Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2014, 12:04:01

Ja jestem 2 miesiące po klipsowaniu tętniaka,włosy ogolili" tylko" tam gdzie był tętniak.Jestem kobietą ,ale włosy to mały problem to nie noga odrosną.Najważniejsze że żyję
gość
04-07-2014, 12:56:27

bardzo prosze o odpowiedz. w listopadzie moja dziewczyna zmarla w nocy. byla sama w domu. rano przyjechal lekarz okazalo sie ze to tetniak. juz nie zyla. prosze powiedzcie dlaczego nie bylo szans na jej przezycie.czemu tak szybko umarla?nie miala szans.czemu? czy taka smierc nie boli?czy nie cierpiala? po rozmowach ze znajomymi okazalo sie ze 2 tygodnie wczesniej bedac z kolezanka strasznie zabolala ją glowa i przez jakis moment slabo widziala. nie powiedziala mi o tym. czy to mialo jakis zwiazek z jej smiercia? powiedzcie czy smierc nie bolala?
gość
04-07-2014, 17:57:28

Gość 2014-06-08 15:50:27
Gość 2014-06-08 11:08:09 1.07 bede miala operacje tetniaka niestety moj nie nadaje sie do embolizacji, czy ktos mi odpowie czy zgola mi cala glowe czy tylko miejsce w ktorym zostanie otwarta czaszka
zależy w którym miejscu jest tętniak. Ja miałam ranę szwów i mi tak zgolili, że tymi włosami co były przykryłam blizne i w ogóle nie było widać ze jestem po operacji..
Włosy przy takiej operacji niemają znaczenia bo one szybko odrosną...najważniejsze jest zdrówko i brak powikłań i tego Tobie życzę ..ja ju jestem prawie dwa lata po operacji i czuję się świetnie
Witam, ja jestem 2 miesiące po klipsowaniu tętniaka , również przykrywam ranę pozostałymi włosami , ogólnie czuję się dobrze , głowa czasami boli,tak czytam i widzę że Pan(i) jest już 2 lata po operacji, czy dużo czasu27trzeba aby w miarę normalnie żyć ?
gość
04-07-2014, 18:05:05

Gość 2014-06-08 11:08:09
1.07 bede miala operacje tetniaka niestety moj nie nadaje sie do embolizacji, czy ktos mi odpowie czy zgola mi cala glowe czy tylko miejsce w ktorym zostanie otwarta czaszka
Proszę być dobrej myśli.Ja miałam operację 14maja Ogolili mi tylko miejsce w którym jest tętniak.Dzisiaj przykrywam ranę włosami które zostały.NAjważniejsze że ŻYJĘ!!!Będzie dobrze proszę być dobrej myśli Pozdrawiam Aga
gość
10-07-2014, 16:00:25

Witajcie byłem na 2 badaniu kontrolnym i tętniak dalej nieczynny;)
Tylko mam problem ale to natury psychicznej otóż druga stronę głowy miałem badaną 3 lata temu i teraz narodziłą mi się myśl że tam mógł się wytworzyć tętniak czy to możliwe?i czy możliwe by szybko urósł ? lekarze mówią ze tętniaki latami powstają...hipohondria jak nic..
gość
25-07-2014, 21:22:35

Mój mąż jest już prawie miesiąc po klipsowaniu pękniętego tętniaka.Jest sprawny fizycznie ale są duże zaniki pamięci.Nie pamięta nic od momentu operacji a przeszłość się miesza.
gość
26-07-2014, 17:03:13

Witam,
u mnie było to ok 2 miesiące. Po 2 miesiącach właśnie wróciłam do pracy. Funkcjonowałam normalnie. Neurochirurg na moje pytanie "na co mam uważać" powiedział ze mam żyć normalnie bo tętniak to już sprawa zamknięta. Jestem szczęśliwa bo mam ten komfort psychuczny że jestem zdrowa. Przeszłam bardzo dużo ale było warto bo nagroda jest piękna a jest nią zdrowie i brak świadomości że ma się bombę w glowie.
Gość 2014 -07-04 19:57:28
Gość 2014-06-08 15:50:27
Gość 2014-06-08 11:08:09 1.07 bede miala operacje tetniaka niestety moj nie nadaje sie do embolizacji, czy ktos mi odpowie czy zgola mi cala glowe czy tylko miejsce w ktorym zostanie otwarta czaszka
zależy w którym miejscu jest tętniak. Ja miałam ranę szwów i mi tak zgolili, że tymi włosami co były przykryłam blizne i w ogóle nie było widać ze jestem po operacji..
Włosy przy takiej operacji niemają znaczenia bo one szybko odrosną...najważniejsze jest zdrówko i brak powikłań i tego Tobie życzę ..ja ju jestem prawie dwa lata po operacji i czuję się świetnie
Witam, ja jestem 2 miesiące po klipsowaniu tętniaka , również przykrywam ranę pozostałymi włosami , ogólnie czuję się dobrze , głowa czasami boli,tak czytam i widzę że Pan(i) jest już 2 lata po operacji, czy dużo czasu27trzeba aby w miarę normalnie żyć ?
gość
02-08-2014, 22:05:34

MÓJ MĄŻ MIAŁ OPERACJE 3TYGODNIE TEMU MA NIEDOWŁAD LEWEJ STRONY OGÓLNIE JEGO STAN JEST KIEPSKI.PSYCHIKA MU SIADA A JA NIEWIEM JAK MU POMÓC.NARAZIE LEŻY W SZPITALU ALE JUŻ REJONOWYM BO NEUROCHIRURGIA GO ODESŁAŁA A JA NIEWIEM JAK MU POMÓC?CZY POWINIEN BYĆ RECHABILITOWANY
gość
03-08-2014, 21:41:48

Gość 2014-07-04 14:56:27
bardzo prosze o odpowiedz. w listopadzie moja dziewczyna zmarla w nocy. byla sama w domu. rano przyjechal lekarz okazalo sie ze to tetniak. juz nie zyla. prosze powiedzcie dlaczego nie bylo szans na jej przezycie.czemu tak szybko umarla?nie miala szans.czemu? czy taka smierc nie boli?czy nie cierpiala? po rozmowach ze znajomymi okazalo sie ze 2 tygodnie wczesniej bedac z kolezanka strasznie zabolala ją glowa i przez jakis moment slabo widziala. nie powiedziala mi o tym. czy to mialo jakis zwiazek z jej smiercia? powiedzcie czy smierc nie bolala?
wlasnie taki silny bol mogl byc wlasnie peknieciem tetniaka.
ciezko odp mi czy taka smierc nie boli. Ogolnie smierc nie boli. Ale stan przed smiercia mogl ja bolec.stan czyt bole glowy.
gość
03-08-2014, 21:44:28

Czy ktos z mial podwojne widzenie ??? Maly tetniak w tetniczy szyjnej lewej. ????? Czy to widzenie ustapilo??
Ja 7go sierpnia ide na operacje....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: