Reklama:

bol glowy napieciowy i migrenowy (17)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-09-2007, 12:58:00

napiszcie do mnie jesli znacie dobre i skuteczne metody leczenia bolow glowy napieciowo- migrenowych.mam takie bole i nie umiem sobie z nimi poradzic.lekarze rozkladaja rece.co mam zrobic
gość
23-09-2007, 17:44:00

A czy masz podwyższone ciśnienie ogólne przy tych migrenach?

gość
23-09-2007, 17:56:00

polecam ci forum Gazeta.pl, wejdz w dział Migrena,poczytaj wcześniejsze posty i jeśli tam nic nie znajdziesz- zadaj to pytanie w nowym wątku, jestem pewna,że wśród "swoich" znajdziesz jakieś rozwiązanie,ze swojej strony polecam ci wizytę na stronie fm-dental.pl i zapoznanie się z metodą NTI,nie poddawaj się i powodzenia w walce z mg
Początkująca
23-09-2007, 19:33:00

takdosc czesto mam podwyzszne cisnienie.ale biorena toleki i jestepiej tnz cisnienie ale te bole sa uporczywe.czesto jezdze do szpitalana kroplowke i wtedy mi podajamannitol z ketanolem wtedy jest trocze lepiej ale nie do konca. czybranie lekow na uspokojenie mze przynisc jakis rezultat?
Początkująca
23-09-2007, 19:41:00

czy w takirj sytucji powiinnam isc do psychiatry?
gość
24-09-2007, 07:48:00

Witam ,ja mam migrenę już 10 lat .Nie wiem skąd sie wzieła ale muszę z nia żyć .U mnie występuje na początku połowiczne widzenie tzw aura przed, a pożniej zaczyna się piekło mrowienia rąk twarzy , wymioty i oczywiście ból głowy. Jednak zdarza się to raz nieraz dwa w miesiącu ja -tak mi się wydaje znalazłam dla siebie lek a właściwie mój ginekolog go znalazł, jak mu o tym powiedziałam.Ten lek który biorę zaraz po pierwszych obiawach nazywa się Cofecorn *** dziwne ale po wżięciu tabletki nie dochodzi do bólu głowy. Lek nie jest drogi ok 16 zł a dla mnie rewelacja .Kiedyś tez od tego lekarza dostałam receptę na inny ale bardzo drogi Zomig tez był bardzo trafiony ,ale jak napisałam "drogi ok 120 zł za 3 tab." Opisałam to wszystko po to abyś najpierw została zbadana przez neurologa nie ginekologa (kiedyś też chodziłam do neurologa, nie pomógł ale przynajmniej wykluczył udar mózgu i zdiagnozował migrenę.) a potem poroś o leki które są właśnie na migenę . Pamiętajmy tylko ,że ból głowy to nie zawsze migrena.
Pozdrawiam gorąco.(obys też znalazła złoty środek)
gość
24-09-2007, 08:27:00

Jam mam migreny bardzo długo, oprócz tego, że zażywam leki na obniżenie ciśnienia to okazało się, że mam w oczach też podwyższone ciśnienie a to również powodowało większą dokuczliwość.
Dobrą metodą jest też jedzenie na obiad dużo warzyw gotowanych i jedzenie owoców, pomaga na mdłości, natomiast mięsa smażone, sosy w ogóle jedzenie tłuste, wino czerwone, potęgują dolegliwości.
Często też piję herbatki ziołowe wspomagające trawienie, też pomagają.

Początkująca
24-09-2007, 18:43:00

mam neurologa.problem w tym ze na mnie nie ddialaja leki na sama migrene,usze do tego miec leki na uspokojenie tak stwierdil neurolog i dlatego mam isc dopsychitry.cofocorn *** na mnie nie dla
gość
27-09-2007, 16:42:00

Moja mama cierpi na migrenę, ja od roku także mam objawy. W sumie ta choroba jest dziedziczna. Bo chorowały na nią także babcie. Każda z nas inaczej ją przechodzi. Czasem trzyma 1 dzień, czasem tydzień. Bóle głowy zlokalizowane u każdej inaczej potęgują wymioty, wrażliwość na światło, hałas itd. Wiecie dlaczego lekarze nie umieją nam pomóc? Bo żaden nie potraktował nas poważnie. Ja sama przez 29 lat patrzyłam jak mama cierpi, przyznam się, że już powątpiewałam w jej chorobę. A teraz sama ją odczułam. I jest straszna. Ostatnio bolała mnie głowa ponad 2 tygodnie. Wciąż spałam, czyli 2 tygodnie z życia mniej. A lekarz zmierzył mi ciśnienie i przepisał mi krople migrenowe. Ale super opieka medyczna! Powinien ktoś założyć związek kobiet walczących z migreną.
gość
27-10-2007, 21:06:00

witaj ja walcze od paru ładnych lat z tą przypadłościa tez jest ciężko ,ale w końcu lekarzowi się udało mi jakoś pomóc to super lekarz polecam , to mój adres mogę polecić Tobie taki lek topiramat !!!! Mi bardzo pomógł . Pozdrawiam Agnieszka . aga1978r@op.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: