Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
14-02-2012, 16:10:08

takaiga 2012-02-14 12:25:51 hej, a u mnie za to kiepsko... głowe to mi zaraz rozerwie ale wzielam ibum bo tylko to mi pomaga... w taki walentynkowy dzien maż chyba nie bedzie mial ze mnie porzytku :)

Trzeba przenieść święto na jutro i nie przesuwać daty w kalendarzu , będzie lepsze samopoczucie i mąż zadowolony.
Liderka opinii
14-02-2012, 16:16:33

gosia1954 i chyba tak zrobimy bo chce się cieszyć tym dniem :) i dobrze go wykkorzystac..
buziak :***
Forumowiczka
14-02-2012, 16:57:55

takaiga 2012-02-14 17:16:33 gosia1954 i chyba tak zrobimy bo chce się cieszyć tym dniem :) i dobrze go wykkorzystac..
buziak :***
Jeżeli mąż na to zasługuje , a myślę ,że bardzo, to nie musisz robić tak jak wszyscy ,tzn. dzisiaj . Ważna jesteś TY i mąż Pozdrawiam cieplutko Gosia
Forumowiczka
15-02-2012, 15:32:27

gosia1954 2012-02-13 17:56:35
dorota389 2012-02-13 16:08:34
nie28 2012-02-13 15:15:42
dorota389 2012-02-13 14:23:38 Dziś mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych migrenicy mogą czuć się zagrożeni. Mnie uratowała mocna kawa wypita na wszelki wypadek ale też spokojny dzień w pracy,jak nigdy w poniedziałek. Dobry początek tygodnia jednym słowem i mam nadzieję że u wszystkich było podobnie.
Powiem Ci Dorotko,że mocna kawa dobrze robi. Jedynie kawa parzona. Wyjątek stanowi kawa z ekspresu:)
Wiem i dlatego kiedy czuję że może nastąpić atak ratuję się kawą albo energetykiem z kofeiną ale nigdy nie naużywam bo skutek może być odwrotny. Kiedy to nie pomaga dopiero sięgam po tabletki

Dorotko , a czy próbowałaś kawy z sokiem z cytryny? Spróbuj ,ale tylko wtedy gdy czujesz ,ze może Cię dopaśc znienawidzony atak. Czasami tez pomaga . Dlaczego jednym pomaga a drugim nie ? Przy migrenie u jednych naczynia się rozszerzają , a u innych kurczą. Dlatego ,jak i w wielu innych chorobach wszystkiego trzeba próbować i metoda prób i błędów znależć sposób dla siebie. Widzę ,że 13 jest dla Ciebie dobrą liczbą , bo samopoczucie i humor dobry. Miłego bezstresowego wieczoru zyczę. Gosia
To prawda Gosiu, zauważyłam że inni polecają chłodne kompresy a u mnie działa rozgrzewanie i gorąca woda na stopy czy kąpiel , coś w tym jest.
Wczoraj Walentynkowo było i jakoś zrozumiałe że nie zajrzałam ale stęskniłam się za forum
Forumowiczka
15-02-2012, 15:35:01

alimakalimak 2012-02-14 08:44:28
dorota389 2012-02-13 14:23:38 Dziś mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych migrenicy mogą czuć się zagrożeni. Mnie uratowała mocna kawa wypita na wszelki wypadek ale też spokojny dzień w pracy,jak nigdy w poniedziałek. Dobry początek tygodnia jednym słowem i mam nadzieję że u wszystkich było podobnie.
Racja Dootko ja wczoraj bylam nie do zycia,tak mnie glowa bolalam ze odrazu 2 tablety wzielam.Dzis okej a u Was jak tam?
Ja niedlugo wybieram sie do pracy dzis mamy zmiane promocji zaczne ukladac sklep to mi szybko dzien zleci.Potem po pracy swietujemy z mezem walentynki:)))
Dziś rewelacja ale się musiałam napracować przy śniegu,zasypało mnie totalnie,byłam zła ale to tak ładnie wygląda że mi przeszło,jakoś się może jutro odkopię.
gość
15-02-2012, 19:30:58

No powiem wam dziewczynki ze wyszłam dzisiaj o 4:40 do pracy bo tak wyłaze jak ide na rano hihih,myslałam ze padne sniegu sniegu i jeszcze raz sniegu,i cały czas pada i pada matko ja chce wiosne:(((
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
VIP
15-02-2012, 19:33:53

Na południu zawieje , zamiecie, strasznie ciężko, świata nie widać, tak wieje .
Samopoczucie kiepściutko, może jutro bedzie lepiej.
Oby do wiosny , a wszystkich pozdrawiam cieplutko..
VIP
15-02-2012, 19:57:07

kowalowa 2012-02-15 20:30:58 No powiem wam dziewczynki ze wyszłam dzisiaj o 4:40 do pracy bo tak wyłaze jak ide na rano hihih,myslałam ze padne sniegu sniegu i jeszcze raz sniegu,i cały czas pada i pada matko ja chce wiosne:(((
Każdy chyba jej wypatruje , żeby chciała przyjść wcześniej?
Forumowiczka
15-02-2012, 20:24:15

kowalowa 2012-02-15 20:30:58 No powiem wam dziewczynki ze wyszłam dzisiaj o 4:40 do pracy bo tak wyłaze jak ide na rano hihih,myslałam ze padne sniegu sniegu i jeszcze raz sniegu,i cały czas pada i pada matko ja chce wiosne:(((

tak jak mówi Dorotka , tak ładnie ,czysto na świecie ! Byłam dzisiaj u 'uparciucha" ,świata nie widać ,tylko biel,biel biel gdzie spojrzałam to biało , na okragło , czasami jakąś górkę wiatr sobie zrobił , a lasy - cudo! Rano tez musiałam odkopać garaż i po powrocie znowu , ale juz jestem w domku i cieplutko ,milutko ,tylko nie ma "ciepłych nóżek"
Forumowiczka
15-02-2012, 20:27:29

mare 2012-02-15 20:57:07
Każdy chyba jej wypatruje , żeby chciała przyjść wcześniej?
Dziewczyny , już nie długo styczeń , luty ... MAJ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
Reklama: