Witam.Mam 25 lat i kilka schorzeń kregosłupa,zaczynając 2 kregozmykow: od tyłozmyku L4/L5 i przodozmyku L5/S1,czyli rozminely sie kazdy w swoja strone,centralnie lewoboczna przepukline o wielkosci 1,2cm,oraz w znacznym stopniu przewzone tarzcze miedzykregowe L4/L5 i L5/S1,dolegliwoscia towarzyszaca jest rwa kulszowa,dretwienie konczyn,bole promienujace juz do brzucha w zwiazku z tym mam miec operacje we wrzesniu tego roku i jak mowil lekarz zaloza mi 2 inplanty i 6 srub i o to moje pytanie:
Gdzie znajde informacje na temat inplantow,co to jest,jak wygladaja?
Jak wygladaja te sruby i gdzie beda umieszczone?
Jakie jest ryzyko takiej operacji?
I jakie jest ryzyko usuniecia przepukliny?
Nie moge nic znalezc w necie na temat inplantacji,a niewiedza mnie dobija,bo jeszcze bardziej sie boje.Przez 8 ostatnich miesicecy przeszlam 4 miesiace rehabilitacji fizykoterapi i kinezyterapi,czyli 2 tyg,zabiegow,2 przerwy,ale dolegliwosci sa,nie moge stac,siedziec,bo rwie mnie kregoslup i nogi az po stopy.
Nie pisze tu o porade co zrobic,bo wiem co musze i przy moim obecnym stanie zdrowia operacja jest raczej nieunikniona,prosze natomiast o wszelkie wiadomosci badz odnosniki do stron tego typu,za co bede ogromnie wdzieczna czy tu na forum czy na email niki2117@gazeta.pl