Reklama:

ciągły ból głowy (40)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-01-2009, 22:40:00

15-01-2009 o 23:03, gość :
no wiec... Miasto->Tarnów, ale bylo to ponad 3lata temu, wiec nie wiem czy to tam nadal działa... Wiec miala 10 zabiegów.... nakłuwanie, ok 20-30 min. (twarz, szyja z tyłu, różnie) i masarze po każdej sesji. PAni doktor-chinka, czy japonka- nie rozrózniam...;p mowila, ze po 7-8 zabiegu będzie tragedia i było!!!!!!! Myslałam, ze mi gloa pęknie....a potem jak "ręką odjął"....
Do teraz ;( Zreszta ta dr. stwierdziła, ze to Nerwica wegetatywna.
No ale niestety, co dobre szybko sie kończy i od 2 tygodni wstaje z bólem głowi i idę spać, także z bolem glowy. Do tego dochodzi bezsenność ;( Nawet dość sline tabsy jush na mnie nie działają. Jutro ide do "normalnego" lekarza, ale nie spodziewam się rewelacji....Ale musze coś zrobić, bo sesja idzie a ja juz tydzień nie śpie a o nauce mowy nie ma...;/

mogla bys podac do siebie maila lub numer GG/Skype mo mam jeszcze kilka drobnych pytan... (sam zaczalem teraz akupunkture).
bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam
gość
07-02-2009, 13:00:00

mój nr GG to 3982563, jak coś to chętnie podzielę sie swoja wiedzą;p

Wiec mój problem z nerwica zaczął się od rozwodu moich rodziców... miałam wtedy maturę ... Myślę, ze przerosło mnie to wszystko i efektem był ból głowy. Teraz też miałam masę problemów, i powróciło...
Akupunkturę robiono mi na czole, twarzy i z tyłu na szyi.... A masaż miałam relaksacyjny. I tyle. Pomogło..na 3 lata;p

Podobno w Krakowie jest bardzo dobry lekarz, który zajmuje sie leczeniem bólu, w tym akupunkturą...Mam dostać namiary od mojej lekarki rodzinnej, wiec jak ktoś jest zainteresowany, to piszcie na GG
Pozdrawiam
Domelcia
gość
04-05-2009, 21:19:00

Jako ze robilem juz praktycznie wszystkie badania zeby znalezc przyczyne mojego bolu glowy i nic do tej pory nie
znalazlem, postanowilem zrobic sobie rentgen calego kregoslupa.
Dodam, ze od urodzenia mam lekka skolioze, bo jedna noge mam minimalnie krotsza od drugiej.
Bolow kregoslupa praktycznie wcale nie mialem. Glowa tez nigdy nie bolala mnie z tylu, ZAWSZE BOLI Z PRZODU.

Opis rentgena calego kregoslupa to:
Zmina pourazowych kostynych nie widac.
Wyprost locdoz szyjnej i ladowiowej, kyfoza piersiowa fizjologiczna.
W odcinku ledzwiowym lumbalizacja S1, poza tym ilosc kregow w pzostalych odcinkach typowa.
Trzony kregowe zwyklej wysokosci, bez cech spondylosis.
Dyskopatia C5/C6. Dyskopatia L5/S1.
Otwory m-kregowe w odcinku szyjnym prawidlowe.

Nie ma za wiele informacji w internecie na ten temat, ale Dyskopatia (C5/C6) dotyczy szyjnej czesci kregoslupa.
Kregoslup szyjny moze powodowac bol glowy, ale raczej tylnej czesci glowy...
Nie bylem z tym jeszcze u lekarza wiec chcialbym sie spytac na razie na forum, czy dyskopatia w moim kregoslupie
moze powodowac lekki, ciagly bol glowy zlokalizowany w przedniej czesci glowy i na skroniach?
Jesli tak, to jak mozna to wyleczyc?

W internecie znalazlem taki oto akrtykul niejako stwierdzajacy, ze kregoslup moze byc przyczyna bolu glowy zlokalizowana w czesci czolowej:
Bóle głowy Na szyjne pochodzenie bólów głowy wskazywałyby umiejscowienie dolegliwości w okolicy potylicznej,
nasilanie się dolegliwości przy skrajnych ustawieniach głowy, towarzysząca sztywność karku. Trudnymi do
interpretacji, ale spotykanymi w chorobach kręgosłupa objawami mogą być bóle połowy głowy promieniujące do czoła
(niemal identyczne jak w migrenie), bóle twarzy, uczucie dławienia w gardle. Zanim jednak ból zostanie przypisany
patologii kręgosłupa szyjnego należy wykluczyć inne pochodzenie dolegliwości.

Caly artykul: http://www.przychodnia.pl/reumatyzm/index.php3?s=3&d=4&t=10

Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mogl pomoc w tym temacie.
pozdrawiam
gość
05-05-2009, 12:04:00

Witam mam 17 lat i od miesiąca mnie cały czas boli głowa. Jakieś 3 tygodnie temu miałam anginę i lekarka stwierdziła, że przez to mam tak silny ból głowy. Jednak angina mi już przeszła a mnie dalej boli głowa. Moja mama twierdzi, że mam jakaś alergie alergię jednak lekarz tego nie potwierdził. Ma ktoś możne pojecie co mi jest ? Prócz ciągłego bólu, cały czas śpię, jestem zmęczona, nie mam na nic ochoty. Ten ból mnie wykańcza Co mogę z tym zrobić ? Proszę o jakąś rade. Pozdrawiam
gość
06-05-2009, 02:32:00

Kochani, ja tez jestem w podobnej sytuacji jak wy. Od okolo 7 miesiecy boli mnie glowa w tylnej czesci. Bol jest ciagly, nie jest mocny- tzn. da sie z nim zyc, lecz niestety bardzo uciazliwy. Moje bole znikaja jedynie na noc, kiedy leze. U mnie przeswietlenie glowy pokazalo jednak niewielkiego 15mm/17mm torbiela pajeczynowki. Lekarze niby twierdza ze to nie od tego mnie boli ta glowa, ale mi sie wydaje ze to jednak jest to. Cos mi tam uciska na nerwy i ...niestety. No, ale do czego daze, chce sie z Wami podzielic tym co ja zrobilam. Od jakiegos czasu pije bardzo duzo wody (wypijam ok 2litrow dziennie) i do tego wysilam sie wiecej fizycznie i musze wam powiedziec ze moje bole w 80% usapily. Nie wiem czy to jest to, ale sprobujcie, bo warto. Wiem jak to jest budzic sie rano z bolem i klasc sie z nim spac Nikomu tego nie zycze. Wypijajcie wiecej wody i miejcie wiecej ruchu. Zycze wszystkim wytrzymalosci
gość
06-05-2009, 17:44:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-05-2009, 19:12:00

witam jesli chodzi migreny ,które nie poddają się leczeniu to mogę podpowiedzieć ,że jest taki lek z grupy leków na padaczkę nazywa się Etopro lub topamax i topiramat to ten lek on bardzo pomaga jeśli chodzi o migrene pytajcie o niego neurologa ja go biorę 3 rok i jest poprawa jak biorę lek .Ja nie mam padaczki .Jest oczywiście jak na lek drogawy ,ale watro polecam brałam różne leki ,które nie pomagały np dexaven ,ketonal,sumigra,divascan,manitol,cokstral,i inne pabi-dexametason.Polecam lek Etopro .
pozdrawiam Aga
gość
07-05-2009, 20:00:00

czesc, ten pomysl z piciem wiekszej ilosci wody to doradzila mi pewna lekarka. Wydaje mi sie ze juz po 2 tygodniach zaczelam widziec roznice. Teraz jak o tym mysle to rzeczywiscie moze to byc zwiazane z krazeniem krwi, to razem z bolami dostalam tez takie dziwne objawy ze jak leze wieczorem w lozku to slysze nieraz takie chlupotanie krwi w tylnej czesci mojej glowy (zaraz nad szyja z tylu). Jesli mialabym opisac to "chlupotanie" to slychac to tak jak wode z ugietego weza ogrodowego. Wiecie, jak sie odkreci wode i waz jest gdzies scisniety to wydaje taki dziwny odglos. Dziekuje z gory wszystkim za dorade!
gość
07-05-2009, 22:15:00

Przepraszam że nie na temat ale chciałem zapytać czy ktoś z Was wie czy da się w jakiś sposób usunąć wcześniej napisany przez siebie post w tym wątku?? Z góry dziekuje
gość
07-05-2009, 23:40:00

odnosnie tych 'dziwnych odglosow', ja u siebie nic takiego nie zaobserwowalem, ale... czasami czuje w skroniach ze mam wystajace zyly w okolicach skroni i czuje 'pulsowanie' krwi.

objaw wydaje sie troche podobny do Twojego.

sprobuje z ta woda

-------------------------------
PS - do kogos powyzej odnosnie usuwania postow. Nie da sie tego zrobic, najwyzej napisz do administracji, ze chcesz usunac swoja wypowiedz z tego czy tamtego watku. powinni to za ciebie zrobic.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: