Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-06-2022, 16:04:25

Konstancin -Jeziorna
Z jedzeniem tak sobie kiepsko się przełyka.
Początkująca
20-06-2022, 16:26:38

Fajnie, że już po operacji. Śledzę ten wątek i takie wieści bardzo cieszą, że wszystko ok. U mnie ostatnia rehabilitacja przyspozyla mi więcej problemów niż pożytku. Stąd w środę mam wizytę u operatora i mam nadzieję, że ustalę termin operacji.
Początkująca
20-06-2022, 16:58:11

No właśnie, pytam o jedzenie, bo czytałam w tym wątku gdzieś wcześniej, że najlepiej po operacji to jeść musy, przez to że gardło podrażnione.
Początkująca
21-06-2022, 04:26:42

Tak, musy najlepiej wchodzą:)
Kluje mnie pod łopatka ale podobno tak może być.
Nie ma już drętwienie rąk.
Dzisiaj do domku :)
Początkująca
21-06-2022, 05:49:13

Ania, a kwestia prysznica i umycia głowy? Jest do ogarnięcia? Cały czas bierzesz leki p bólowe?
Początkująca
21-06-2022, 08:24:04

Agnieszka, prysznic biorę nie ma problemu głowy nie myłam ,dzisiaj w domu to na spokojnie przy pomocy męża lub córki umyje.
Jak chcesz to kup sobie suchy Szampon ja go użyłam i trochę pomógł. Ale na takie mycie woda to możesz nie mieć warunków, szpitale też są różne. Kup musy, wodę niekapek, Kocyk sobie weź, kilka pidzam rozpinanych.
Od wczoraj mam leki przeciwbólowe w tabletkach
Początkująca
22-06-2022, 05:54:44

I jak się czujesz Aniu? Jak w domku? :)
Początkująca
22-06-2022, 07:59:46

Spałam świetnie ale może to po tych kekach co dostalam przeciwbolowych.
Mąż mi wczoraj pomagał się wykąpać i umyć włosy pod prysznicem lazienka po kapieli wyglądała jakby dwie kaczki w niej buszowały haha
Nie ma się czego bać spokojnie możecie iść na operacje :) jestem w grupie co polecą.
Początkująca
22-06-2022, 11:51:26

Czyli funkcjonujesz, dużo musisz leżysz w ciągu dnia czy jesteś cały czas aktywna? Podobno pod prysznic do mycia glowy dobrze szyję owinąć folia spozywczą, taki patent czytałam. Mam nadzieję że dam sobie radę po, tym bardziej że mam prysznic, nie wannę, a u nas zakaz kołnierzy poza komunikacja . Możesz np. Cokolwiek opuścić głowę np. Pisząc coś na laptopie?
Początkująca
22-06-2022, 14:41:25

Funkcjonuje chodzę, ale dużo też leżę odpoczywam.
Nie korzystam na razie z laptopa.
Był u nas w szpitalu fizjoterapeuta i tłumaczył,że ważne jest to,żeby ten kolnierz nosić chodzi o ruchy głową nie mogę robić gwałtownych ruchów i póki muszę mieć ograniczony ruch głowy w dół. Co lekarz to inna ma metodę leczenie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: