentatorka
24-11-2012, 23:18:46

wlasnie dlatego trzeba konsultowac jak nam ten lekarz cos nie pasuje to trzeba probowac u niego....
omatko Dorotka taki mały i juz migreny miał?a jak do tego doszlas ze to migrena?wiem ze moze to nie ten temat ale ja jeszcze sie nie spotkałam z migreną u takiego malego dziecka dlatego mnie to zaciekawilo.
gość
24-11-2012, 23:33:18

To wszystko po linii teścia. W jego rodzinie migrenowcy.
Młody po prostu wył z bólu. A do tego doszły słabe naczynia krwionośne w nosie - też po linii teścia. I krwotoki jak z prosiaka zarzynanego. Makabra.
Teraz już jest ok, ale nauczycielki mdlały jak Młody miał krwawienie w szkole. A on po prstu wsadzał nos pod kran z zimną wodą, dmuchał porządnie aż wypadł skrzep i już było po wszystkim. W nocy jak go brało to nawet nas nie budził tylko moczył ręcznik i sobie do nosa przykładał. Taki zdolniacha był :)
Kurcze, odbiegłyśmy od tematu.
Powrót :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: