Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
16-01-2023, 18:26:50

Mojra44 2023-01-16 09:21:19
Witaj Halinka - o tych pieluchach też często myślę i zaraz mi się morda uśmiecha bo człowiek sobie próbuje wyobrazić jaki rozmiar otrzyma i w przypadku złego ocenienia przez pielęgniarkę już widzę jak lecę do punktu pielęgniarek z gadką -"poproszę o inny rozmiar te lecą mi z d...😂"
Pozdrawiam i częściej zaglądaj na forum 👍
Forumowiczka
16-01-2023, 18:30:10

Mojra, 🤣🤣albo do pielęgniarki proszę pani proszę rozmiar xxxl 😂. Wiesz teraz ferie mam od dziś wnuki, jednak będę zaglądać jak najczęściej Mojra pisz bo wiedza twoja 👍i podpowiedzi także pozdrawiam
Halina
Forumowiczka
16-01-2023, 18:37:45

Florentynka 2023-01-16 16:42:17
Cześć Halinka 🌺
Ty masz 13.03? To ja 8 dni po Tobie 21.03 😁 o kurcze ale będziemy relacjonowały na bieżąco 😁 Mojra zaczyna 😁
Już kupiłam, 3 piżamki, laczki (nie papucie tak, jak pisałyście) i poduszkę ortopedyczną i chyba wszystko, bo reszta to podstawowe rzeczy z domu.
Nie wiem jak to zrobię ale w czerwcu co roku z Mężem jeździmy na wakacje, w tym roku wypada nam od 4.06 do 18.06. Zarezerwowane i opłacone już dawno temu. Mam nadzieję, że po 2,5 m-ącach od operacji będę mogła wsiąść swobodnie do samolotu i trochę odpocząć od tego wszystkiego 😏
Forumowiczka
16-01-2023, 18:42:33

Florentynka ja tez będę dawała recenzje jak będę po, będziemy się wspierać po to ta grupa jest, o poduszce ortopedycznej jeszcze nie myśle zobaczę co oni mi zaproponują do zakupu, natomiast piżamki, lacki, power bank, słuchawki to super podpowiedzi dziewczyn które są po, dziękujemy dawajcie jeszcze, dużo innych przyziemnych porad pozdrawiam Halina
Początkująca
16-01-2023, 18:57:06

Halinka ja jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym dostałam na 6 miesięcy Ogólnie czuję się bardzo dobrze są pewne dolegliwości ale z rozmowy z lekarzem wnioskuję że to troszkę moja wina bo się naprawdę dobrze i momentami sobie za dużo pozwalam.
Co do rehabilitacji to mnie zdziwił bo też myślałam że jak teraz wypisałby mi wniosek to i tak czekania mam na trzy miesiące ale on powiedział że absolutnie nie mam się spieszyć bo są przypadki że rehabilitacja przynosi odwrotny skutek, a niestety miałam dużo majstrowane i mam delikatny obrzęk co może świadczyć o jeszcze nie do końca rozpoczętym zroście kostnym.
Dlatego mam się wstrzymać.
Doktor jest rzeczowy i konkretny więc myślę że wie co mówi dlatego zgodnie z jego zaleceniami wstrzymuje się z załatwianiem rehabilitacji 🤔
gość
16-01-2023, 19:29:14

Halina1967 2023-01-16 19:30:10
Mojra, 🤣🤣albo do pielęgniarki proszę pani proszę rozmiar xxxl 😂. Wiesz teraz ferie mam od dziś wnuki, jednak będę zaglądać jak najczęściej Mojra pisz bo wiedza twoja 👍i podpowiedzi także pozdrawiam
Halina
Dzięki 🤗 jak coś mi się będzie przypominać to będę się odbywać.
Forumowiczka
16-01-2023, 19:33:31

Gość 2023-01-16 20:29:14
Halina1967 2023-01-16 19:30:10
Halina
Dzięki 🤗 jak coś mi się będzie przypominać to będę się odzywać.
Mojra
Forumowiczka
16-01-2023, 19:41:52

Zumba123 2023-01-16 19:57:06
Halinka ja jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym dostałam na 6 miesięcy Ogólnie czuję się bardzo dobrze są pewne dolegliwości ale z rozmowy z lekarzem wnioskuję że to troszkę moja wina bo się naprawdę dobrze i momentami sobie za dużo pozwalam.
Co do rehabilitacji to mnie zdziwił bo też myślałam że jak teraz wypisałby mi wniosek to i tak czekania mam na trzy miesiące ale on powiedział że absolutnie nie mam się spieszyć bo są przypadki że rehabilitacja przynosi odwrotny skutek, a niestety miałam dużo majstrowane i mam delikatny obrzęk co może świadczyć o jeszcze nie do końca rozpoczętym zroście kostnym.
Dlatego mam się wstrzymać.
Doktor jest rzeczowy i konkretny więc myślę że wie co mówi dlatego zgodnie z jego zaleceniami wstrzymuje się z załatwianiem rehabilitacji 🤔
Zumba ogólnie przeglądając informację z Googla natrafiłam parę razy na osoby, które właśnie korzystały z turnusów rehabilitacyjnych i okazało się że więcej było szkody niż pożytku bo kończyło się reoperacja czasami na cito.😒
Mojra
Początkująca
16-01-2023, 20:12:13

Mojra
No właśnie też przeglądałam różne wpisy i faktycznie nie zawsze warto się spieszyć.
Kurcze tak myślę że lekarz wie co mówi więc się nie wychylam.
Trzymam się jego zaleceń 😉
Ale szkoda że nie dał mi skierowania na kontrolne Rtg lub rezonans bo to pewnie więcej by pokazało czy wszystko jest ok ,ale głupio było mi o tym powiedzieć🫣
Forumowiczka
16-01-2023, 20:18:03

Może było za wcześnie na robienie RM---,a ile minęło dokładnie od operacji?
Mojra

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: