Witajcie. Jestem studentem, niezwykle interesuję się zagadnieniami mózgu, umysłu ze strony czysto naukowej jak i ze strony duchowej.
Medytuję, lubię poznawać inne stany świadomości.
O wykorzystywaniu powyższych urządzeń prywatnie już wcześniej słyszałem. Zastanawiam się nad kupnem takowego urządzenia i chciałem się was zapytać czy mieliście kontakt z takowymi urządzeniami i czy są jakieś wyróżniające się stosunkiem jakości do ceny (najchętniej wydałbym z max 1000 złoty a z tego co czytałem to zazwyczaj 3000 to minimum).
Osobiście chciałbym pracować nad stresem, tremą, polepszyć pamięć, koncentrację i również wypróbowac te urządzenia w osiąganiu transu, głębokich stanów medytacyjnych (rozwój samoświadomości, utrzymywanie świadomości w snach...).
Tyle na temat wymagań. Z urządzeń typu biofeedback znalazłem 1 urzadzenie mierzące jedynie przewodnictwo skórne za 600 złoty o nazwie Blue Watcher. Reszta to urządzenia EEG biofeedback, niestety kosztujace powyzej 2500 złotych (Neurobit Lite, ALIEN BrainFeedback, ELMIKO, Pendant EEG i inne).
Pozostały jeszcze urzadzenia typu AVS, jednak jeszcze nie poznałem ich ceny czy jakości.
Jeśli ktoś potrafił by mi wskazać w co najlepiej zainwestować pieniądze byłbym niezmiernie wdzięczny.
pozdrawiam
Kamil