Reklama:

Ból głowy, zaburzenia wzroku, pisk w uszach, ''demencja''... (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2014, 15:28:54

Witam serdecznie,
Postanowiłem zwrócić się z prośbą o pomoc do forumowiczów, jako , że minął już ponad rok odkąd bezskutecznie walczę z nie rozpoznanym schorzeniem.Zacznę od początku:
Mam 23 lata, dokładnie 4 sierpnia 2013 roku, rano obudził mnie potworny ból głowy zlokalizowany za lewym okiem i części skroni.Z uwagi na to, że poranek ten poprzedziło spotkanie zakrapiane alkoholem, przypisałem ten ból do powszechnego ''kaca''.Obawy moje zaczęły narastać, kiedy już wieczorem do bólu, dołączył się również dokuczliwy pisk w uszach.Minął dzień,dwa, tydzień...i żadne z objawów nie ustępowały, a co gorsza odnotowałem problemy z koncentracją i pamięcią, co wyraźnie upośledziło efektywność mojej pracy jak i ogólną jakość życia.Dodatkowo w ułamku sekundy potrafił oblać mnie pot, czułem ogólne rozbicie i zmęczenie.Stan ten utrzymywał się przez kolejne tygodnie, miesiące, po koło 4 miesiącach, ból głowy zaczął wędrować, z lewej skroni na prawą, często boli mnie również część potyliczna głowy wraz ze skronią.Zaznaczam, że ból jest ciągły (czasem narasta), ale nie odnotowałem, ANI JEDNEGO dnia poprawy.Dziś mija już 13 miesięcy , doszły kolejne objawy, wymienię wszystkie:
Ból głowy (wędrujący z przewagą na lewą skroń/część głowy)
Pisk i szum w uszach
Upośledzona pamięć, zdolność do koncentracji uwagi
Zaburzona ostrość wzroku w lewym oku
Codziennie przekrwione gałki oczne
Ogólne osłabienie, uczucie ''rozbicia''
Aby nie być gołosłownym, przedstawiam listę badań, które wykonałem (wszystkie wymienione nie wykazały żadnych zmian!!!) :
Rezonans magnetyczny głowy
Tomografia komputerowa zatok
Badanie tarczycy TSH
Badanie profilu lipidowego
Komputerowe badania wzroku
Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa (lekko spłycona lordoza)
Badanie dopplerowskie tętnic szyjnych
Test Ellisa na obecność boleriozy (zostałem ugryziony przez kleszcza w połowie maja 2013 roku)
Dwóch neurologów rozłożyło ręce, laryngolodzy wykluczyli jakiekolwiek zmiany w obrębie zatok, okulista twierdzi, że zaburzenia ostrości wzroku mają podłoże neurologiczne, w szpitalu zakaźnym doktor wykluczyła boleriozę, ponieważ nie miałem rumienia i wynik testu był ujemny, neurochirug wykluczył powiązanie lekko spłyconej lordozy z powyższymi objawami.
Proszę o wskazówki, gdyż nie wiem, gdzie szukać, jakie badania zrobić, do KOGO się udać?Czy spotkaliście się Państwo z podobną przypadłością?
gość
14-09-2014, 20:40:07

I nie robią dalszej diagnostyki????. Odpuścili???.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
15-09-2014, 16:43:16

10 minut porady, 150zł i słyszę ''trzeba szukać dalej''.
gość
23-09-2014, 11:55:16

zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
22-01-2015, 09:58:22

krzska91, mam dokladnie to samo co Ty, tylko , ze cierpie juz w ten sposob od dobrych 10 lat. Przeszlam wszystkie te badania co i Ty plus kilka innych, i do dzis niewiele wiem co mi jest. Lekarze niewiele potrafia pomoc, wiec musze byc lekarzem sama sobie. Po tych kilkunastu latach doszlam do wniosku, ze wszystkiemu winna nerwica (nerwy w dziecinstwie). w ktoryms momencie musialo dojsc u mnie do jakiegos uszkodzenia lub po prostu zle ukrwionego mozgu i zaczely pojawiac sie takie dolegliwosci jak zawroty glowy, oczoplas, piski w prawej czesci glowy, utrata ostrosci w prawym oku, puchnace oczy, bol czola, przechodzace, wedrujace bole glowy, dretwienie skory glowy….bole w prawej skroni i do tego uczucie chodzacego, przeciskajacego sie ciasnymi kanalikami robaka w calej glowie…. itd itp…. powiazanie nerwicy z uszkodzeniami i nieprawidlowym przeplywem krwi w mozgu… dam Ci rade, naucz sie z tym zyc…. a szumy uszne ewentualnie lecz, bo na to sa terapie!
gość
22-01-2015, 11:57:09

Rany julek masz robaki w glowie?, leczysz sie u ...kogos na "p"
gość
18-10-2016, 16:10:33

niestety od pewnego czasu mam to samo.
wszystkie te objawy przypisuje stresowi. od czasu porodu moj poziom stresu diametralnie wzrosl do tego doszly ukluvia w plecach jakby pod lopadka.
gość
08-02-2017, 08:10:31

Sprawdźcie stan zębów, a zwłaszcza zęby leczone kanałowo. Niestety mam od pewnego czasu pisk w głowie i pogorszenie wzroku, zwłaszcza w lewym oku a uczucie rozbicia i problemy z koncentracją to już od ponad roku. Mam wrażenie że pojawiło się gdy okazało się, że rozleciała się niedawno plomba w leczonej dobre 15 lat temu szóstce. Nie chcę tu przesądzać ale poczytałem o problemach po leczeniu kanałowym i nie należy wykluczać także takiej przyczyny. Może się okazać, że lepiej wyrwać podejrzany (zdjęcie RTG) ząb i dobrze zaleczyć. A jak zaraz miną problemy, to dać znać na to forum dla pożytku innych. Powodzenia.
gość
22-03-2017, 11:11:07

tez mialam takie objawy nie wiem do konca o co w tym chodzi ale poszlam do Dzięgielewska Instytut Oka maja swietnych fachowców i mam sie stawic jeszcze raz w przyszlym tygodniu
gość
21-07-2017, 22:04:18

Od 5 miesiecy męczę się z podobnymi objawami, ktore zaczęły się nagłym ostrym bólem głowy i prawego oka. Okulista, kilku neurologow, internista, mnostwo badań obrazowych i innej diagnostyki nie wykazało nic szczególnego.Obecnie ból jest codzienny, umiarkowany, prawo stronny, z przewagą w części skroniowo czolowej. Pisk w uszach, zawroty glowy, problemy z pamięcią, koncentracją, zaburzona ostrość wzroku w prawym oku. Ogólne osłabienie, uczucie ''rozbicia''. Brak mi sił i pomysłu co robic dalej. Czy komuś z Was udało się tą dolegliwość zdignozować.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: