Reklama:

Ból głowy czy to guz ? (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-10-2013, 08:28:57

Witam , mam 16 lat i od około 3-4 dni boli mnie głowa. Ból nie jest silny i raczej występuje w formie odczucia ucisku , obejmuje on różne miejsca i zmienia się co jakiś czas. Dodatkowo miałem lekko chore gardło więc pytanie brzmi czy to może być jakiś objaw guza ? Nie mam zaburzeń z wykonywaniem czynności czy innych objawów jak wyczytałem w internecie , jest to uczucie ucisku lub zwykły ból. Teraz boli mnie prawa część potylicy , lewa strona karku i lewa skroń. Proszę o odpowiedź. Ból trwa kilka godzin i w sumie kiedy sięna nim nie skupiam nie jest uciążliwy , ale kiedy już myślę o nim to jest strasznie irytujący.
Wtajemniczony
12-10-2013, 15:11:22

Witaj.
Dlaczego zaraz zakładasz najgorsze? Powodów bólu głowy może być nieskończenie wiele. Najlepszym rozwiązaniem na chwilę obecną jest pójście do lekarza neurologa, i wykonać podstawowe badania, możliwe że z tomografią włącznie.
gość
12-10-2013, 17:58:47

Poproś mamę lub tatę by zabrali cię do pediatry on cię zbada i powie co i jak !!
Wtajemniczony
12-10-2013, 20:07:47

No gościu wybacz!!! Skąd ten sarkazm? Ból głowy to nie katar. Problem nie wydaje się być niepoważny. Facet 16to letni to nie dziecko i trzeba traktować go poważnie. A słyszałeś o dziecięcej migrenie? Dzieci potrafią ją miewać od 3 roku życia. Problem w tym że mało kto wierzy, że to może być migrena, więc maleństwa płaczą i cierpią... a potem depresja, schiza itp. wiem co mówię przeżyłem to i na szczęście ma to za sobą, niestety migrena nadal mnie lubi, ale wiem że jestem nor,alny.
gość
13-10-2013, 20:42:27

Artur777, ale gościu ma rację, najlepiej jak chłopak pójdzie z rodzicem,żeby lekarz go nie "spławił" i dał skierowanie do neurologa i takie samo postępowanie u lekarza neurologa.
Sama doświadczyłam bagatelizowania objawów przez lekarza rodzinnego, chociaż jestem osobą od dawna pełnoletnią. Lekarze nie chcą ot tak po prostu dawać skierowań.
Wtajemniczony
13-10-2013, 21:29:50

Nie wnikam czy chłopak pójdzie z mamą, czy w ogóle pójdzie. Ja mając szesnaście lat za nic w świecie nie poszedłbym z matką do lekarza.Może to i mój błąd ale czułem się wtedy taki dorosły.... :( Pamiętam te czasy i staram się myśleć jak nasz nastoletni autor tematu. :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: