Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-11-2020, 21:13:36

Witam. Mam pytanie do Pani Kasi ze Świebodzina? Czy pani była operowana w Nowej Soli czy w Zg? Bo jeśli w Nowej Soli to jaki Panią operator operował? Mnie mają tam przed samym Bożym Narodzeniem operować i zaczynam się denerwować . Swoją szyję powierzam doktorowi Pawlakowi.
Początkująca
17-11-2020, 22:03:06

Drogie szyjki.
Jestem po rozmowie z moim rehabilitantem, który nie owijał w bawełnę...trzeba operować.
Oczywiście jeszcze idę do neurochirurga. Zobaczę co powie. Ból głowy duży. I smutek...dwa lata po operacji...w tym czasie nie pracowałam zawodowo, bo się nie nadawalam...jest mi dziś mega smutno 🥺
Na poziomie discectomii osteofity tylnych powi. trzonów kręg. C5 i 6,zwłasz. po stronie lewej,z cechami przyśrod/lewob rewypukliny resztkowego k/k, z ucis. na rdzeń szyjny i korzeń nerwu rdzeni. C6 po stronie lewej. Do korelacjiz objawami klinicznymi.
Wtajemniczona
18-11-2020, 07:08:37

Do Gościa
Byłam operowana w zeszły wtorek w Nowej Soli. Mój operator to doktor Dubiel. Cała ekipa tam jest świetna, proszę się nie stresować. Pielęgniarki miłe, zawsze pomogą.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
18-11-2020, 08:33:42

O Daagula nadal mości sobie gniazdko w domu Jak tam samopoczucie?
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
18-11-2020, 08:36:14

Kasiu, wyglada na to, że Ty nie masz stabilizacji płytka tych kręgów, czy jednak masz? Teraz to mi już umknęła ta wiedza
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
18-11-2020, 09:23:20

Dorka wychodzi, że nie mam płytki. Same dyski mi wymienił. Jakby robił trzy poziomy to wtedy z płytką.
Forumowiczka
18-11-2020, 10:24:15

A ja leże i leże i leże lalala hihi. U mnie nie jest źle, troszkę pobolewa ale to jest malutki pikuś. Najgorsze dla mnie to tak jak Dorka miała, wstanie i położenie się, to jest wyczyn Trochę wstanę pospaceruje też jest ok (mam nadzieję, że tak już zostanie) . Poprawa jest ogromna, doktorek mnie pytał tysiąc razy czy na pewno nie boli gorszy był powrót do domu wczoraj, ale to już mam za sobą.
A jak u Was? Kasiu, czy Ty nosisz kołnierz? Wspominałaś jeśli dobrze pamiętam, że nie będziesz nosić.
Forumowiczka
18-11-2020, 11:22:07

Kawo a Ty już chyba byłeś u lekarza, co Ci powiedział?
13.11 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith Robinson. Implantacja klatek szyjnych Lfc (rozmiary 5 i 4)
gość
18-11-2020, 11:52:56

Do Pani Kasi. ;) A jak wygląda tam procedura przyjęcia ? Duże kolejki są w izbie przyjęć? Przez ten covid to teraz wielkie zamieszanie. Trzeba robić test na wirusa przed pójściem do szpitala?
Wtajemniczona
18-11-2020, 12:45:15

Daagula bez kołnierza od początku. U mnie wstawanie ok. Szyja szybko się wzmocniła. Gorzej z siedzeniem hehe
Do Gościa (napisz chociaż imię )
Przed szpitalem są namioty. Po lewej dają ankiety, po prawej robią wymaz i się czeka ok 20 min na wynik. Lepiej sobie wcześniej przyjechać. Byłam ok 7.30. Dopiero z wynikiem można wejść do szpitala i czekać na rejestrację.
Ale zadzwoń jeszcze kilka dni przed operacją, bo to się wszystko szybko zmienia i może być inaczej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: