Reklama:

boję się, że TK coś wykaże :( (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-02-2015, 17:12:17

Mam 27 lat, od ponad roku niemal codzienne bóle głowy. Od jakiegoś czasu boli mnie też kark i górna część pleców. Miałam rtg kręgosłupa i mam dyskopatię, zniesioną lordozę i początki zwyrodnienia. Mimo to dostałam od neurologa skierowanie na TK głowy.
Odbędzie się ono za 3 dni a ja tak się boję, że tylko o tym myślę. Nie zgłaszałam się tak długo do neurologa, bo bałam się właśnie tego badania, że coś może wykazać, coś złego...
Mam dwójkę małych dzieci i czarne myśli w głowie, że coś mi się stanie i będe musiała je zostawić.
Jak odgonić od siebie złe myśli...
:(
Początkująca
24-02-2015, 14:46:01

Chyba zaraz zwariuje, siedzę i czytam o guzach mózgu! :(tyle się naczytałam, że już mam dość..
gość
24-02-2015, 18:55:25

Dobrze,że poszłaś do lekarza. Nie bój się badania. Ja także miewam bóle głowy, ale najbardziej przed okresem. Biorę wtedy leki na migrenę i jest całkiem nieźle. Ja także rok temu miałam robioną tk głowy i wiem co teraz czujesz. Ale nie martw się na zapas. Glowa może Cię także boleć od stresu, napięcia. Mój mąż ma podobne bóle jak ty . Zrobił sobie rezonans szyjnego odcinka kręgosłupa i wyszyły mu różne zwyrodnienia, które powoduja takie bóle. Nie czytaj o guzach, bo od tego można zwariować. Trzymaj się, będzie ok.
Początkująca
24-02-2015, 22:26:15

Nie bój się badania, na pewno nie okaze się nic złego ;) Trzymam kciuki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: