Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (439)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2017, 19:48:22

Witam,
Bardzo proszę o informację w jakim ośrodku w Polsce najlepiej embolizować tętniaka i do jakiego lekarza (nazwisko) najlepiej się zgłosić?. Zdiagnozowano przypadkiem u mojej siostry (lat 42) tetniaka mozgu ok.4mm
Początkująca
06-08-2017, 08:18:29

Witam,
w Warszawie jest bardzo dobry oddział neurochirurgii. Szpital na Banacha. Chyba najlepszy w całej Polsce. Kierownikiem jest prof. dr hab. n. med. Andrzej Marchel. Zajmują się wprowadzeniem najnowszych technik embolizacji tętniaków wewnątrzczaszkowych (taki zapis jest na stronie). Przyjeżdzają ludzie z całej Polski. Mam nadzieję, że się uda. Powodzenia!
P.S. To jest ten szpital:
https://spcsk.pl/kliniki-i-zaklady/neurochirurgia
gość
06-08-2017, 14:31:03

Dziekuje bardzo za informacjępozdr
gość
07-08-2017, 12:52:29

Barlickiego łódź jestem 2 lata po embolizacji że stanem jest ok zdrowia i spokoju życzę
gość
07-08-2017, 12:56:09

Poznań Juszkat konkretny lekarz tylko embilizuje pozdrawiam
gość
09-08-2017, 09:25:41

Na kontrolę w Poznaniu też czekałem 11 m-cy. Sam wydzwaniałem, bo bałem się że "o mnie zapomnieli". W nagrodę dostałem termin przed samymi świętami. Zabieg w kwietniu 2017 r.
gość
09-08-2017, 09:32:32

Polecam prof. Juszkata. Tylko "ON". Przemiły człowiek, rozmowa z nim, to jak z dobrym kumplem. Szczerość i konkret. Na kartce papieru narysował mi, jak przeprowadzi zabieg, tak żebym zrozumiał. Pozdrawiam panie profesorze.
gość
13-08-2017, 05:34:05

Witam. Mam stwierdzonego tętniaka o szerokiej szyi. Czeka mnie embolizacja ze stentem. Moje pytanie jest takie czy będę musiala brać leki typu acard do końca życia? Byłam u 2 neurochirurgów i mieli odmienne zdanie jeden stwierdzil, że tak a drugi powiedział ze tylko przez 3 miesiące. Jak jest u Was?
gość
13-08-2017, 12:48:03

Witam .Jestem po stencie i embolizacji acard musze brac do końca życia .Zabiegi mialam robione w Poznaniu przez prof Juszkata.
gość
13-08-2017, 12:53:59

Gość 2017-08-13 07:34:05
Witam. Mam stwierdzonego tętniaka o szerokiej szyi. Czeka mnie embolizacja ze stentem. Moje pytanie jest takie czy będę musiala brać leki typu acard do końca życia? Byłam u 2 neurochirurgów i mieli odmienne zdanie jeden stwierdzil, że tak a drugi powiedział ze tylko przez 3 miesiące. Jak jest u Was?
Ja acard muszę brać do końca życia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: