Reklama:

choroba mięśni (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
30-05-2009, 07:55:00

witam,ja od blisko dwoch lat mam problemy z łydkami bolą mnie i nie moche normalnie funkcjonowac i chodzic, bolą mnie bez przerwy czy jest jakis szpital(klinika) ktora zajmuje sie takimi dolegliwosciami. Jestem z poza warszawy i nie orientuje sie prosze o jakas pomoc lub podpowiedz jesli ktos byłby taki życzliwy to prosze mi podać jakieś informacje moje gadu gadu to 1174894 z gory dziekuje

nihat23
gość
01-06-2009, 09:05:00

A znasz może numer telefonu do dr Łusakowskiej?
gość
02-06-2009, 11:09:00

A ta pani doktor Łusakowska ma jakiś prywatny gabinet? Jeśli tak, to dałbyś namiary??
Początkujący
02-06-2009, 21:09:00

jeśli zadzwonisz na recepcję i poprosisz to ci podadzą numer do Łusakowskiej
Ja poszukam też bo mam gdzieś zapisany
Miśkowicz Paweł
gość
07-02-2010, 19:21:11

Moja żona leczy się na miopatię już siedem lat.Na początku jeżdziliśmy na Banacha do przychodni NFZ ale od jakiegoś czasu rejestracja telefoniczna jest prawie niemożliwa więc jeżdzimy prywatnie.W bloku F na banacha jest kilkoro neurologow przyjmujących prywatnie.Zona wybrała prof.Fidziańską.Tel.do poradni w bloku F to 022 823 64 11 wew.43-03.Efekty leczenia nie są rewelacyjne ale myślę że się przynajmniej nie pogarsza.Wszyscy lekarze u których byliśmy twierdzą że wyleczyć się tego nie da.Jeśli można to proszę o kontakt do tego lekarza w Krakowie,może on powie coś nowego.Pozdrawiam.
gość
01-11-2010, 20:54:43

witam.mam prośbę jeśli ma ktoś jakieś namiary na dr.Korkosza z Krakowa to bardzo proszę o jakiś telefon lub adres, może on coś pomoże bo w Warszawie moją żonę diagnozują już sześć lat i co lekarz to inna choroba,najpierw było zapalenie wielomięśniowe potem miopatia a ostatnio to nie wiedzą co i nie wykazują zainteresowania żeby się dowiedzieć
gość
14-11-2010, 22:51:23

Ja od 30 lat choruje na miopatie, ale ostateczna diagnozę u mnie po 6 latach postawili własnie na banacha w warszawie- dr Husmanowa i jakas starsza jeszcze ...uciekło mi nazwisko....dr Badulska..? miopatia miopatii nie równa -są różne , a i ten sam rodzaj każdy inaczej przechodzi. sama mało wiem, ale gdyby ktoś chciał zapytać o coś,a bede w stanie -chetnie pomogę(gg 7492084) . pozdrawiammmm trzymajcie się -człowiek moze wiecej niż mu sie wydaje!!!
gość
10-06-2011, 16:58:28

u mojego 4 letniego synka jest podejrzenie dystrofi gdyż z wyników krwi wyszło8150 kinazy kreatynowej jak sobie z tym radzić bo jestem podłamana.
Początkująca
14-10-2014, 11:00:59

Gość 2009-05-17 21:08:00
Cześć. Mam problem. Szukam informacji na temat poradni chorób mięśni na Banacha w WWA właśnie. Chcę zgłosić się na wizytę prywatnie. Czy zna ktoś jakiegoś neurologa z tego szpitala, który przyjmuje prywatnie?? Proszę pomóżcie, jestem z drugiego końca Polski
Z tego akurat nie, ale słyszałam, że dobrą opiekę zapewnia Mokotowskie Centrum Medyczne. Szpital został niedawno od nowa wybudowany i teraz standard jest jeszcze wyższy. Są tu bardzo różni specjaliści. W Twoim przypadku również będą mogli Ci pomóc.
gość
22-09-2016, 18:46:32

Bardzo prosze o namiar do dr HannyDrac prywatnie. Przeszlam ze 30 stron www i nic ie znalazlam. Prosze, to pilne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: