Reklama:

chrobotanie w głowie (16)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
25-08-2014, 19:02:40

Witam.
Pomóżcie zdiagnozować co mi dolega.
Cały czas coś chrobocze/chrupie/trzeszczy mi w głowie. Jest to podobne uczucie do np. strzelania stawów w nadgarstku z tym, że odczuwam przy tym silny ból. Poza tym cały czas czuje ucisk w płacie czołowym, który czasami jest wręcz nie do wytrzymania. Czasami drętwieje mi od tego wszystkiego kark oraz pojawiają się piski w lewym uchu (które ostatnio na szczęście minęły). Czasami czuję jakby cały mózg mi zdrętwiał/skostniał. Wszystkie te objawy nasilają się przy dużym stresie lub zdenerwowaniu, wypiciu większej ilości alkoholu lub seksie zakończonym orgazmem. Wcześniej przy nasileniu objawów pojawiały się też stany depresyjne. To wszystko trwa już dwa lata.
gość
25-02-2016, 20:10:34

Też tak mam,nawet w tej chwili i siedze szukam co to może być. U mnie też nasila się to przy większym stresie,trzeszczy-chrobocze. Robiles jakieś badania już w tym kierunku??? Co to może być? Ją to się boje strasznie
gość
29-02-2016, 10:12:49

bo ta choroba jest przewlekle postępująca, na pocztę prześlę informacje
gość
03-04-2017, 16:09:30

Po skręceniu odcinka szyjnego mam takie słysze trzeszczenie chrupanie mam problemy z równowagą takie bujanie mam co to może być? Prosze o informacje na email: marcinkoscik123@gmail.com
gość
24-05-2017, 14:02:40

Panie Marcinie czy otrzymał Pan jakąś informację? Mam to samo i żaden lekarz nie zdiagnozowal jak dotąd tego schorzenia.
gość
02-06-2017, 14:41:55

Jaka to choroba postepujaca? U mnie trzeszczy i przeskakuje w calyn cieke. Skora jak galareta. I czeste poty
gość
02-06-2017, 14:43:19

A moja komorka jesli chodzi o te trzeszczenia:
608 167 639
gość
01-09-2017, 18:39:46

Proszę mi wysłać na mój adres email wszystkie informacje związane z tym schorzeniem mój email: jeti3322@gmail.com
gość
11-02-2018, 19:26:30

Witam. Mam podobnie.. czy ktos zna diagnoze. Proszę też o meila wiete@wp.pl.
gość
15-10-2018, 07:43:50

izunia767@o2.pl tez prosze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: