Reklama:

Ból szyi i głowy (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2014, 20:47:22

Cześć mój ból głowy zaczął się tydzień temu boli mnie z tyłu głową i promieniuje na przud do tego czasami drętwienie twarzy znaczy tak aż trochę boli o miłościach nie wspomnę ale to nie są ciągle bóle boli i przestaje i nawet robi mi się słabo . Rezultat do neurologa mam na 6października na pogotowiu zastrzyk przeciwbólowy i stwierdzenie przewianie i stan zapalny czy to możliwe. Znacznie mniej boli jak śpię wyprostowana i pomaga ciepła kąpiel . Boje się ze to guz w głowie tak mi daje się we znaki a naj gorzej boli jak dotykam szyi z tyłu bardzo proszę miał ktoś tak
gość
16-09-2014, 20:50:04

Gość 2014-09-16 22:47:22
Cześć mój ból głowy zaczął się tydzień temu boli mnie z tyłu głową i promieniuje na przud do tego czasami drętwienie twarzy znaczy tak aż trochę boli o mdściach nie wspomnę ale to nie są ciągle bóle boli i przestaje i nawet robi mi się słabo . Rezultat do neurologa mam na 6października na pogotowiu zastrzyk przeciwbólowy i stwierdzenie przewianie i stan zapalny czy to możliwe. Znacznie mniej boli jak śpię wyprostowana i pomaga ciepła kąpiel . Boje się ze to guz w głowie tak mi daje się we znaki a naj gorzej boli jak dotykam szyi z tyłu bardzo proszę miał ktoś tak
a
Początkujący
02-11-2015, 15:44:56

Witam, objawy mogą sugerować początek problemów dyskowych w odcinku szyjnych. Najlepiej wybrać się do lekarza lub fizjoterapeuty, ponieważ im dłużej się czeka ze specjalistycznym leczeniem tym objawy mogą się nasilać. Wspomnę, że nie ma takiej jednostki chorobowej jak "przewianie" , żadna choroba kości również nie rozwinie się w przeciągu jednej nocy.
Najprawdopodobniej, jeżeli rano wstajesz z bólem szyi lub głowy, może to oznaczać, że przyjmujesz nieprawidłową pozycję podczas snu. W takim przypadku może pomóc dobrze wyprofilowana poduszka ortopedyczna.
Pozdrawiam
gość
28-08-2017, 10:26:52

Droga jest taka poduszka?
gość
28-08-2017, 10:44:05

zważywszy na to, że uśmiech modelik trwa tylko parę sekund to droga
gość
30-08-2017, 07:36:24

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-10-2018, 13:41:44

Cześć. Mam okropny problem, a mianowicie bardzo boli mnie linia mięśni od żuchwy aż do obojczyka. Nie wiem, czy to przewianie czy co innego. W sumie ostatnio była szansa, ze mogło mnie przewiać...
I czy mogę to jakimiś kremami zaleczyć nieco? Coś z NLPZ? Koleżanka jest mi w stanie dać swój Harpagon *** Max, bo też poczytałam, ze nawet jest ok. http://bola-miesnie.pl/co-na-bol-miesni-garsc-porad/. Co polecacie najbardziej?
Początkujący
01-10-2018, 14:48:15

Ja pprzy takich bólach stosuję aromatol i mi pomaga. https://ragus.pl/ Możesz wypróbować

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: