Reklama:

Ból szyi i głowy (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-06-2009, 18:10:00

Witam. Potrzebuje pomocy. Od jakiegoś czasu boli mnie szyja przy skręcanu w lewo. Ból jest w różnym nasileniu. Dziś dodatkowo zaczeła mnie boleć głowa z tyłu, są to takie momentowe ukucia. Dodam, że mam tryb życia siedziący. 8 godzin dzienni siedze przy biurku, wszędzie jeźdze samochodem. Zauważyłam też ból szczęki lub zębów bo ciężko mi to określić.Co to może być? Czy to może być od kręgosłupa?Miał ktoś tak?
Ona22
gość
17-06-2009, 12:44:00

Mam to samo, z tym, ze ból głowy to nie momentowe ukłucia tylko nawala mnie cały czas, czasem nawet skóra na głowie mnie boli. Oprócz tego mam bóle uszu, barku, cierpniecie dłoni, ból szczęki. Miałam rezonans i okazało się, ze mam przepuklinę szyi i kifozę. Tak więc te objawy moga wskazywać na problemy z kręgosłupem. Choć podobne objawy daje bruksizm (ból zębów, głowy, karku -http://www.b-dental.pl/index.php?208), który niestety też mnie dopadł.
Pzdr
Pat
gość
18-06-2009, 15:08:00

witaj miałam podobne problemy,ból szyi i głowy okazało się że mnie przewiało. Brałam antybiotyki, a teraz po tej chorobie dorobiłam się skrzywienia kręgosłupa szyjnego wszystko od przewiania, mam rehabilitację.
Początkująca
20-06-2009, 08:33:00

Witam,
Ja też miałam to samo, ból okropny głowy i brak możliwości skrętu głowy w lewą stronę
diagnoza..rozwarstwienie tętnicy kręgowej odcinka szyjnego oraz powstałe w rozwarstwieniu skrzepy, jak również zniesiona lordoza,
pozdrawiam[addsig]
ada77
Wtajemniczona
20-06-2009, 09:42:00

Wiajcie.Ja zas mialam takze glowa bolala mnie ciagle z tylu az do szyji.Nie bylam w stanie wstac z łóżka tak bolala, poszlam do lekarza dostalam skierowanie na tomografie z kontrastem i bez kontrastu.Wyszlo ze wszysko wpozadku,a glowa dalej bolala,juz nie mialam sily,ten bol byl okropny nieustanny,leki przeciwbolowe nie pomagaly;(.Po jakims czasie stwierdzono ze to Migrena Nazyniowo-Ruchowa.Przepisali mi DIVASCAN,2x1 ,nic nie pomagalo,poszlam do innego neurologa,nie przerwal mi leczenia tym lekiem tylko zwiekszyl dawke 2x3 tabletki dziennie.I pomogloBol z z czasem minol,leczenie trwa dalej juz 6 mies biore ,i nie mam juz boli glowy.Sprobojcie w tym kierunku isc do neurologa.Pozdrawiam [addsig]
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/6b718a1fdc.png[/img][/url]
gość
21-06-2009, 09:58:00

mi pomogły zastrzyki na rozrzedzenie krwi i proszki na rozluźnienie mięśni, ale faktycznie bole były straszne,ból w potylicy , bol szyi,i brak możliwości skrętu w lewo,
brałam do 10 proszków ketonalu *** na dobę, bez rezultatu,
no i tak jak napisałam wcześniej..wyszła diagnoza..jak dla mnie straszna,bo rozwarstwienie grozi udarem..a ja..mam dopiro 32 lata i malutkie 5 miesięczne dziecko...
Początkująca
21-06-2009, 10:00:00

o n ie podpisałam się, ta wiadomość wyżej to ode mnie[addsig]
ada77
gość
14-07-2009, 09:58:00

Proszę o wasz komentarz.

Mam kefoze polaczoną z przemieszczeniami kregów szyi. Wiąze się to z ogromnym bólem który zaczyna się w szyji w okolicy kręgów wysoko z prawej strony a ból przechodzi na ramię i prawą rekę. wiąze się to podobno z nadciągnięciem (lub cokolwiek) mięsni zwiazane z krzywymi kregami i kefozą.
Przechodzilem kilka miesięcznych rehabilitacji, po kazdej przez miesiac lepiej sie czuje, potem bóle wracają.

Mam pytania:

Jak można to leczyć (wszyscy spotkani lekarze mówią - jak boli to rehabiltacja, albo pomoze albo nie)

oraz jak doraznie walczyc z bólem tych nadciągniętych mięśni (jem proszki przeciwbólowe ale moze macie swoje dosiwdczenia- grzanie, chlodzenie, ulozenie szyji w jakiejs pozycji, cwiczenia itp)

Chciałbym zanzaczyć ze jestem aktywnym sportowcem i chcialbym jeszcze postartowac w zawodach. Moze macie kontakt do dobrego lekarza sportowego który się na tym zna, albo nie sportowego ale takiego który nie zaleca bezruchowego trybu życia.

Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam. Marcin 24 lata
gość
14-07-2009, 10:43:00

Słuchaj ja bóle szyi miałam z przewiania przynajmniej tak mi powiedział lekarz. Posmarowalam to Fastum i brałam leki i puki co przeszło. Zaczełam chodzić na basen bo mam siedzący tryb życia i powiem Ci że od razu lepiej. Wiesz ja miałam przewianie więc to może być inaczej niż w twoim przypadku.
Ona22
gość
20-06-2010, 13:57:41

dziś rano okropnie zabolała mnie szyja z lewej strony.
Bolała mnie też głowa.
Przewiało mnie czy to choroba kości?
doradźcie!!! Pomocy!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: