Reklama:

Ataki padaczki, a spadek cukru (20)

Forum: Padaczka

gość
11-05-2018, 22:22:12

Bolerioza często nie wychodzi w zwykłych badaniach, trzeba zrobić dokładniejsze
gość
12-05-2018, 19:36:13

Też uważam, że trzeba zrobić badania na borelioze
gość
28-10-2018, 22:56:03

Witam. Moja córcia leczona była na padaczkę przez ponad dwa lata. Intuicja podpowiadała, że coś jest nie tak, ale Pani doktor nas nie słuchała ... Zmiana lekarza, epileptolog stwierdził obniżony próg drgawkowy. Odstawianie leków. Po czym raz omdlenie i pierwszy grand mal w międzyczasie. Przeżyliśmy koszmar. Epileptolog nadal podtrzymuje obniżony próg drgawkowy. Tego lata wyraźne objawy przed omdleniem. Przerwany urlop- pogotowie- szpital. W szpitalu zasugerowaliśmy, że to mogą być spadki cukru. Szereg badań, w rozpoznaniu HIPOGLIKEMIA REAKTYWNA.
gość
29-10-2018, 16:17:35

I co córka ma teraz ataki? Czy już nie bierze leków w ogóle?
gość
14-11-2018, 19:57:11

Zupełne odstawienie leków nastąpiło na początku sierpnia. Ataków nie ma do dziś, regularnie się odżywia, nawadnia. Do minimum ograniczamy cukry proste, oczywiście czasami zje smakołyk, samopoczucie coraz lepsze. Moim zdaniem, gdy nastąpił znaczny spadek glukozy, dochodziło do omdlenia , po czym cukier szedł do góry, może to jakiś mechanizm obronny organizmu, żeby wyjść z hipo. Po dużym napadzie w czerwcu, po 9 godzinach snu (zaznaczę, że przed pójściem spać, czuła się źle) wstała wypoczęta, uśmiechnięta, naładowana energią. Gdyby nie przegryziony język, nie domyśliłaby się. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy, że to spadki cukru.
Zdaję sobie sprawę z tego, iż winowajcą może być wyspiak, ale nie trafiłam na lekarza-analityka, który pokierowałby nas tam, gdzie należy. Córcia najlepiej odżywia się z nas wszystkich, od zawsze jadła małe porcje, ale często. Może za często i dlatego trzustka jest nadczynna? Wg dietetyka ma idealne proporcje, co świadczy o jej prawidłowym odżywianiu. Koniec końców na pytanie co powoduje nadmierny wyrzut insuliny, odpowiedzi nie znam do dziś. Pozdrawiam i życzę zdrówka38
gość
03-12-2018, 14:06:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-02-2019, 21:29:12

Czy wątek aktualny?Moj ojciec od 40 lat cierpi na padaczkę powiązana z hipoglikemia. Prawdopodobnie w wyniku wysypiają terzustki ale nigdy go nie zdiagnozowalinie znaleźli. Co 2 h pije szklankę glukozy woda i 5 łyżeczek glukozy delekta, bierze tez proglicem tabletki na zbicie insuliny.Odżywia się regularnie ale i tak zdążają się ataki w nocy albo nad ranem. Jest pod stała opieka mojej mamy niezdolny do samodzielnej egzystencji. W latach 70/80 kiedy nie potrafiono zdiagnozować co było przyczyna napadów wsadzili go do psychiatryka. Dawali środki uspokajające. Nic nie pomagało. Dopiero sąsiad podsunął pomysł aby zbadać cukier przy ataku padaczki no i omazalo się ze miał 40. Miał tez w latach 80 operacje usunięcie ogona trzustki i śledzionę myślano ze to pomoże ale nie pomoglo. Dziś ma 73 lata gdyby nie ja i moja mama już dawno by go nie było nie zliczę ile razy uratowałam jemu życie. Ma tez czasem napady agresywne w wyniku spadku cukru ale rzadko.
gość
09-02-2019, 21:32:23

Jeszcze jedno odnośnie mojego taty to dobrze doładowuje cukier zwykły chleb popijany glukoza.
gość
09-02-2019, 21:41:07

Gość 2019-02-09 22:32:23
Jeszcze jedno odnośnie mojego taty to dobrze doładowuje cukier zwykły chleb popijany glukoza.
Lekarze nie znają tej choroby nawet w tych czasach. Myślą ze hipoglikemia to tylko powikłanie cukrzycy a to nieprawda.Zawsze jak przyjeżdża pogotowie do ojca to nie moga zrozumieć tego ze nie ma cukrzycy. Co do ataków to w trakcie nie podawajmy nic po pewnym czasie jak się ocknie to glukozę z woda. Wątroba sama wydziela pompewnym czasie niewielkie ilości glukozy. Ale czasem jest tak ze nie przechodzi to wtedy wzywamy pogotowie. Mam nadzieje ze u Pani córeczki to przejdzie. Mlodavjest organizm regeneruje się szybko i sam wychodzi czasem z różnych chorób. Nie wolno się denerwować bo cukier spada. Przy wysiłku fizycznym i alkoholu tez.Trzymam kciuki i mam nadzieje ze pomogłam.
gość
17-05-2020, 16:25:19

Witam,
Ja brałam leki na padaczkę 5 lat, a po ostatnim ataku okazało się że to spadki cukru! Nikt wcześniej na to nie wpadł. Badajcie cukier! Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: