Reklama:

Anizokoria. (19)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2006, 15:20:00

Witam, nazywam się Piotr i mam 16lat, pewnego dnia poszedłem do pediatry, ponieważ "trząs mi się obraz widziany", pani dała mi skierowanie do neurologa. NIE MIAŁEM ŻADNYCH BÓŁÓW, WYMIOTÓW, ZAWROTÓW GŁOWY, odruchy również są OK! Została swierdzona u mnie "minimalna" anizokoria, którą (jak mi się wydaje) mam już od bardzo dawna. Zostałem skierowany na badanie DIAGNOSTYCZNE

Bardzo boję się tych badań, jak myślicie co będą mi robić, i czy ta anizokoria to coś złego?? Okropnie się boję...
gość
30-11-2006, 18:16:00

jestem lekarzem i wiem jaki stres wywołuje skierowanie na badania jednak pragnę cię zapewnić że to nic nie boli - nie ma strachu. Bardzo często zdarza się taka dysproporcja ale są to uwarunkowania anatomiczne i niczym to nie grozi jednak trzeba wykonać badania aby wylkuczyc inne przyczyny. Nie martw się wiem że wyniki będą bardzo dobre - jesteś w wieku rozwojowym i często zdarza się anizokoria. z czasem to samo mija, ale badani są konieczne
gość
30-11-2006, 19:01:00

Dziękuje (to znowu ja już zalogowany) uspokił mnie Pan. Czyli mam rozumieć ,że ta anizokoria w moim wieku to coś normalnego? Bo nadal (jak zwykle) przychodą mi "czrne scenariusze", że to jakiś guz czy nowotwór.

Dziękuje za pomoc.
gość
10-07-2007, 13:46:00

Mam na imie ania i ma 18 lat. stwierdzono u mnie anizokorie po zatruciu lekami przeciwdepresyjnymi i nasennymi. tomografia i jak i badanie neurologiczne sa w porzadku.od tamtego czsu minal juz miesiac, a ja nie jestem juz na zadnych lekach mimo to ciągle wystepuje u mnie anizokoria co to moze znaczyc??
gość
11-07-2008, 15:41:00

Ja też mam jedną źrenicę większą od wielu lat ,zuważona ok 8-10 lat temu, przy zwykłym badaniu wzroku przez okulistę, który stwierdził, że taka moja uroda, dopiero niedawno doczytałam w necie, że to może być przyczyna neurologiczna. Powinnam iść od razu do neurologa, czy najpierw do okulisty ? Co może wywoływać anizokorię. Zaznaczam, że nie mam żadnych bóli głowy, zawrotów itp ?
gość
11-07-2008, 15:42:00

Ja też mam jedną źrenicę większą od wielu lat ,zuważona ok 8-10 lat temu, przy zwykłym badaniu wzroku przez okulistę, który stwierdził, że taka moja uroda, dopiero niedawno doczytałam w necie, że to może być przyczyna neurologiczna. Powinnam iść od razu do neurologa, czy najpierw do okulisty ? Co może wywoływać anizokorię. Zaznaczam, że nie mam żadnych bóli głowy, zawrotów itp ?
gość
24-07-2008, 17:24:00

a ja mam bóle głowy i zawroty. i na zdjęciach zauważyłam różnicę między źrenicami. naprawdę powinnam iść z tym do lekarza?
gość
24-07-2008, 17:25:00

a ja mam bóle głowy i zawroty. i na zdjęciach zauważyłam różnicę między źrenicami. naprawdę powinnam iść z tym do lekarza?
gość
06-11-2008, 15:25:00

Dzis bylem u lekarza poniewaz bardzo niepokoiły mnie bole głowy sa bardzo czeste i nasilajace sie....czytalem o tym w internecie wszystkie objawy ktore mam kieruja mnie na jedno migrena ale bedac u lekarza powiedzial mi ze mam anizokorie dał mi skierowanie do okulisty ale oczywiscie nigdzie nie moglem sie dostac...na styczen wolne terminy.Jutro jade prywatnie i wszystko sie okaze...Boje sie strasznie 2 tygodnie temu urodzila mie sie córka a ja mam miec nowotwor lub cos w tym stylu
gość
29-11-2008, 08:34:00

u mnie też okulistka stwierdziła anizokorie przestraszyłam się na maxa! poszłam do neyrologa który powiedział że nic u mnie nie wiedzi ale że mam co miesieczne bóle głowy w skroni przed okresem to skierował mnie na tomografie głowy która nic nie wykazała!!!!jestem wściekła na tą okulistke która powiedziała mi że na 50% mam coś w głowie od tej anizokorii strzescie się od takich lekarzy!!!którzy potrfia tylko straszyc ludzi!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: