Reklama:

Błagam - pomocy... (15)

Forum: Padaczka

gość
04-08-2011, 20:15:27

Witam, mam 20 lat. Tydzień temu przytrafiło mi się coś dziwnego - zasłabłem, przewróciłem się, jednak nic nie pamiętam, bo straciłem przytomność. Ekpia ratownicza z karetki powiedziała, że miałem drgawki. Dostałem skierowanie do neurologa, ponieważ podejrzewają padaczkę. Ten z kolei dał mi skierowanie na badanie EEG. Czekam w kolejce. Czy na podstawie tego badania można stwierdzić, czy to padaczka, czy nie? Dodam, że tomografia nic nie wykazała. Zauważyłem też, że od czasu zasłabnięcia pogorszył mi się wzrok. Czy jedno i drugie ma ze sobą coś wspólnego?
Wtajemniczony
04-08-2011, 20:50:33

Niektórym chorym na epilepsje EEG wychodzi jak u zdrowych ludzi także ja nie jestem przekonany do diagnozy tylko na podstawie EEG i zapewne raczej lekarze tak nie robią. Natomiast co do upadku i pogorszenia wzroku to może miec coś ze sobą wspólnego bo jeżeli uderzyłeś głową o ziemię to coś tam niby mogło się stac, ale specjalistą nie jestem, musisz uzbroic się w cierplowosc i zdac na lekarza. Nie stresuj się na zapas że to padaczka, nawet jeżeli był to napad epileptyczny to większosc zdrowych ludzi ma taki jednorazowy incydent w ciągu życia, większosc z tego co czytałem nawet o tym nie pamięta, więc głowa do góry :)
pozdrawiam
gość
04-08-2011, 21:07:39

Tak, uderzyłem twarzą o podłogę. Gdy się przebudziłem, okropnie bolała mnie głowa.
Wtajemniczony
04-08-2011, 21:41:07

To jeszcze idz do okulisty
gość
05-08-2011, 11:36:02

Czyli od czegoś takiego może popsuć się wzrok? Wieczorami strasznie mrużę oczy i mi łzawią.
Wtajemniczony
06-08-2011, 17:42:16

Od uderzenia głową o beton moim zdaniem tak ale specjalistą nie jestem
gość
07-08-2011, 21:35:09

Minął ponad tydzień, a ciągle mam te dziwne mroczki przed oczami. Czuję się, jakbym był pijany.
Wtajemniczony
07-08-2011, 23:35:05

To idz jak najszybciej do lekarza, na początek pierwszego kontaktu, on powinien dac Ci skierowania do lekarzy do których powinieneś się udac
gość
08-08-2011, 00:04:59

Junoume nie jestes specjalista , ale za to masz serce. Dostajesz od nas kliki za zyczliwe porady, wiecej takich jak Ty , jak narazie w tym watku sam jestes na ostrym dyzurze. Dziekujemy
Wtajemniczony
08-08-2011, 07:57:17

Od tego jest to forum, jest dla ludzi i w sumie od ludzi, po to aby sobie pomagac i się wspierac

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: