Reklama:

Ciągłe bóle głowy. Czy to migrena? (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
02-10-2012, 21:15:36

Witam
Tydzień temu poszedłem do neurologa (jeden z ostatnich w mojej okolicy, u którego nie byłem) w celu m.in otrzymania skierowania na RTG kręgosłupa szyjnego.
Pani neurolog zaczęła mi skręcać głową w różne strony i stwierdziła, że nie widzi problemu i żebym na siłę nie szukał jakiegoś fizycznego uszkodzenia. Powiedziała, że takie badanie niewiele jej pomoże. Przepisała mi za to tabletki przeciwpadaczkowe. Trochę mnie to zdziwiło, ale z braku innych rozwiązań nie mam nic do stracenia. Co o tym myślicie?
gość
02-10-2012, 21:27:45

To nie stwierdziła migreny? Ja bym brała leki przez tydzień, a jak nie będzie efektu, to bym odstawiła.
VIP
03-10-2012, 07:43:47

krzyss 2012-10-02 23:15:36 Witam
Tydzień temu poszedłem do neurologa (jeden z ostatnich w mojej okolicy, u którego nie byłem) w celu m.in otrzymania skierowania na RTG kręgosłupa szyjnego.
Pani neurolog zaczęła mi skręcać głową w różne strony i stwierdziła, że nie widzi problemu i żebym na siłę nie szukał jakiegoś fizycznego uszkodzenia. Powiedziała, że takie badanie niewiele jej pomoże. Przepisała mi za to tabletki przeciwpadaczkowe. Trochę mnie to zdziwiło, ale z braku innych rozwiązań nie mam nic do stracenia. Co o tym myślicie?
Dziś RTG nic nie daje , najlepiej od razu TK zrobić .......no nie powiem żeby Cię dobrze potraktowała........może tak z marszu nie dają skierowań na badania .....a może pójśc prywatnie .....gdzieś dalej....
Wtajemniczona
03-10-2012, 14:10:37

W przypadku migren stosuje się również leki przeciwpadaczkowe jako leczenie profilaktyczne, wydaje mi się po Twoim opisie dolegliwości to zupełnie uzasadnione. Nie wiem czy wiesz że efekty takiego leczenia będą widoczne dopiero za kilka miesięcy, zasadniczo można się ich spodziewać po półrocznej terapii. Moja neurolog wszystko mi spokojnie i bardzo przystępnie wyjaśniła, nie miałam wtedy wielu pytań ponieważ nie wiedziałam zupełnie nic o migrenie.
http://naforach.pl/viewforum.php?f=25
Wtajemniczona
03-10-2012, 14:16:48

Konto usunięte 2012-10-02 23:27:45 To nie stwierdziła migreny? Ja bym brała leki przez tydzień, a jak nie będzie efektu, to bym odstawiła.
Jolu, leki przeciwpadaczkowe stosowane przy migrenowych bólach głowy, które się stosuje zwykle w przypadku migreny przewlekłej dają wymierne efekty i zauważalną poprawę dopiero po kilku miesiącach leczenia, zwykle lekarz poleca się zapisać za pół roku na kolejną wizytę i zgłosić się z dzienniczkiem migren.
Wtajemniczona
03-10-2012, 14:22:54

mare 2012-10-03 09:43:47
Dziś RTG nic nie daje , najlepiej od razu TK zrobić .......no nie powiem żeby Cię dobrze potraktowała........może tak z marszu nie dają skierowań na badania .....a może pójśc prywatnie .....gdzieś dalej....
Jeśli pani doktor jest pewna że to migrena wszelkie badania są zbędne, ponieważ wynik( zwykle prawidłowy) potwierdza tylko fakt.
gość
31-12-2015, 14:29:53

Można zrobić sobie bardzo wstępny test na abcmigrena.pl, czy ból głowy, który nam dokucza to migrena. Ale oczywiście bez wizyty u neurologa się nie obędzie, bo tylko wyniki badań i wywiad medyczny mają szansę potwierdzić co nam dolega.
gość
03-01-2018, 19:44:28

Witam serdecznie wszystkich, pomóżcie bo juz nie wiem.co robic. Boli mnie polowa glowy od szyji do czola i zawsze tylko prawa strona , razem z twarza. Bol czasem jest taki mocny ze az oblewaja mnie poty i drza mi rece. Mam jakies przepukliny na szyjnym. Czy to moze byc od tego, rezonans glowy miałem robiony jakies dwa trzy lata temu i bylo ok.
gość
12-05-2018, 20:34:14

Moją córkę boli cały czas głowa,czasami te ataki się nasilają nie pomagają żadne leki przeciwbólowe wszelkie badania nic nie wykazały,proszę o pomoc
gość
14-05-2018, 19:36:00

jeżeli uwierzycie w diagnozę MIgrena to już nie ma innego leczenia jak przeciwbólowe, trzeba ustalić przyczynę i ją usunąć, inna sprawa kto to potrafi ale to już nie było by forum tylko reklama, szukajcie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: