Reklama:

Ból głowy, zaburzenia wzroku, pisk w uszach, ''demencja''... (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-05-2018, 22:55:02

Hej,
Ja mam piski juz 14 miesięcy, ide na badanie słuchu niedługo, warto to zrobić, piszczy mi w glowie lub w uszach, mam wrażenie, ze w lewym bardziej. Przeszlam depresje, mialam juz kiedys silne zawroty, uczucie bujania, kołysania sie, piski w uszach, dretwienie szczeki, konczyn, bole plecow, zoladka, zamazane widzenie, snieg optyczny, derealizacja....to byl kodzmar.... wtedy pomogly mi antydepresanty, bralam rok, przeszło wszystko. Odstawilam to i piski wrocily :( Warto sprobowac, naprawde, bo teraz gdy wyklucze wade sluchu wroce do ich zazywania i pobiore dluzej aby utrwalic efekt. Juz raz w zyciu piski mi przeszly to przejda znowu. Dodam, ze glowa byla wowczas ciezka i bolala mnie ciagoem 3 miesiace, z przodu i z tylu, jakby mi kask nalozyli ciezki. Brałam antydeptesant Depralin i afobam, to psychotrop przez miesiac, dziwne, ze po 3 tyg brania go wszystko przeszlo, zostaly tylko zawroty, po 2,5 miesiaca afobam odstawilam , bo nie wolno go brac dluzej niz 3 mce i zostalam tylko na antydepresancie na rok. Warto isc do psychiatry i chociaz sprobowac, bo katorga wówczas sie konczy gdy objawy mijaja i czlowiek na nowo wierzy, ze jest zdrowy i to tylko i az depresja wegetatywna. Pozdrawiam was i dodam, ze na innym forum kilka osob poszlo za ta radą i tez im przeszlo.
gość
06-10-2018, 20:57:06

najlatwiej wszedzie widziec depresje i nerwice bo dla lekarza to najlatwiejsze peniadze diagnoza postawiona nalezy sie 150. a jak pojdziesz do psychiatry po leki to na pewno cie odpowiednio znieczuli zeby nic cie nie meczylo ,tak naprawde jak nie miec depresji jak czlowiek sie zle czuje i srodowisko jakie stworzyl mu wlasny oryganizm w polączeniu z infekcją lub odpowiedzią autoimunologiczną jest toksyczne i destrukcyjne w takiej sytuacji raczej cieżko się samorealizowac w stanie otepienia, piskow problemow z widzeniem, sennosci.
gość
10-10-2018, 10:43:07

Trzeba znaleźć osobę która postawi diagnozę i zastosuje leczeni - skuteczne. A w tedy życie zaczyna się na nowo.
gość
12-12-2018, 16:31:36

Myślałem że tylko ja siedzę w tym g***. Zaczęło się u mnie od odłożenia paczki prawie 50kg. zaczęła mnie bolec głowa ale taki normalny ból głowy. Zignorowałem bo możliwe że to z przemęczenia organizmu czy coś takiego. Po tygodniu/dwóch pojawiły się zawroty głowy, piski w uszach, niemiłosierny ból głowy i tętno rozrywające mi głowę czułem się bardo słabo jak bym miał zemdleć, osłabienie bardzo mocne, ucisk w klatce piersiowej jak bym przechodził zawał j ból po lewej stronie, drętwienie koniczyn górnych jak i dolnych, miałem taki ucisk w klatce piersiowej że aż się dusiłem. Było parę przypadków gdzie, gdzie totalnie straciłem czucie i przez 3 sekundy jak bym spadał, upadał bez czucia - strach jakich mało mówię wam. Lałem się przez ręce. W pracy jak to w pracy rożnie bywało, ale jakiegoś ogromnego stresu nie było. Wykonałem sporo badań - rezonans magnetyczny tomografia głowy, laryngolodzy, neurolodzy, psychiatra , psycholog, kardiolog no po prostu nic. Jedyne co mi wykazało to że na całym kręgosłupie mam wielopoziomową dyskopatię uciski na worki oponowe i tym podobne. Zostałem wysłany na rehabilitację z ZUSu. Jestem do tej pory, lecz niedługo kończy się ten czas. Jedyne co zaobserwowałem to że drętwienie koniczyn ustało, i ból w klatce piersiowej oraz po lewej stronie, za to pisk w uszach jest głośniejszy. Z początku właśnie 5 miesięcy myślałem że umrę lekarze rozkładają ręce. Ortopeda na rehabilitacji mówi że kręgosłup mając 24lata jest tragiczny, ale... ból głowy jak i drętwienie, ból w klatce piersiowej i po lewej stronie może być od kręgosłupa, ale piski w uszach i zawroty już nie.... Męczę się już prawie rok i niestety... Można zwariować sami o tym wiecie. Będę obserwował ten temat i jeżeli ktoś chciałby o coś zapytać śmiało. Jeżeli się coś u mnie bardziej zmieni dam znać oraz proszę was drodzy użytkownicy internetu, abyście dali znać jak coś się zmieni. Życzę wam powrotu do zdrowia.
gość
14-12-2018, 12:58:31

nie do końca jest prawdą rozdział objawów
gość
14-12-2018, 17:02:36

Gość 2018-12-14 13:58:31
nie do końca jest prawdą rozdział objawów
Jak to rozumieć?
gość
16-12-2018, 10:43:36

dosłownie
gość
06-02-2019, 07:45:11

Witam czy komuś coś przechodzi? Mam to samo co wy. 23 lata a czuje się jak wrak.
gość
03-06-2020, 10:23:34

Mam niestety to samo, czy komuś coś pomogło 🙁
gość
07-06-2020, 09:55:23

Mecze sie z tym ponad miesiąc :( nie da się tak żyć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: