Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-02-2023, 20:48:12

Mojra44 2023-02-17 21:42:31
Halina1967 2023-02-17 05:10:43
Mojra, przecież wiesz, ze będzie dobrze 🥰 mój czas tez się zbliża nie ubłaganie, dzisiaj idę na RM głowy bo od tego kręgosłupa mnie nawet poduszka razi jak leżę na wznak, jednak warto sprawdzić co jest w środku. 22 ide na wizytę u operatora 😀 mam do niego milion pytań 😂 MOJRA będzie dobrze
Też tak myślę a pozatym grono z forum będzie trzymać kciuki to na pewno będzie OK
NO NIE MA INNEJ OPCJI!!! :)
Forumowiczka
17-02-2023, 20:48:54

andzia1989andzia 2023-02-17 15:58:44
Majora bedzie dobrze trzymam kciuki
Musi być dobrze bo forum będzie trzymać kciuki a pozatym nie miał by kto zdawać relacji następnym w kolejce
Ps. do Florentynki wiem, że ma roblemy techniczne z forum ale Nią również mam na mysli :-
Mojra
Forumowiczka
17-02-2023, 20:53:18

kasiaka86 2023-02-17 19:34:13
hej, trzymajcie się Kobitki, będzie dobrze! :) ja narazie walczę o rehabilitację, ale na NFZ dopiero lipiec ;/ idę prywatnie., ale zaskakujące to jest, że na NFZ to 5 miesięcy a prywatnie, już w najbliższy pon...
SZARA RZECZYWISTOŚĆ
Mojra
Forumowiczka
17-02-2023, 21:01:52

Zumba123 2023-02-17 19:41:55
Kasiaka86
Pięć miesięcy to pewnie jeszcze nie tak źle nie wiem czy to prawda ale w Poznaniu ponoć około roku🤣
Ja 20 lutego i do lekarza i Zapytam go czy już mogę mieć rehabilitację po operacji to wtedy bardziej będę się interesować tematem.
A w marcu chcę składać wniosek o sanatorium poszpitalne Ciekawe jak długo będę czekać😊
A jak to jest z tym sanatorium po szpitalnym?
- czy ja muszę wyjść ze skierowaniem takim zaraz po szpitalu od lekarza co mnie operował czy mogę to otrzymać na pierwszej wizycie kontrolnej w poradni?
- czy to jest to samo co wyjazd do sanatorium z prewencji rentowej z ZUS?
Napiszcie co i jak w tym temacie bo jestem ciekawa jeśli ktoś więcej wie?
Mojra
gość
17-02-2023, 21:03:56

kasiaka86 2023-02-17 21:48:12
Mojra44 2023-02-17 21:42:31
Halina1967 2023-02-17 05:10:43
Mojra, przecież wiesz, ze będzie dobrze 🥰 mój czas tez się zbliża nie ubłaganie, dzisiaj idę na RM głowy bo od tego kręgosłupa mnie nawet poduszka razi jak leżę na wznak, jednak warto sprawdzić co jest w środku. 22 ide na wizytę u operatora 😀 mam do niego milion pytań 😂 MOJRA będzie dobrze
Też tak myślę a pozatym grono z forum będzie trzymać kciuki to na pewno będzie OK
NO NIE MA INNEJ OPCJI!!! :)
gość
17-02-2023, 21:07:32

Proszę nie martwić się na zapas. Ja miałam operację odcinka C4- C5 w sierpniu 2020 roku.Po dwóch tygodniach już jeździłam na rowerze.Zaufanie do operatora to podstawa.
Forumowiczka
17-02-2023, 21:08:24

kasiaka86 2023-02-17 19:54:08
zastanawiam się czy to co mi przepisała kobita z poradni fizjo na te moje dolegliwości to coś pomoże:
KRIOTERAPIA MIEJSCOWA
LASEROTERAPIA - SKANER
PRĄDY TENS
ĆWICZENIA CZYNNE W ODCIĄŻENIU I CZYNNE W ODCIĄŻENIU Z OPOREM - PRODUKT STATYSTYCZNY
ĆWICZENIA CZYNNE WOLNE I CZYNNE Z OPOREM - PRODUKT STATYSTYCZNY
ale kobita wcale mnie nie słuchała, spojrzała tylko w opis rezonansu, spytała o choroby przewlekłe, pare ruchów rękoma i głowa i nara... 3 min i po wizycie
żenada
Ale byłaś u lekarza od rehabilitacji na NFZ czy prywatnie?
Mojra
Początkująca
17-02-2023, 21:08:30

Mojra44 2023-02-17 21:53:18
SZARA RZECZYWISTOŚĆ
CHORA, SZARA RZECZYWISTOŚĆ
Początkująca
17-02-2023, 21:12:28

Mojra44 2023-02-17 22:08:24
Ale byłaś u lekarza od rehabilitacji na NFZ czy prywatnie?
NA NFZ, wykorzystałam skierowanie od ortopedy co dał mi na początku diagnozy i zapisałam się do poradni rehabilitacyjnej. .a prywatnie idę do fizjo poleconego przez Hamer :)
Forumowiczka
17-02-2023, 21:18:12

Gość 2023-02-17 22:07:32
Proszę nie martwić się na zapas. Ja miałam operację odcinka C4- C5 w sierpniu 2020 roku.Po dwóch tygodniach już jeździłam na rowerze.Zaufanie do operatora to podstawa.
A kto się nie zalogował I jeździł po 2 tygodniach od operacji na rowerze -
- ja będę się cieszyć jak będę dreptać i przestaną dretwieć mi ręce i w uszach piszczeć!!!!
Mojra

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: