Reklama:

choroba moyamoya (64)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-05-2017, 11:55:41

Witam
Mój mąż jest po udarze wynikłym z Moya Moya. Sprawny ruchowo, ale mowa i pamięć jest w gorszym stanie. Wszystko wydarzyło się 30 kwietnia.. chodzimy i konsultujemy się i żyjemy w strachu że znowu coś się wydarzy. Mąż dostał polocard, amlozek, memotrpol, i dwa inne. Lekarze mają go za wynalazek bo u nas w mieście to pierwszy przypadek. Mówiono nam o operacji ale z kolei inni twierdzą że u niego operacja się nie uda bo wszystkie zatkane żyły i tętnice są głęboko w mózgu... To tak pokrótce...
gość
12-06-2017, 18:24:41

Gość 2017-05-19 13:55:41
Witam
Mój mąż jest po udarze wynikłym z Moya Moya. Sprawny ruchowo, ale mowa i pamięć jest w gorszym stanie. Wszystko wydarzyło się 30 kwietnia.. chodzimy i konsultujemy się i żyjemy w strachu że znowu coś się wydarzy. Mąż dostał polocard, amlozek, memotrpol, i dwa inne. Lekarze mają go za wynalazek bo u nas w mieście to pierwszy przypadek. Mówiono nam o operacji ale z kolei inni twierdzą że u niego operacja się nie uda bo wszystkie zatkane żyły i tętnice są głęboko w mózgu... To tak pokrótce...
Gdzie leczy się Pani mąż, może mi Pani polecić jakiegoś lekarza/klinikę zajmującą się tematem? Szukam namiarów na prof Czernickiego ale bez skutku...
gość
18-09-2017, 19:53:48

Prof Czernicki pracuje w Szpitalu Bielańskm w Warszawie (tel. 602 217 716 ). To już starszy człowiek ale ma spore doświadczenie z tą chorobą. W Polsce jest ponoć tylko koło 30-40 zdiagnozowanych przypadkow więc ciężko zneleźć lekarza, który w ogóle wie z czym to się je.
gość
30-10-2017, 21:55:33

Wypisz wymaluj choroba autoimmunologiczna! Czyli organizm (limfocyty T niszczą tętnice w mózgu).
Lekarze skupiają się na skutkach choroby (wymieniają już zniszczone żyły). Całkowicie pomijają przyczynę!
Ponieważ sama borykam się z chorobą autoimmunologiczną" leczenie spowodowało zniszczenie stawów biodrowych" mam endoprotezy. Ale dieta całkowicie zatrzymałam postęp choroby, i cofniecie się miażdżycy (miałam zarostową miażdżycę dolnych kończyn). Choroby powstają w zanieczyszczonym organizmie TOKSYNAMI, te powodują zakwaszenie co wywołuje stan zapalny i choroby o "nieznanej etiologii".
Poczytajcie o dr Robercie Young "Cud pH", dr Ewie Darowskiej dieta warzywno/owocowa oczyszcza i odkwasza organizm. Robcie soki warzywne, zielone koktajle oczyści się organizm na poziomie komórkowym. Koniecznie zregeneruj jelita i tkanki łączne KOLAGENEM (brak Wit. C oraz kolagenu powoduje, ze żyły się rozpadają ) filmiki na youtube z dr Aleksandra Niedzwiecki i dr Rath-em. NAJLEPSZY KOLAGEN https://tipy.interia.pl/artykul_21689,wlasciwosci-zdrowotne-rosolu-na-kosciach.html
Wyrzuć GLUTEN bo dziurawi jelita (przez nieszczelne jelita do krwiobiegu dostają się niestrawione białka, patogeny, grzyby, bakterie - co jest powodem , ze nasz system system obronny (immunologiczny) walcząc z intruzami atakuje tez ważne tkanki organizmu i to powoduje choroby tzw. autoimmunologiczne.
Wyrzuć CUKIER bo niszczy prawidłowa florę bakteryjna jelit i jest przyczyna dysbakteriozy.
Oczyść jelito grube, rób lewatywy najlepiej z uryny - doskonale oczyszcza jelito z kamieni kałowych, grzybów, patogenów. Odbuduj prawidłowa florę bakteryjna jelit, probiotykami np. kefirem robionym na grzybku tybetańskim, napój z komuchy (grzybka herbacianego). Kiszona: kapusta, ogórki, czerwone buraki. Zadbaj o żywność dobrej jakości: jajka eco, mięso jagnięcina, baranina, wiejski kurczak, kura, kaczka itp. co trawkę skubało.( Mięso ze zwierząt hodowanych przemysłowo karmionych pasza GMO z hormonami, antybiotykami, sterydami jest szkodliwe).Uwazaj na norweskiego łososia "Cala prawda o rybach" film na youtube. Suplementuj Wit D3, Wit. K2 mk7, Wit C, uwodniony krzem, rób kąpiele z dodatkiem siarczanu magnezu. I wszystko co naturalne: dodawaj do soku liście pokrzywy, natkę pietruszki, zbieraj na wiosnę młode listki brzozy zawierają naturalne salicylany działają przeciwzapalnie, w marcu można pozyskiwać z brzozy sok, wspaniale oczyszcza organizm. Tym sposobem uleczyłam się z "nieuleczalnej" choroby autoimmunologicznej i już od 4 lat nie choruje na grypy, przeziębienia, zniknęły wszystkie bóle. To niezwykłe bo byłam wrakiem człowieka. Więcej wiadomości na: https://wyleczrzs.blogspot.no/
Agnieszka W.
gość
01-12-2017, 03:41:23

Też mam tą chorobe i 14 lat jestem po jednej operacji w Lublinie
gość
27-07-2018, 17:16:52

mam 49 lat zdiagnozowano u mnie moyamoya 4 miesiace temu nie mialem jeszcze udarow zaczelo sie od omdlen teraz jestem piec dni po operacji wszczepienia bypasu w glowie i jestem dobrej mysli
gość
21-08-2018, 21:33:21

Gdzie wczepiono baypasy pani?
gość
26-10-2018, 14:18:02

niestety w usa
moge podac kontakt
gość
26-10-2018, 14:19:43

szpital w neptun nj
doktor nazywa sie Pinakin Jethwa
bardzo polecam
gość
26-10-2018, 14:24:12

Gość 2018-10-26 16:19:43
szpital w neptun nj
doktor nazywa sie Pinakin Jethwa
bardzo polecam
Address: 3700 NJ-33 Suite B, Neptune City, NJ 07753
Hours:
Open ⋅ Closes 5PM
Phone: (732) 455-8225

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: