Reklama:

blokada kręgosłupa (15)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-06-2017, 08:03:52

Witam od 4 miesięcy mam ból pleców w odcinku lędzwiowym jestem po sterydach i nie ma poprawy mam skierowanie na blokade kręgosłupa wynik rezonansu to L4/L5 nieznaczne uogólnione uwypuklenie krążka m/kręgowego z modelowaniem worka oponowego L5/S1 nieznaczne dokanałowe uwypuklenie krążka m/kręgowego bez ucisku na worek oponowy oraz poziome ułożenie kości krzyżowej a także w L2/L3 nieznaczne lewostronne dootworowe uwypuklenie krązka m/kregowego L3/L4 nieznaczne obustronne dootworowe uwypuklenie krążka m/kręgowego chca mi zrobić blokadę ale nie wiem co robić boję się a ból jest
Początkujący
17-06-2017, 09:28:33

Taki rezonans nie jest jeszcze nie daje podstaw do jakiś ciężkich obaw, choć rozumiem że ból jest silny. Jeśli przyczyna jest mechaniczna to działanie farmakologiczne może być nieefektywne, być może jest to problem stawu krzyżowo biodrowego. Blokada kręgosłupa to chyba to samo co leczenie sterydami.
gość
17-06-2017, 10:12:57

nie wiem czy to samo ale dziś ból jest nie do wytrzymania rozpiera mnie ból w plecach na samym dole i promieniuje do pośladka i uda prawego
gość
22-03-2018, 14:37:18

Ja jestem po 2takich blokadach i nic nie pomogło po 1moze 3miesiace było lepiej ale potem jak ból wrócił to myślałam że sobie włosy z głowy powyrywam a po 2 może 4tygodnie było lepiej i znowu boli ale chyba nie tak mocno jak wcześniej .
gość
20-03-2022, 15:09:11

Ja jestem już 2 tygodnie po blokadzie, ból jest większy niż był przed zabiegiem, noga dalej drętwa, cała prawa strona ledzwiowki jak bolała tak boli. Jak dla mnie, niepotrzebny wydatek i cierpienie. Przed zabiegiem jakoś funkcjonowałam, teraz nawet nie mogę wsiąść do auta i zrobić zakupów .
gość
22-07-2022, 18:50:31

U mnie podobnie. Miała być blokada przez kriolezję. Lekarz na koniec zrobił zastrzyk jak to określił na ""kręgozmyk", bez mojej zgody.Po jednym dniu pojawił się silny ból promieniujący do nogi.przepisał mi opioid i diclofenak. Trwa to już dwa tygodnie, ból nie do zniesienia.
gość
30-01-2023, 14:05:10

Witam jestem tydzień po blokadzie i nic nie działa mam dość tego wszystkiego już chyba nic mi nie pomoże rechabilitacje też nie pomagają czy takie życie ma sens
gość
01-04-2023, 20:23:27

Witam,mija 5 dzien po blokadzie
Ból części lędźwiowej jest nie do zniesienia,brak mi słów i sił:(((
gość
17-07-2023, 03:48:10

U mnie blokada l4/l5 zadzialala po 3 tyg.
W tym czasie odpoczynek.
gość
29-07-2023, 15:49:03

Witam przepuklina l4 l5 l3 l4 0.5mm z uciskiem korzenie nerwowych leczone od roku rehabilitacja farmakologia 7 dni temu miałem robiona blokadę kregoslupa i nie ma wogole efektu .Bol podczas sikania zaczerwieniona cewka moczowa bol promieniujący od kregoslupa w dół z uciskiem na lędźwiach nie mam już sił dalej żyć.Rzaden lekarz mi niepomgaga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: