Reklama:

Bakteryjne zapalenie opon mózgowych u noworodka. (13)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-09-2024, 12:51:28

gość 09-08-2023, 15:57:05
Proszę o kontakt jak zakończyło się wasze leczenie. Jestem w tej samej sytuacji

Witam.prosze o informacje jak zakończyło się Państwa leczenie?
gość
03-09-2024, 12:52:20

gość 09-08-2023, 15:57:05
Proszę o kontakt jak zakończyło się wasze leczenie. Jestem w tej samej sytuacji

Witam.prosze o informacje jak zakończyło się Państwa leczenie?
gość
03-09-2024, 12:54:14

gość 17-05-2017, 13:47:13
Witam, jestem zrozpaczona mama małej dziewczynki szukam osób ktore przechodziły podobne sytuacje lub mogą się podzielić historią podobnego przypadku. W drugiej dobie po urodzeniu córeczka zaczęła okazywać dziwne objawy wymioty, brak apetytu.. leżąc w szpitalu zgłosiłam to położnej której wezwała pediatre który potwierdził że również widzi coś niepokojącego zalecił badania zabrał dziecko i po dwóch godzinach przyszedł z informacją że wyniki crp 170 dziecko zostanie transportowane na oddział kliczny intesywnej terapii tam po dobie otrzymalismy wiadomość która zawaliła nas z nóg zapalenie opon mózgowych bakteryjne po wykonanej punkcji pleocytoza 30 000 z całych sił prosilismy o cud.. udało się opanować sytuację w 3 dobie była poprawa wyniki kolejnych punkcji 300 , 149 .. odstawienie leczenia szerogiego spektrum wszystko szlo dobrze.. niestety po zmianie antybiotyków zaczęły wyniki wzrastać 170 po tygodniu 230 znowu zmiana leczenia lekarza uspokojali że czasami tak bywa zlecono rezonans magnetyczny zeby ewt. Znaleźć ognisko zapalenia - rezonans wyszedł dobrze jedyne zgrubienie z jednej strony opon które świadczyło o infekcji o której wiemy.. kolejne badania punkcji poprawa spadla pleocytoza do 150 po tygodniu wynik 40 byl już w granicach normy zalecone bylo zakończenie antybiotyku po 21 dobie po 4 dniach kontrolna punkcja i szok znowu wynik 170 lekarze zalecili szereg kolejnych badań jest to nasz 9 tydzień leczenia.. jesteśmy zalamani czy ktos miał podobny przypadek ? Jak wyglądało leczenie? Dlaczego mimo długiego podawania antybiotykow wciąż zapalenie wzrasta? Proszę o pomoc .

Witam,
Proszę.o informację jak.zakonczylo si Wasze.leczenie ponieważ u nas jest podobnie od 20 czerwca przebywamy w szpitalu I od 5 tygodni stoimy w miejscu 😔

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: