u mnie dzisiaj spadło z 20cm i jutro ma spaść 25cm śniegu...
więc będę zasuwać z łopatą i odśnieżać... ale ten mąż ma ze mną dobrze, przyjdzie z pracy na gotowe :)
dorota389 2012-02-16 09:29:18 Współczuję...
Ale coś znalazłam i to tu na forum w wolnej chwili .
Co wy na to? Muszę zapytać o to lekarza.
Plastry z sumatryptanem skutecznie uwalniają od migrenowych bólów głowy, nudności, fotofobii i fonofobii.
Jedną z metod dostarczania sumatryptanu jako do organizmu pacjenta jest jego stosowanie przezskórne. Dzięki temu towarzyszące napadom migreny nudności i wymioty nie powodują problemów związanych z doustnym przyjmowaniem tego leku i niekompletnym jego wchłonięciem do krwioobiegu w przypadku zwrócenia części zawartości żołądka już po połknięciu tabletki.
E.A. Schulman z Centrum Medycznego Lankenau w Wynnewood (USA) poddał niedawno badaniom kilkaset dorosłych osób z omawianym zaburzeniem neurologicznym. Zgodnie z publikacją w lutowym wydaniu czasopisma „Headache: The Journal of Head and Face Pain” pacjenci przypisani na drodze losowania do grupy korzystającej z plastrów nasączonych sumatryptanem doznawali uwolnienia od migrenowych bólów głowy, nudności, światłowstrętu (fotofobii) i nadwrażliwości na dźwięki (fonofobii) znacznie częściej niż ci, którzy mieli przyklejone do skóry placebo (w tym przypadku były to identycznie wyglądające łaty nie zawierające żadnego leku).
Autor opracowania: Piotr Malik
Źródło tekstu: Headache: The Journal of Head and Face Pain
kowalowa 2012-02-16 22:30:02 Słuchajcie moi kochani musze sie wam pochwalic odejde troche od tematu,powiem wam cos co mnie zwaliło doszczetynie z nog dzisiaj:)
Czas u nas na podwieczorek godzina 18 Misiek dostaje miseczke z kiślem i tartym jabłkiem,położyłam mu recznik na klacie hihih,postawiłam miseczke z kisielkiem dałam łyzke a on co? Złapał łyzke i do miseczki i buziak,sam jadł,poryczałam sie jak bóbr,i jak mu sprawanie to szło,usmiechałsie jak dziecko miał minki jak by chciał mi powiedziec Karolina ja umiem jesc sam,porostu jestem szczesliwa jak nie wiem co:)))))
takaiga 2012-02-16 13:26:33 wygląda świetnie, sama jestem ciekawa tych plastrów
kowalowa 2012-02-16 22:30:02 Słuchajcie moi kochani musze sie wam pochwalic odejde troche od tematu,powiem wam cos co mnie zwaliło doszczetynie z nog dzisiaj:)
Czas u nas na podwieczorek godzina 18 Misiek dostaje miseczke z kiślem i tartym jabłkiem,położyłam mu recznik na klacie hihih,postawiłam miseczke z kisielkiem dałam łyzke a on co? Złapał łyzke i do miseczki i buziak,sam jadł,poryczałam sie jak bóbr,i jak mu sprawanie to szło,usmiechałsie jak dziecko miał minki jak by chciał mi powiedziec Karolina ja umiem jesc sam,porostu jestem szczesliwa jak nie wiem co:)))))
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.