Reklama:

brak równowagi u 19 miesięcznego dziecka (17)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-10-2008, 22:07:00

oj, już pomyliłam terminy - infantile spasm należy do kategorii - epilepsja, a mnie chodziło o niedojrzałość dziecięcego układu nrwowego, która powoduje czasem dziwne objawy, czasem przypominające tiki lub ataki padaczki, ale nie jest to chorobą i mija z wiekiem.
gość
10-10-2008, 19:46:00

muszę sie wam pochwalić ze dzisiaj moje dziecko chodziło na potęgę
tzn chodzila praktycznie sama tzn ja ją dotykam mniej wiecej na szyji plecków nie podtrzymując jej i ona idzie
więc może rzeczywiście sie boi

wiecie co mnie najbardziej wkurza że wszyscy mówią żeby nie stymulować dziecka a tu nagle dziecko nie stymulowane i ciężko jej ruszyć
nie miala chodaka
gość
10-10-2008, 20:23:00

O rany, kto powiedział, że dziecka nie należy stymulować !!!!!!!!!!!! Wysłałabym taką osobę z powrotem na studia. Aby uzyskać maksymalny rozwój w każdej sferze rozwoju, dziecko wymaga ciągłej stymulacji wielozmysłowej ( a w tej kwestii mogę powiedzieć,że jestem specjalistą). Ech, czasem ręce opadają kiedy słyszy się takie "rewelacje".
gość
13-10-2008, 11:45:00

tak wiec nadal staramy sie chodzic razem
mała ma na sobie szelki i wlasciwie to sama chodzi bo ja jej nie podtrzymuje
ale niestety sama nie ma ochoty wstać i isc nie wiem jak mam doprowadzic zeby zrozumiala ze tak jest fajniej na 2 nogach

ciagle musze jej powtarzac zeby wstala i szla sama
no i łazić z nia
gość
13-10-2008, 12:58:00

Cierpliwości, przyjdzie taka chwila, kiedy będzie na tyle gotowa,że ruszy sama Może to stać się za tydzień, ale i za 3 miesiące także. Ćwiczenie czyni mistrza.
Pozdrawiam.
gość
20-10-2008, 19:19:00

no i jest lepiej
mała sama sie puszcza i chodzi prawie bez zachecania
spodobalo jej sie chyba to
moze tez ja dodałam jej odwagi bo najpierw chodzilysmy razem w szelkach i butach a teraz szelki juz nie są potrzebne
jestem z niej dumna

niestety potakiwanie glową zostalo
i to mnie martwi
gość
20-10-2008, 19:57:00

Co mogę jeszcze zasugerować, to przejrzenie tej strony : www.rankinglekarzy.pl , tam są namiary na lekarzy różnych specjalizacji, między innymi neurologów dziecięcych z całej Polski.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: