Reklama:

Ciąża epilepsja a kwas foliowy (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-02-2015, 15:19:08

Kwas foliowy to podstawa kiedy chcemy się przygotować do ciąży! Zacznij brać tabletki z tym mikroelementem i równie postaraj się poszukać produktów spożywczych w których kwas foliowy się znajduje!
Polecam http://www.traider.pl/
gość
17-04-2015, 07:20:12

Pod warunkiem, że ten kwas foliowy jest lekiem a nie suplementem, no i trzeba wiedzieć że z pożywienia niewiele folianów dostaje się do organizmu.
gość
10-06-2015, 06:06:50

Kwas foliowy znajduje się w prenalenie dla kobiet w ciąży, dodatkowo zawiera magnez, który jest niezbędny, więc według mnie to najlepiej trafiony zestaw witamin.
gość
01-09-2016, 09:51:20

Myślę, że jednak tutaj folik mama sprawdzi się najlepiej bo ma jod , DHA, magnez i wit D no i odpowiednią dawkę kwasu foliowego co jest bardzo ważne w profilaktyce cewy nerwowej
gość
09-11-2016, 14:53:16

Tylko trzeba pamiętać, ze na każdy trymestr folik mama jest inny, pierwszy z DHA, jodem i kwasem foliowym, a od drugiego trymestru trzeba zacząć folik mama 2/3
gość
02-12-2016, 13:26:40

Jak zajdzie w ciążę to folik może zamienić na ten z jodem i DHA bo to jest też ważne dla prawidłowego rozwoju płodu.
gość
10-01-2017, 17:09:30

No te witaminy zawarte w foliku mama sa potrzebne po prostu dziecku. Mózg i układ nerwowy musi rozwijac sie prawidłowo i o tym trzeba pamietać
gość
09-06-2017, 17:20:52

Ja brałam do końca folik mama 2/3, który dodatkowo zawiera kwasy dha, które wspomagają prawidłowy rozwój mózgu i wzroku dziecka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: