Florentynka 2023-01-18 20:59:41
Mojra, to masz rację, to osteofity.
Mam jeszcze pytanie odnośnie "wyautowania" załóżmy, że się przeziębień i nie będą chcieli mnie operować to od razu mnie wyrzucą z kolejki skoro już raz operację przekładałam ze względów zawodowych?
Mojra 1 mąc i 3 dni, boisz się? 😱
Ale mi wyliczyłaś dni😉 na razie nie myślę i odpychamy tą myśl spychając ją głęboko w płaszczyznę mojej ukrytej nieświadomości 🤔
Zazwyczaj jest tak w przypadku przeziębienia :
- jeżeli oczywiście zakładając hipotetycznie, że jesteś przeziębiona i wiesz, że nie wykurujesz się to:
- dzwonisz z dwa dni wcześniej do sekretariatu 42 6393551 ( tam odbierają dwie panie, które nie zawsze mają humor i nie zawsze wstały prawa nogą i niestety musisz zacisnąć żeby i być w h.. uprzejmą) i poinformować, że termin masz na dany dzień i niestety jesteś przeziębiona i prosisz o przeniesienie operacji na nowy termin. One wiedzą, że czekałaś jakiś określony czas i oddzwonią do Ciebie jak ustala nowy termin. I teraz jeżeli brałaś antybiotyk to też musisz o tym poinformować w rozmowie ponieważ narkoza może być zastosowana minimum dwa tygodnie od antybiotyku ze względów medycznych. Jeżeli nie brałaś antybiotyku to i tak też wskazane jest odczekanie też podobnego okresu aby organizm doszedł do siebie.
Jeżeli np. ukryjesz, że masz przeziębienie bądź końcówkę przeziębienia bo nałykasz się leków np. z grupy niesteroidowych leków zapalnych ( naproxen) czy ibuprofen czy różnego rodzaju specyfików na przeziębienie zawsze będą zawierały lek na obniżenie temperatury + np. na ograniczenie kataru dobrym środkiem jest pseudoefedryna z ibuprofenem i ograniczysz katar i tzw postawisz się na nogi bo będziesz bała się, że mogą termin dać za rok TO NIE RÓB TEGO. W pierwszym dniu jak przyjdziesz jest robiony dokładny wywiad na co chorujesz i sobie spisz na kartkę jeśli masz sporo dolegliwości i spisz dokładnie na osobnej kartce leki jakie bierzesz włącznie z mg oraz dawkowanie ale rozpisane w taki sposób( rano-w poludnie-wieczorem czyli np. 1-0-2) oraz pobierają krew i jeśli jesteś jeszcze nie do końca wyleczona to będziesz miała podniesione CRP (norma to od 0 do 5) a przy infekcjach wirusowych może Ci wzrosnąć do 40 a przy infekcjach bakteryjnych nawet że 100 to odrazu Cię wyautuja bo jeżeli jest infekcja w organizmie to może nastąpić ODRZUCENIE INPLANTU i dopiero by było - pewnie reoperacja.
One w przeciągu tygodnia powinny oddzwonić jeśli nie to Ty dzwonisz ponownie przypominajac o ustaleniu terminu.
Mam nadzieję, że jasno objaśniał jak nie to dalej będziemy pisać 🤗