Reklama:

co to jest naczyniak w głowie???!!!! (15)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2007, 16:05:00

mam pytanie co oznacza gdy na badaniu radiologicznym wykryto mi naczyniaka w części potyliczno- ciemieniowej?jakie ma to następstwa ???poradzono mi dla pewności rezonans magnetyczny w Bydgoszczy. Jak poważne jest to "coś", gdyż wizyte u neurologa proponowano mi dopiero na wrzesień. Z internetu uzyskane wiadomości nic konkretnego nie przedstawiły czy tak naprawde jest się czego bać czy to może jest dość częstym zjawiskiem??????
gość
26-05-2007, 11:27:00

mhm....tetniak jest wynikiem jakiegos uderzenia, jest to cos w rodzaju gdy na zyłce robi sie taka banka i krew przepływajac ja powieksza,wiec musi zostac albo zaklipsowna , mozna tez podawac leki ale wtedy zyjesz na "bombie",...wieb bo akurat miłam naczyniaka-wada wrodzona!!!i jest to dosc powazne poniewaz moze dojsc do pekniecia i wylewu-tak ajk u mnie:/...a wyjscie z tego nie jest proste.pozdrawiam.
gość
26-05-2007, 11:27:00

mhm....tetniak jest wynikiem jakiegos uderzenia, jest to cos w rodzaju gdy na zyłce robi sie taka banka i krew przepływajac ja powieksza,wiec musi zostac albo zaklipsowna , mozna tez podawac leki ale wtedy zyjesz na "bombie",...wieb bo akurat miłam naczyniaka-wada wrodzona!!!i jest to dosc powazne poniewaz moze dojsc do pekniecia i wylewu-tak ajk u mnie:/...a wyjscie z tego nie jest proste.pozdrawiam.
gość
27-05-2007, 09:31:00

Dzięki za echo, gdyż nie wiedziałam z czym mam tak naprawdę do czynienia jestem młodą osoba i chorobę zaplanowałam na pózniejsze czasy ;> a tętniak to jest to samo co naczyniak???we wtorek jade na badania do Bydgoszczy, gdyż w badaniu rtg obraz jest niejednoznaczny. Jeżeli będzie na 100% znasz neurochirurga lub neurologa ,który będzie mógł mi pomóc???
gość
14-04-2008, 18:52:00

Co mam dalej począc w sytuacji, gdzie w Tk nie wykryto nic-natomiast we wczesniejszym badaniu Rezonansowym (n aBotanicznej )wykryto drobną blizne na muzgu i naczyniaka w prawej polylicznej cześci .Bardzo często boli mnie głowa-gdzie kończy sie to pobytem na oddziale neurologicznym Prosze o pomoc.co mam dalej robic -i jak postepowac, bo sil mi już zabrakło i wpadlam w depresje
Z powazaniem Krystyn B.
gość
14-04-2008, 18:57:00

Co mam dalej począc w sytuacji, gdzie w Tk nie wykryto nic-natomiast we wczesniejszym badaniu Rezonansowym 9n aBotanicznej )wykryto drobną blizne na muzgu i naczyniaka w prawej polylicznej cześci Bardzo często boli mnie głowa-gdzie kończy sie to pobytem na oddziale neurologicznym Prosze o pomoc.co mam dalej robic -i jak postepowac, bo sil mi już zabrakło i wpadlam w depresje
Z powazaniem Krystyn B.podaje e-mail krystynka49@interia.pl
gość
11-11-2012, 18:37:04

czesc ja tez mam silne bole glowy czeste omdlenia i pewnego dnia dostalam sie do szpitala zrobili mi eeg tomograf z ktoeych nic nie wyszlo ucieszylam sie ale bol glowy jak byl tak zostal zrobiono mi tomograf z kontrastem i wyszlo mam naczyniaka z tendencja do omdlen i nie dokrwienia mozdzku i napadami padaczki przepisano tabletki depakine i stala kontrola neurologiczna czy sie wchlania bo jesli nie to operacjia
15-11-2012, 19:46:12

Sa rozne naczyniaki w glowie. Ja poznalem naczyniaka klebiastego, czyli klebowisko przerosnietych zyl, tak zwana malformacja zylna. Niestety jest on w pniu mozgu i nie ma obecnie bezpiecznego sposobu jego likwidacji.
10 lat temu mialem z niego rozlegly wylew,po ktoryn jedna dobe bylem w stanie smierci klinicznej, a nastepnie przez miesiac bylem w spiaczce.do dzis zmagam sie ze skutkami ubocznymi po tym wylewie.
Powtarzam moj naczyniak jest nieoperacyjny.
Natomiast tetniaki sa czyms zupelnie innym.Nie chce sie wymadrzac tym bardziej, ze takie tematy przywoluja u mnie traumatyczne przezycia.Proponuje poczytac sobie w necie na ten tenat
raf33
gość
02-07-2014, 14:44:57

Witam, minęlo juz sporo czasu od Panstwa wypowiedzi. Jak Wasze zdrowie i samopoczucie? Ja tez mam naczyniaka, czekam na wizyte u neurologa. Moze moglibyscie Panstwo podpowiedziec, gdzie moge zrobic angio tk glowy na nfz? Jestem z okolic Wroclawia, pozdrawiam, dziękuję, Marta
gość
27-07-2014, 09:37:05

witaj Marto, zapewne jesteś już po konsultacji i masz już większą wiedzę na temat naczyniaka. Robiłam ostatnio rezonans magnetyczny glowy i w opisie stwierdzono podejrzenie naczyniaka żylnego mózgu. Jestem przed konsultacja. Powiedz prosż jaki to miało przebieg u Ciebie. Pozdrawiam, Ewelina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: