Reklama:

choroba parkinsona (25)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-09-2015, 10:32:36

Gość 2015-09-18 12:32:07
Czesc, jezeli chodzi o eksperymantalna terapie to zapytaj tutaj https://www.bliscyzdrowiu.pl/badania-kliniczne/badanie-bezpieczenstwa-leku-cvt-301-levodopa-w-postaci-inhalacji-u-chorych-na-chorobe-parkinsona?utm_source=forum&utm_medium=link&utm_campaign=parkinson%20forum oni prowadza takie badania moze ci coś doradza. Zapisalam tam swojego tate. Link z FB https://www.facebook.com/117871915030839/photos/a.132018373616193.29887.117871915030839/553930871424939/?type=1 mam nadzieje ze pomoglam
gość
20-12-2015, 12:05:46

Witam, piszę do Państwa z pytaniem, może ktoś miał podobne przypadki, bardzo proszę o jaką kolwiek odpowiedź, poradę.
Osoba 70 letnia z chorobą Parkinsona w stopniu zaawansowanym, wystąpiło NZK (nagłe zatrzymanie krążenia) przez ponad 10 dni oddycha przez respirator na oddziale intensywnej terapii, aktualnie lekarze odłączyli od respiratora, oddycha sama z pomocą tlenu, nie daje żadnych oznak życiowych nie rusza palcami i rękoma, ani nogami, patrzy tylko na oczy tzw. "błędny wzrok" zdaniem lekarzy nie zareagowała nawet na tzw. "bodźce bólowe", więc ich zdaniem doszło do niedotlenienia mózgu i mózg obumarł w stopniu znacznym. Ich zdaniem nie ma żadnych szans by wróciły funkcje mowy, ruszania palcami, nic nie da się zrobić jednym słowem roślina do końca życia.. pytanie więc czy mieliście gdzieś w rodzinie podobne przypadki? czy jest jakaś szansa, że wróci trochę do sprawności? Jakie leczenie zastosować? rehabilitacja? Klinika? ogólnie czy da się jakkolwiek pomóc? Ewentualnie jaka jest możliwość opieki nad taką osobą w domu? bardzo proszę o odpowiedź.
gość
26-11-2016, 01:23:35

kto ma klopoty z chodzeniem zapraszam na test tel 505846749 Bazyl Popow który mi bardzo pomógł
gość
12-01-2018, 16:35:00

Dzień dobry, jestem studentką studiów magisterskich na kierunku pielęgniarstwo (II rok). Piszę pracę magisterską na temat " Wpływ poczucia koherencji i stopnia akceptacji choroby na jakość życia pacjentów chorych na Chorobę Parkinsona". Jednak bez Państwa pomocy moja praca nie powstanie. Czy mogłabym prosić o wypełnienie specjalnie przygotowanej dla Państwa ankiety internetowej? Bardzo zależy mi, aby dotarła ona do jak największej ilości osób zmagających się z tą chorobą, aby praca była rzetelna i pomogła w przyszłości w polepszeniu jakości życia u chorych. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Poniżej znajduje się link do ankiety internetowej:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejm1I9xVo6g-4CBhPpThcaqC9_w9ZA3Yc0iUpet4ajWydIgQ/viewform?c=0&w=1
gość
20-01-2018, 09:27:08

Szanowni Państwo,
Jestem studentką fizjoterapii. Przygotowuje pracę magisterską na następujący temat: Ocena zasobu wiedzy chorych na chorobę Parkinsona na temat możliwości rehabilitacji w tej chorobie.
Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety. Ma ona charakter anonimowy, a udzielone informacje zostaną poddane analizie zbiorczej i posłużą wyłącznie do napisania pracy magisterskiej.
https://www.survio.com/survey/d/P7V6S9G6H2Q9Y2O4C
Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety i poświęcony czas

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: