Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2012, 18:45:26

Kasiu dziękuję za informacje dotyczące danego lekarstwa. Skoro są takie wskazania to wiadomo ,że lekarstwo nie posłuży pozytywnie lecz negatywnie.
Kasiu a tak poza tym co u Ciebie , jak tam bóle migrenowe są czy zmniejszają się.
Pozdrawiam
01-12-2012, 16:58:58

Do usług Aniu, chętnie pomogę jeśli tylko będę mogła:)
Migrena dała mi chyba spokój. Różne są opinie na ten temat ale przychylam się do tej że mija sama tak jak sama przyszła. Coś w tym jest, wyleczyć nie można, ograniczyć cierpienie natomiast można. ;)
Teraz za to jestem niemal ekspertem jeśli o bóle głowy chodzi, jakbyś miała pytania to chętnie odpowiem, pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich na forum a zwłaszcza tych z którymi dane mi było rozmawiać :)
http://naforach.pl/viewforum.php?f=25
gość
02-12-2012, 00:46:51

Wiem co masz na myśli. Możesz być o te sprawy spokojna. Wszystko jest w toku. Cieszę się ,że stałaś się ekspertem w tych sprawach?
Mam pytanie. Czy znalezienie nowego partnera wpłynie na mniejsze bóle głowy.?
Ja mam przypuszczalną odpowiedź na to pytanie.
Wtajemniczona
02-12-2012, 16:24:50

Aniu tak, jak najbardziej tak, Twoje samopoczucie ma ogromny wpływ na Twoje zdrowie, kondycja psychiczna idzie zwykle w parze z fizyczną, Jeśli znajdziesz drugą połówkę będziesz szczęśliwa, wydzielane endorfiny czy hormon szczęścia mogą sprawić że bóle znikną bądź będą występować rzadziej. Wiesz przecież że stres bywa czynnikiem wywoławczym ataków migrenowych, a im więcej szczęścia tym mniej stresu ;)
Czy myślałaś podobnie?
VIP
02-12-2012, 16:37:13

Witam.
Dorotka moja siostra ma prawdopodobnie ataki migrenowe, tak duży ból i częściowo nawet potrafi jej chwytać część twarzy......jedno oko ma juz mniejsze.......zaczęła dopiero chodzic po lekarzach.....okulista, laryngolog.......ból zawsze w tym samym miejscu zaraz nad prawym okiem ......
Mówiłam jej by może do jakiej poradni bólu migrenowego.....
Co mogła byś mi doradzić .....jakie badania ....teraz ma okuliste ale w styczniu ......i badanie dna oka....
dzisiaj byłam u niej i trochę mnie to niepokoi.....
Wtajemniczona
02-12-2012, 17:40:54

mare 2012-12-02 17:37:13 Witam.
Dorotka moja siostra ma prawdopodobnie ataki migrenowe, tak duży ból i częściowo nawet potrafi jej chwytać część twarzy......jedno oko ma juz mniejsze.......zaczęła dopiero chodzic po lekarzach.....okulista, laryngolog.......ból zawsze w tym samym miejscu zaraz nad prawym okiem ......
Mówiłam jej by może do jakiej poradni bólu migrenowego.....
Co mogła byś mi doradzić .....jakie badania ....teraz ma okuliste ale w styczniu ......i badanie dna oka....
dzisiaj byłam u niej i trochę mnie to niepokoi.....
Tu konieczna będzie wizyta u neurologa. Z tego co opisujesz może to być migrena migrena połowiczoporaźna - objawy obejmują tymczasowy paraliż jednej części ciała (hemiplegia), problemy ze wzrokiem i vertigo, które zaczynają się 10 do 90 minut przez wystąpieniem bólu głowy,
migrena oftamoplegiczna - objawy obejmują ból wokół oka, czasami z opadającą powieką, podwójne widzenie i inne problemy ze wzrokiem.
Jednak właściwą diagnozę i leczenie gwarantuje tylko lekarz. Jeśli Twoja siostra skorzysta z pomocy neurologa dalsze badania mogą już nie być potrzebne. Odchylenia od normy w tym przypadku występują tylko w czasie napadu. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze kochana.
gość
02-12-2012, 17:49:30

Reniu, niech siostra Twoja zrobi sobie KT lub MRI głowy. To nie jest normalne gdy są dni kiedy nie miłosiernie boli głowa, określane to jest migreną, musi być jakiś powód który wywołuje ten ból głowy. Moja siostra cioteczna cierpiała na migrenowe bóle głowy, wiele lat na to ją leczono i co się okazało, przyczyną były tętniaki. Dobrze, że była we Włoszech, tam jej pękły, była dwukrotnie operowano, żyje, czuje się dobrze, skończyły się problemy z migrenowym bólem głowy.
Pozdrawiam Alicja
Wtajemniczona
02-12-2012, 18:59:49

Tętniaki dają zupełnie inne objawy Alicjo i zapewniam Cię że specjalista ich nie pomyli.
Migrenowe bóle są bardzo charakterystyczne i jeśli lekarz ma pewność nie kieruje na dodatkowe badania bo niczego nie wykażą niepokojącego.
Zanim dojdzie do pęknięcia tętniaka, pacjenci najczęściej nie odczuwają żadnych dolegliwości związanych z jego obecnością. Objawy kliniczne wyrażone są w różny sposób i zależą przede wszystkim od lokalizacji tętniaka. Bardzo często pierwszym objawem występowania tętniaka jest krwawienie podpajęczynówkowe. W zależności od umiejscowienia wady naczyniowej może dawać ono różne objawy.
Pozdrawiam Alicjo, miło że zajrzałaś :)
VIP
02-12-2012, 19:06:19

Dziękuje Wam serdecznie ......najlepiej poproszę siostre by sobie tu zaglądła i poczytała.......z tego co wiem TK głowy miała robione i nic tam nie wyszło.......
Wtajemniczona
02-12-2012, 19:44:47

Bo tak jak wspomniałam Renia wykazałoby pewnie jakby właśnie podczas badania miała atak...ale to prawie niemożliwe. Jakby miała jakieś pytania to chętnie odpowiem, przez ten czas i Karolinka i wszyscy mi pomagaliście i lekarza mam dobrego, zawsze zaspokoi moją ciekawość, coś nowego zaproponuje i jakoś idzie wytrzymać ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: