Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-02-2023, 21:04:56

Zumba123 2023-02-19 21:52:13
Też mam taką nadzieję bo naprawdę nie wiem co się stało- było tak dobrze byłam taka szczęśliwa- A tu masz nie można się cieszyć chyba za wcześnie🫣
Jak już wspomniałam we wcześniejszych wpisach Mam nadzieję że jutro dostanę na jakieś badanie kontrolne żeby zobaczyć czy wszystko okej
Właśnie to jest najgorsze, że niektóre objawy mijają, człowiek myśli, że jest lepiej aż tu nagle strzał i znów kiepsko!
Ale oby coś jutro lekarz ukierunkował No i ulżył przede wszystkim! 3mamy mocno kciuki!!
Początkująca
19-02-2023, 22:26:51

Dzięki
Mam nadzieję że to minie, że to tylko przejściowe
Odezwę się po wizycie
Forumowiczka
20-02-2023, 12:24:13

hamer 2023-02-19 13:46:43
Mojra, w odpowiedzi na Twoje pytanie o rehabilitację poszpitalną.
-Prewencja rentowa ZUS
https://www.zus.pl/swiadczenia/prewencja-i-rehabilitacja/prewencja-rentowa/kierowanie-na-rehabilitacje-lecznicza-w-ramach-prewencji-rentowej-zus
W linku wszystkie informacje, łącznie z wykazem placówek stacjonarnych i ambulatoryjnych.
- NFZ Uzdrowiskowy szpital rehabilitacyjny, pobyt bezpłatny. Skierowanie z załączonym xero wypisu składamy w NFZ.
- Rehabilitacja szpitalna. Skierowanie z załączonym xero wypisu i istotnej dokumentacji (MRI, Rtg) wysyła się na adres wybranego ośrodka. Ja z wielokrotnych pobytów bardzo polecam WSZUR Busko Zdrój. W zakładce 'oferta' dostępne informacje o zasadach kwalifikacji.
Wszystkie wyżej wymienione formy rehabilitacji poszpitalnej są od siebie niezależne. Skierowanie może wystawić lekarz z oddziału lub specjalista neurochirurg, neurolog, ortopeda, specj. reh. na wizycie kontrolnej ale w krótkim czasie po pobycie w szpitalu.
Co do innych obiektów uzdrowiskowych realizujących taką rehabilitację nie mam wiedzy. Trzeba by wejść na stronę wybranego obiektu i zasięgnąć informacji u źródła. Jest jeszcze rehabilitacja szpitalna ogólnoustrojowa ale to ewentualnie na późniejszy czas, przy zaostrzeniach dolegliwości, z dłuższym okresem oczekiwania.
Jeżeli coś jest niejasne, proszę pytać zwłaszcza o polecany ośrodek.
Z mojego doświadczenia, lekarze mają w temacie małą wiedzę i trzeba podpowiadać. Co prawda mój ostatni pobyt szpitalny był w 2019 r. ale raczej nic się nie zmieniło.
Zumba, mam nadzieję, że okład żelowy, który Ci doradziłam przynosi chociaż trochę ulgi, daj znać proszę.
Dziękuję Zosiu !!!
Czyli mam rozumieć, że rehabilitacja po szpitala jest realizowana tylko w ramach prewencji rentowej ZUS.Czyli trzeba stanąć na komisję i oni zadecydują czy skierują delikwenta czy też nie.
A teraz zapytam ja to rozmieścić w czasie jeśli bym chciała skorzystać?
22.02 ---idę do szpitala *** operacja na następny dzień)-----jak myślisz kiedy powinno zacząć działać w tym temacie bo nie wiem jak długo czeka się od momentu uczestnictwa w komisji a przydziału takiego turnusu?
Mojra
Forumowiczka
20-02-2023, 12:30:52

Mojra44 2023-02-20 13:24:13
hamer 2023-02-19 13:46:43
Mojra, w odpowiedzi na Twoje pytanie o rehabilitację poszpitalną.
-Prewencja rentowa ZUS
https://www.zus.pl/swiadczenia/prewencja-i-rehabilitacja/prewencja-rentowa/kierowanie-na-rehabilitacje-lecznicza-w-ramach-prewencji-rentowej-zus
W linku wszystkie informacje, łącznie z wykazem placówek stacjonarnych i ambulatoryjnych.
- NFZ Uzdrowiskowy szpital rehabilitacyjny, pobyt bezpłatny. Skierowanie z załączonym xero wypisu składamy w NFZ.
- Rehabilitacja szpitalna. Skierowanie z załączonym xero wypisu i istotnej dokumentacji (MRI, Rtg) wysyła się na adres wybranego ośrodka. Ja z wielokrotnych pobytów bardzo polecam WSZUR Busko Zdrój. W zakładce 'oferta' dostępne informacje o zasadach kwalifikacji.
Wszystkie wyżej wymienione formy rehabilitacji poszpitalnej są od siebie niezależne. Skierowanie może wystawić lekarz z oddziału lub specjalista neurochirurg, neurolog, ortopeda, specj. reh. na wizycie kontrolnej ale w krótkim czasie po pobycie w szpitalu.
Co do innych obiektów uzdrowiskowych realizujących taką rehabilitację nie mam wiedzy. Trzeba by wejść na stronę wybranego obiektu i zasięgnąć informacji u źródła. Jest jeszcze rehabilitacja szpitalna ogólnoustrojowa ale to ewentualnie na późniejszy czas, przy zaostrzeniach dolegliwości, z dłuższym okresem oczekiwania.
Jeżeli coś jest niejasne, proszę pytać zwłaszcza o polecany ośrodek.
Z mojego doświadczenia, lekarze mają w temacie małą wiedzę i trzeba podpowiadać. Co prawda mój ostatni pobyt szpitalny był w 2019 r. ale raczej nic się nie zmieniło.
Zumba, mam nadzieję, że okład żelowy, który Ci doradziłam przynosi chociaż trochę ulgi, daj znać proszę.
Dziękuję Zosiu !!!
Czyli mam rozumieć, że rehabilitacja po szpitala jest realizowana tylko w ramach prewencji rentowej ZUS.Czyli trzeba stanąć na komisję i oni zadecydują czy skierują delikwenta czy też nie.
A teraz zapytam ja to rozmieścić w czasie jeśli bym chciała skorzystać?
22.02 ---idę do szpitala *** operacja na następny dzień)-----jak myślisz kiedy powinno zacząć działać w tym temacie bo nie wiem jak długo czeka się od momentu uczestnictwa w komisji a przydziału takiego turnusu?
I dlaczego polecasz WSZUR Busko Zdrój. -
- pytam o warunki bo często jest to jeszcze " głęboki PRL"
-o kadrę rehabilitacyjna jak oceniasz poziom zabiegów
- czy nadal są zajęcia z psychologiem?
- i jak tam z jedzeniem? bo ja jestem bezglutenowcem.
Mojra
Forumowiczka
20-02-2023, 14:02:10

Mojra, napisałam do Ciebie na PW.
Forumowiczka
20-02-2023, 14:48:27

kasiaka86 2023-02-17 21:48:12
Mojra44 2023-02-17 21:42:31
Halina1967 2023-02-17 05:10:43
Mojra, przecież wiesz, ze będzie dobrze 🥰 mój czas tez się zbliża nie ubłaganie, dzisiaj idę na RM głowy bo od tego kręgosłupa mnie nawet poduszka razi jak leżę na wznak, jednak warto sprawdzić co jest w środku. 22 ide na wizytę u operatora 😀 mam do niego milion pytań 😂 MOJRA będzie dobrze
Też tak myślę a pozatym grono z forum będzie trzymać kciuki to na pewno będzie OK
NO NIE MA INNEJ OPCJI!!! :)
Forumowiczka
20-02-2023, 14:50:00

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
20-02-2023, 14:51:02

OCZYWIŚCIE 💪💪💪💪
Forumowiczka
20-02-2023, 14:58:28

Zumba123 2023-02-19 18:01:50
Hamer
Okład jest bardzo fajny stosuje kilka razy dziennie nawet teraz piszę z okładem ale niestety przynosi ulgę na moment
Jutro mam wizytę i muszę pogadać z lekarzem bo znów jestem na tramalu
Ból praktycznie nie odpuszcza rano jak się budzę to już z bólem do tego to rozpychanie w gardle Kurcze nie wiem co się stało przecież było tak dobrze😪
Forumowiczka
20-02-2023, 15:01:40

Zumba, jestem przerażona z tym gardłem, serio aż tak ??? Może przesiliłaś się ? Dawaj znać co mówi lekarz pozdro Halina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: