Reklama:

Bóle i zwyrodnienia odcinka szyjnego (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-06-2010, 17:25:32

Gość 2009-04-28 22:18:00 Od jakis 4 lat cierpie na bóle szyji i to z czym sie to wziaze bole głowy...Zaczełosie od spaceru w zimny wieczor i w tedy to mnie "przewialo". Na drugi dzien sama nie mogla sie podneisc z łóżka był to okropny ból i bylam do pasa zesztywniala. Pojechalam na pogotowie i dali mi zastrzyki rozluzniajace puscilo ale bole mam do tej pory. wystarczy ze posiedze w jednej pozycji dłużej lub po nocy wstaje cala obolala. w odcinku szyjnym czuje strzelanie gdy tylko poruszam nią w którą kolewiek strone, zauważylam ze nasila sie bol przy zmianie pogody najbardziej bolesne sa dni w deszczowa pogode..prosze o pomoc patrycjas_69@wp.pl
gość
25-02-2011, 12:42:23

Gość 2009-04-17 21:57:00 RM kręgosłupa szyjnego bez kontrastu:

- Lordoza kręgosłupa szyjnego jest zachowana

- Sygnał z trzonów kręgów szyjnych jest prawidłowy

- W badaniu MR krążki międyzkręgowe kręgosupa szyjnego wykazują cechy częściowej dehydratacji jąder miażdżystych, jednak bez ich protuzji dokanałowej

+ Kanał kręgowy w odcinku badanym bez cech stenozy

+ Rdzeń kręgowy odcinka szyjnego nie wykazuje obecności ognisk o patologicznym sygnale.

TO WYNIK BADANIA, BARDZO ŹLE SIĘ CZUJĘ, BOLI, ITP. CO TEN WYNIK OZNACZA ???
gość
25-02-2011, 12:43:18

Gość 2009-04-17 21:57:00 RM kręgosłupa szyjnego bez kontrastu:

- Lordoza kręgosłupa szyjnego jest zachowana

- Sygnał z trzonów kręgów szyjnych jest prawidłowy

- W badaniu MR krążki międyzkręgowe kręgosupa szyjnego wykazują cechy częściowej dehydratacji jąder miażdżystych, jednak bez ich protuzji dokanałowej

+ Kanał kręgowy w odcinku badanym bez cech stenozy

+ Rdzeń kręgowy odcinka szyjnego nie wykazuje obecności ognisk o patologicznym sygnale.

TO WYNIK BADANIA, BARDZO ŹLE SIĘ CZUJĘ, BOLI, ITP. CO TEN WYNIK OZNACZA ???
gość
10-03-2016, 10:30:05

Dobrym pomysłem jest nie zarzucać ćwiczeń, ale wykonywać je starannie i może na początku pod okiem trenera. Potem można zapisać sie na masaże i zmienić materac, na którym się sypia. Ja polecam swoim pacjentom Viscotherapy ze zmienną twardością, dobrany indywidualnie, by wspomagać ciało podczas wypoczynku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: