Reklama:

ból głowy, odcinka szyjnego i ciągła senność (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-09-2008, 18:01:00

Ja mam podobna sytuacje strasznie boli mnie głowa, ciągła sennośc czuje sie jak bym był pijany po prosu nie chce sie życ A lekarze oczywiście nie wiedza co mi dolega .Gdy np odchylam głowe w bok to wydaje mi sie ze cała głowa i pierwszy kręg sie przesuwa a reszta zostaje na miejscu a gdy pochyle głowe do przodu to odległośc ,iędzy pierwszym a drugim kręgiem wynosi kilka centymetrów.Czy wie ktoś moze jaki moze byc tego powód naciągnięte scięgna może ? bardzo prosze o odpowiedz
gość
26-09-2008, 16:59:00

Witaj ja mam to samo,z tym że po wypadku ale musiałam zrobić rezonans,i też ci to radze zrobić potem idż do neurologa,i poproś o skierowanie na rehabilitacje odwiedż też neurochirurga,może masz tak duży problem że bez operacji się nie obejdzie z tym że musisz pamiętać operacje na odcinku szyjnym są ryzykiem twoim,bo lekarze zrobią swoje ale za efekty nie odpowiadają,ja to wiem bo na operacje się nie zdecydowałam,i chodze z bólem,dretwieniem,sennością,przez ból popadłam w depresje i też się lecze,w zusie orzecznik stwierdził że nic mi nie jest i że wszyscy takie problemy maja,a lekarz medycyny pracy i rehabilitant nie dają mi zdolnosci,tak się ma to w Polsce i witam w klubie
Początkujący
04-10-2008, 09:01:00

Witam ja ta tez mam podobny problem.Ciagle czuje sie jakbym byl pijany, oczy wygladaja jak po braniu narkotykow, ciagle jestem senny i nie mam na nic ochoty.Mialem rezonans ale byl w szczegolnosci samej glowya nie odcinka szyjnego, prosze o pomoc.
gość
06-10-2008, 10:36:00

JA tez mam tak samo, nie wiem czego najpierw się złapaći jakie objawy wymieniać, mam zahwiania równowagi, nudności, czasami wrażenie omdlewania, drżenie mięsni, uczucie braku siły , apatia, i kołatanie serca, miałam tomograf jutro bede miała EEG, jestem przerażona moje samopoczucie jest okropne, boję się bo czasem prowadze samochód i mam wrażenie że świat wiruje.Od nie dawna zaczął bolec mnie kręgosłup i to w okolicy szyji, a dokładnie okolica atlasu, mięśnie są tak napięte że bolą przy dotyku, nawet teraz gdy piszę czyję bujanie, nie wiem czy zasugerowac pani doktor iż może to kręgosłup, a ni jak mi ostatnio powiedziała że to zaburzenia elektrolitowe----------zapomniałam jej powidzieć że ja wyladowałam po takim jednym ataku w szpitalu to robiono mi elektrolity- i są ok, zresztą wszystkie badania krwi i tarczycy super, krew jak u byka, i teraz nie wiem czy nie zasugerować się kręgosłupem? Jestem z Olsztyna ,tak jak pierwsza osoba która na tym poscie, polecono mi neurologów ze szpitala wojskowego, ale zaczynam miec mieszane uczycia co do doświadczenia pani dr.
gość
29-05-2009, 17:19:00

witam was mam taki broblem ,mam nadzieje że koś mi doradzi co mam robić? OD JAKIEGOŚ CZASU OKROPNIE BOLI MNIE W KARKU MAM TAKI OKROPNY BÓL ŻE AŻ MI SIĘ ZAWRACA W GŁOWIE I NIE JESTEM W STANIE NIĆ ZROBIĆ ........... CHOCIAŻ MAM PROBLEMY Z OSTOPOROZĄ DOŚĆ ZAWANSOWANĄ I PROBLEMY ZE SKACZĄCYM CIŚNIENIEM, . KOCHANI BYŁAM U LWEKARZA RODZINNEGO TA Z KOLEI DAŁA MI LEKI PRZECIW BÓLOWE ALE NIE BARDZO MI POMAGAJĄ ..PISZE DO WAS O RADĘ LUB PORADE CO MAM ROBICĆ CZEKAM NA WASZĄ ODPOWIEĆ
gość
07-06-2009, 14:05:00

czy na tej stronie bywa taka znieczulica ! napisałam na tej strone żebhy ktoś mi odpisał ...
gość
17-02-2010, 11:26:06

Może trzeba zrobić badanie Gerber?
To takie badanie stawu skroniowo-rzuchwowego....
telefon do Instytutu rehabilitacji dentystycznej 0-500-193-813. Sama nie wierzyłam że to boli głowa od takich rzeczy.
Życzę powodzenia
K
gość
23-03-2010, 07:43:10

Jestem przekonana, że to naciągnięcie kręgów szyjnych. Przeszłam przez to samo i dalej odczuwam. Ale lekarz stwierdził od razu naciągnięcie kręgów szyjnych. Długa rehabilitacja pomogła troszkę, ale ból jest cały czas obecny, problemy z odchylaniem głowy są nadal i z tego co powiedział ortopeda zostaną do końca życia. Tylko rehabilitacja może jedynie złagodzić dolegliwości.
gość
20-04-2011, 10:49:44

Gość 2008-01-04 18:24:00 Witam

Na imię mam Łukasz i mam 22 lata. Moje problemy z kregosłupem szyjnym zaczeły się gdy miałem ok. 10 lat, tzn. rano zerwałem sie z łóżka bo dzwonił mi budzik i w tym momęcie poczułem tak jakby trzask z bata z prawej strony szyi i nieziemski ból. Wogóle nie potrafiłem ruszać głową. Po przybyciu do szpitala zrobiono mi prześwietlenie na którym wyszło że mam wrodzoną wade zwyrodnieniową odcinka szyjnego i że pękł mi któryś kręg( nie pamietam już dokładnie który) założono mi kołnież usztywniający i po ok. miesiacu czasu znów byłem w pełni sprawny. Miałem spokój przez ok. 8 lat. W wieku 18 lat zaczołem odczuwać talki dziwny ucisk w okolichach serca w klatce piersiowej no i lekki ból szyi. Lekarz ogólny wysłał mnie do kardiologa ktory nic nie stwierdził. Pożniej dodatkowo zaczęła boleć mnie głowa ,szczególnie na samym dole z tyłu głowy, czasami ból ten promieniował aż w okolice czoła. Zrobiono mi wtedy tomografię komputerowa głowy która również nic nie wskazała. Około 1,5 roku temu zaczołem chodzić do specjalisty od kręgosłupa. Lekarz ten wysłal mnie na prześwietlenie odcinka szyjnego na którym wyszło ze mam zniesienie fizjologicznej lordozy kręgosłupa c i zmiażdzenie przestrzeni międzykregowej miedzy 2 kregami( nie pamiętam już którymi) no i podczas badania lekarz zauważył ze mam zbyt mocno ograniczony ruch głowy w lewą stronę. Sam to odczuwam bo ąz mi się w głowie kręci gdy za dlugo patrzę w lewo. Zaczołem chodzic na jakies tam naświetlania laserowe i tego typu *** które oczywiście nic mi nie pomogły. Teraz oprócz silnego bólu i uczucia ucisku z tyłu w szyi i tyłu głowy ciągle chce mi się spać, chocbym nie wiem jak długo spał spał masm ciągłe uczucie niewyspania i ciągle podpuchnięte oczy. Robiono mi niejednokrotnie badanie krwi, cukier, badanie dna oka- wszystko w normie. Od okło poł roku objawy bólowe bardzo się nasiliły jak również ta senność. Teraz czekam na wizyte u neurologa. Wcześniej neurolog przepisywał mi rózne tablety bop których niby miał,me czuc sie rzeski i pełen energi(I chyba cos ala psychotropy) zero efektu. Sennośc jak była tak jest, bóle , podpuchnięte oczodoły i do tego doszło drętwienie prawej rekiod około 2 miesiecy. Czy ta nieustająca senność może miec swą przyczyne w kregosłupie szyjnym? Czy ktoś z was ma lub miał podobne objawy?
gość
10-03-2016, 10:31:52

Znajdź dobrego masażystę/chiropraktyka w swojej okolicy, który wymasuje ale też odpowiednio nastawi zrotowane kręgi. Dobrym pomysłem jest też zmiana materaca na profesjonalny, odpowiednio dopasowany do indywidualnych dolegliwości. Ja z reguły polecam pacjentom Viscotherapy - wg mojej obserwacji jest najlepszy na rynku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: