Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-04-2007, 03:42:00

moj adres email to lorddre81@yahoo.com
gość
08-12-2007, 08:51:00

24-01-2007 o 13:47, gość :
No i co?Ma ktoś jakiś pomysł,żeby mi doradzić?

Witam mam takie same objawy od maja tego roku...poprostu to co przezywam to istny horror. potrafię stracic wzrok na kilka sekund przy tym ciągłe napięcie w oczach, podwojone litery- tego sie nie da opisać. Miałam robiony Rezonans, komplet badań w klinice okulistycznej- i ostateczna diagnoza to nerwica....Ale ciągle zadaje pytanie, co maja oczy z tym wzpólnego- ale mój psychiatra odpowiada niestety maja wiele. Mój nr GG Chetnie porozmawiam- 5769734. Pozdrawiam Magda
gość
14-10-2008, 19:22:00

Hej. Ja mam tez identyczne objawy! czasmai mi drgaja puknciki! widz ena niebie iskierki itd nie wiem co to jest! oklusita powiedzial ze wsyztsko ok! A teraz mam rezonas magnetyczny! czy to minie?

Moje gg
5888591 bartek sosnowiec
gość
28-10-2008, 08:05:00

Witam mam takie pytanie, od jakiegoś czasu pojawiają mi się taki małe skaczące igiełki przed prawym okiem, zawsze gdy wychodzę pierwszy raz każdego dnia na słońce i jak długo pracuje przed komuterem w pracy. Dolegliwośc ta nachodzi mnie bardzo czesto podczas dnia, wieczorem ustaje. Zapisalem się juz do okulisty ale musze czekać 1 tydz, wiec może wkażecie mi co mi może być?

pozdrawiam
m.
gość
12-11-2008, 12:28:00

Witam, od maja br mam podobne objawy, czasem czuję się tak jakby miała wiecznie promile we krwi Okulista nic nie znalazł, wszystko ok, internista też niczego nie stwierdził, jedynie, że to moga być objawy nerwicy, przepisali kropelki na uspokojenie(ale nie brałam). Przyznaję jestem strasznym nerwusem, ale wydaje mi się, że potrafię to kontrolować, jedyne co nie ustaje to te dziwne widzenie, jakby zbyt ostre, za jasne i pulsujące, do tego w ciemności widzę obraz tak jak na starym telewizorze (za śniegiem) Co robić? iwi Ruda Śl.
gość
17-12-2008, 19:23:00

Iwi odezwij sie na gg .. mialem i mam wszystkie doleglowisci ....
Mateusz 24-poznan.. gg 10766745.. pozdrawiam wszystkich z nerwica.. prawda taka.. trzeba to gowno lekcewarzyc.. robic swoje.. pamietajcie to działa .. mam to 7 lat zima zawsze jest gorzej ale daje rade.. pozdrawiam!!!!!
gość
21-12-2008, 13:42:00

Witam

Ja się zmagam z podobnymi problemami co wy. Także towarzyszy mi nieustannie pogorszenie wzroku, takie skołowanie, problemy z koncentracją, jak to ujęła Iwi poczucie promili we krwi Czasem jest to tak silne, że nie mam na nic siły, najchętniej bym nie wstawał z łóżka. Często obawiam się, że to coś więcej niż nerwica, że to jakaś choroba, która mnie wyniszcza. Ale dotychczasowe badania, które zrobiłem, czyli chyba wszystkie możliwe wskazują, że jestem absolutnie zdrowy. Pozostaje tylko z tym walczyć, pamiętając o tym, że nerwicę można wyleczyć w 100%, Ja z nią się nawet uporałem już po tygodniu czasu, miałem spokój pół roku, aż jakiś czas temu znowu wróciła. Jakby ktoś chciał pogadać to moje gg to 3385354. Pozdrawiam
gość
04-02-2009, 19:41:00

iwi Ruda Śl. mam dokładnie te same dolegliwości co ty od ponad sześciu lat dzień w dzień
denerwuj mnie to czasami chciałbym widzieć tak jak kiedyś chociaż przez krótki czasz niestety nie mogę stało mi się to nagle poczułem się słabo i zaczęły się te problemy cierpię na nerwicę i podczas stresu objawy się bardziej pogłębiają poczym zmniejszają się jak się uspokoję kto w ogóle wymyślił nerwicę ehhhh
gość
05-03-2009, 10:51:00

Witam
Znalazlam sie tutaj poniewaz mam dolegliwosci z oczami,szczegolnie z prawym podobne do Wazych, glownie te, kiedy ma sie wrazenie, ze jest sie stale pod wplywem promili, oko mi pulsuje jakby od wewnatrz i obraz skacze, jakby probkowal zeby zaskoczyc ale nie moze.
Nie moge sie na niczym skupic, strasznie jestem tym zmeczona, wybieram sie do okulisty ale moze ktos z Was ma cos takiego jak ja i cos mi podpowie?
Moje gg 5447708. Dzieki i pozdrawiam, mam nadzieje, ze nie zwariuje choc czasami mam wrazenie.ze juz blisko....
gość
10-07-2009, 07:11:00

21-01-2007 o 21:54, gość :
Hmm..od czego tu zacząć...Czuje takie pulsowanie centralnie przed oczami mam tak jakby energię w oczach(podobno nerwicowe,niepotrzebne skurcze siatkówek oczu??).Np.lampa błyskowa nienormalnie długo mi zostaje,gdy spojrze chwilę na jakikolwiek strumień światła to też zostaje(zwężone naczynia krwionośne doprowadzające krew do oczu ale napewno nie miażdżycowe tylko nerwicowe?).Następna sprawa to powidoki,któe są obecne nawet po b.krótkim wpatrywaniu się w obiekt i przeniesieniu wzroku obok.Lewe oko jest słabsze,literki się rozmywają.Obraz drga czasem,a na niebie i jasnych powierzchniach oświetlonych mam iskrzenie(podobno pływające leukocyty,).W nocy w zupełnie ciemnym pokoju (prócz latarni z ulicy)ta energia nie daje mi dostrzec np.czarny plakat wiszący 3 metry od mojego łóżka przy chwilowym wpatrywaniu zamazuje się i może nawet stać się całkowicie niewidoczny! !Przy zamkniętych oczach czuje to pulsowanie non stop nieprzerwanie od 26 września.Beznadziejny przypadek prawda?Nie spowodowały tego żadne leki,nie towarzyszą temu zawroty głowy.Wady wzroku nie miałem nigdy wcześniej.Do zeszłego roku...
Ciężko mi z tym.Mam wrażenie,że zestarzałem się mentalnie,a myśl,że ma tak być do końca moich dni doprowadza mnie do..?sam sobie odpowiedz,czasem gubie sens ale jakoś się trzymam.Chciałbym,żeby dała mi spokój chociaż na jeden dzień i jedną noc.Pozdrawiam

mam identyko, czy ktos z tego wyszedl?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: