czesc tu kafar
Ja mam na razie podejrzenie miopatii. od początku..
OD półtora roku miałem raz mniejsze raz większe bóle z rzadziej z wątrobą a częściej z okolicami pępka lub poniżęj ciut plus cały czas alat/aspat ok 250 w styczniu poszedłem na gastrologie, porobili tomografie usg itp i wyszło powiększenie wątroby 17.5cm przy 192 wzroście, w trakcie badań wyszło cpk 11tys i immuglobina ponad 200 co wlaśnie dało podejrzenie miopatii, 3tyg pózniej miałem miec wycinek na neurologii ale nie miałem... w badaniu emg wyszło ze mam początkowe to co ty a wyniki zmalały do 3000 cpk i prawie już dobrych alat/aspat.
Równocześnie z pobytem na gastrologii zacząłem odczuwać coś niby uczucie zakwasu w udach plus ich gorąco zwłaszcza wieczorem i tak mam do teraz co chwile boli mnie jak nie łydka to udo i tak na przemian.
Generalnie im wiecej chodzę lub podskakuję tym bardziej mnie bolą nogi. Dodam ze od stycznia do teraz oszczędzam się, nawet z psem i koszem staram się nie wychodzić

i co najważniejsze nie tańczyc więc wyniki jak i bóle powiedzmy brzucha troche osłabły. Byłem na sobieskiego w warszawie w sprawie wilsona żeby sprawę z nim zamknąć bo wczesniejsze badania z miedzią były ok a 25 chyba znowu mnie biorą na neurologie powtórzyć badania i sprawdzić serce i w końcu pobrać tą próbkę mięśni.
Zastanawia mnie to uczucie gorąca i dziwne bóle, np kiedy trę czarną żepę- podobno oczyszcza wątrobe momentalnie czuke w ramieniu gorąco a za chwilę ból, tak samo mam z nogami. Parę osób zwróciło mi uwagę ze mam bardzo duże mieśnie ud? a ja znowu mam wrażenie ze może są duże ale siły w nich to nie ma.
Czekam na odpowiedz
Paweł hej!