Reklama:

Czy cierpisz na zawroty głowy? (15)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-05-2011, 10:22:36

Przeczytaj komentowaną poradę: Czy cierpisz na zawroty głowy?

Witam od marca borykam się z podobnym problemem,tyle że obok widzenia za mgłą ,tętniącego bólu głowy,zachwiań równowagi,zawrotów głowy mam co jakiś czas drętwienie rąk stóp,twarzy,uczucie zatkanych uszu.Nic przyjemnego
czekam na badanie TK głowy,neurolog nic nie widzi okulistycznie dorobiłam się okularów i w polu widzenia(robione parokrotnie) nieznaczne zaburzenie nerwu wzrokowego w prawym oku dopler tętnic szyjnych wykazał asymetrię w przepływie ,zaś laryngolog zlecił badanie słuchu(w normie) i ENG -tu zaburzenie błędnika w uchu prawym,oczopląs samoistny przy oczach zamkniętych w prawo i oczopląs położeniowy na wznak i na prawym boku w prawo,badania krwi w normie jedynie granulocyty i limfocyty kłócą się ze sobą i niestety podejrzenie SM:( proszę o radę jakie jeszcze mogę badania wykonać by to paskudztwo potwierdzć bądź wykluczyć.Pozdrawiam i życzę zdrowia
Początkująca
26-05-2011, 10:30:02

Witam od marca borykam się z podobnym problemem,tyle że obok widzenia za mgłą ,tętniącego bólu głowy,zachwiań równowagi,zawrotów głowy mam co jakiś czas drętwienie rąk stóp,twarzy,uczucie zatkanych uszu.Nic przyjemnego
czekam na badanie TK głowy,neurolog nic nie widzi okulistycznie dorobiłam się okularów i w polu widzenia(robione parokrotnie) nieznaczne zaburzenie nerwu wzrokowego w prawym oku dopler tętnic szyjnych wykazał asymetrię w przepływie ,zaś laryngolog zlecił badanie słuchu(w normie) i ENG -tu zaburzenie błędnika w uchu prawym,oczopląs samoistny przy oczach zamkniętych w prawo i oczopląs położeniowy na wznak i na prawym boku w prawo,badania krwi w normie jedynie granulocyty i limfocyty kłócą się ze sobą i niestety podejrzenie SM:( proszę o radę jakie jeszcze mogę badania wykonać by to paskudztwo potwierdzć bądź wykluczyć.Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
21-09-2012, 12:22:09

Hej. Od wielu lat zmagam się z uciążliwymi zawrotami głowy przy zmianie pozycji - najczęściej z leżącej do stojącej. Nic na
mnie nie działa. Po każdej kuracji brak efektu. Ostatnio znalazłem ciekawy sposób opisany w tym artykule
http://www.zawrotyglowy.medserwis.pl/index.php?t=14&id_t=5055. Ktoś z Was robił takie ćwiczenia lub podawał się takim
zabiegom? Jeżeli tak to jak to wygląda? No i najważniejsze czy to pomogło.
gość
05-11-2012, 12:36:16

Żadne sposoby nie pomogą jeśli nie zaczniemy brać tabletek Cavinton ***. Oczywiście lekarz to podstawa, bo lek jest na receptę, ale warto się wybrać aby poczuć tę ulgę.
gość
06-11-2012, 14:23:38

a czy Ty łykałaś ten lek?
gość
07-11-2012, 08:39:08

Cavinton łykałam nawet przed sesją i nauka wchodziła mi szybciej do głowy, zapamiętywałam o wiele więcej niż tak normalnie bez tabletek.
gość
08-11-2012, 13:28:53

ja mam np. coś takiego, że jak wiem, że zbliża się sesja i będę musiała więcej czasu poświęcić na naukę to właśnie wtedy nie mogę się na niej skupić dlatego też już jakiś czas temu zastanawiałam się czy nie warto sięgnąć po jakieś leki wspomagające pamięć i koncentrację.
gość
15-11-2012, 09:50:12

Spróbuj tego cavintonu, który świetnie dotlenia mózg i wpływa na szybsze zapamiętywanie.
gość
19-11-2012, 13:41:45

a Ty stosowałaś ten lek? jak długo czekałaś na efekty?
gość
03-12-2012, 18:34:40

Witam
mam pytanie czy ktos ma ucisk głowy z obu stron tak jak by miał zaraz zamknac oczy i nie otworzyc albo wrazenie ze zaraz umrze ja ma cos takiego i boje sie tego bólu robilam wszelkie baadania zatoki ok krew itd wszystko ok wyladowałam w szpitalu zrobiono mi tomografie i stwierdzono migrene,ale ja mam ucisk gółowy a nie pulsowanie biore rózne przeciwbólowe leki nic nie pomaga;/;/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: