Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-11-2011, 09:42:27

Hej,pieknie dziekuje za te filmiki ! ja je ogladam z wielkim zainteresowaniem!Zdrowka zycze! Gina.
gość
19-11-2011, 15:08:15

Mam powazny problem z kregoslupe szyjnym.Moj wynik MRI brzmi nastepujaco splycenie lordozy szyjnej wielopoziomowe zmiany zwyrodnieniowo-dyskopatyczne.Cechy odwodnienia krazkow miedzykregowych wielopoziomowo na poziomie C3iC4,C4iC5,C6i C7 wypuklina typu bulging struktur krazka miedzykregowego na 2mm z modelowaniem worka oponowego.Na poziomie C5i C6 szerokolukowa portuzja struktur krazka miedzykregowego na 2mm dokanalowo z modelowaniem worka oponowego i niewielkim zmniejszeniu przedniej rezerwy pajeczeniowki.Zakresie portuzji strefa o podwyzszonym sygnale w obrazach T2-zaleznych-ognisko pekniecia pierscienia wloknistego krazka miedzykregowego.Chodzilam na rehabilitacje mialam tensy,laser i masaz nic nie pomaga mam silne bole glowy i karku do tego nasilaja sie zawroty glowy i dretwienie prawej reki i bol prawego barku.Lekarz ortopeda teraz znow mnie wysyla na rehabilitacje mowi ze powina pomoc.A ja z kazdym dniem czuje sie coraz gorzej niewiem co robic moze ktos z was mi podpowie co w moim przypadku powinam zrobic.Mam 44 lata czuje sie na drugie.Pozdrawiam Ewa
gość
19-11-2011, 15:53:00

Witaj Ewo , sporo nagrzeszylas , tylko ze swoimi grzechami zamiast do wielebnego chodzisz do zakrystiana. On wiele nie odpusci choc obiecuje. To taka dygresja.
Powinnas udac sie jaknajszybciej do neurochirurga zamiast do ortopedy , on wiele nie pomogl Tobie. Masz problemy na 3 poziomach, wypukliny dyskowe, wkrotce moga przejsc w stan przepukliny. Masz pekniety pierscien wloknisty czyli popularnie mowiac dysk wiec z wypukliny czyli poczatkowego procesu degeneracji jadra
miazdzystego utworzy sie przepuklina. Napewno potrzebujesz konsultacji neurochirurgicznej, moze zasugeruje wstawienie chociaz jednego implantu( peknietego dysku)albo stabilizacji wielopoziomowej. Na rehabilitacje przyjdzie czas po zabiegu . Pozdrawiam
Forumowicz
19-11-2011, 16:48:35

Mam taką zagadkę.
Miałem operowaną prawą stronę (ból barku), która w sumie jest teraz jak nowo narodzona a za to boli mnie lewa , która do tej pory ... byłą jak nówka sztuka .
Odp:
a - cierpliwości
b - wszystko minie za jakiś czas bo się "układa"
c - ten typ tak ma
.
.
.
z - zacznij szukać miejsca na szrocie
Pozdrawiam
gość
19-11-2011, 16:53:02

To ci dopiero super odpowiedz!
Forumowicz
19-11-2011, 16:55:12

To jest test , ja go rozwiązać nie potrafić
gość
19-11-2011, 17:03:37

Witaj Ewo , sporo nagrzeszylas , tylko ze swoimi grzechami zamiast do wielebnego chodzisz do zakrystiana. On wiele nie odpusci choc obiecuje. To taka dygresja.
Szanowny gościu widac brak Tobie odwag iby się podpisac ale nie jest tajemnicą mój adres @ Więc go powtórzę janusz-kur2@wp.pl
i z dygresjami zapraszam możesz tam napisac co masz do wielebnego oraz wyspowiadac się
Ewo ja myslę że ograniczenie 2mm nie jest jeszcze duże może warto by spróbowac metodą http://www.mckenzie.pl/ogolnie-o-metodzie.html
lub z osteopatą
Nie zalęznie od tego konsultował bym wynik z innymi lekarzami takimi jak rehabilitant neurolog i neurochirurg
Pozdrawiam ks. Janusz
gość
19-11-2011, 17:07:37

www.youtube.com
tam otworzcie : A kunia znasz?
zycze wiele smiechu!!!
gość
19-11-2011, 17:09:55

Hej,dodam pare kawalow:
Po upojnej nocy pelnej uniesien nadchodzi ranek:
- Dzien dobry kwiatuszku...
- Dzien dobry sloneczko.
- Posluchaj myszko...
- Tak, kotku?
- Zrobisz sniadanie, rybko?
- Oczywiscie, skarbenku.
- Jajeczniczke, zlotko?
- Ze szczypiorkiem, pieseczku.
- Ale na maselku, zabciu?
- Nie moze byc inaczej, misiu.
- K***wa... przyznaj sie! Ty tez nie pamietasz, jak mam na imie..

Kierownik sklepu uczy mlodych sprzedawców jak powinno sie
obslugiwac klientów.
- Patrzcie i uczcie sie ode mnie
Wchodzi klientka: Poprosze proszek do prania firan.
- Prosze bardzo, ale doradzam pani równiez kupic plyn do mycia
okien. Skoro pierze pani firany moze pani umyc okna.
- Widzisz Jasiu - tak musi pracowac sprzedawca,teraz twoja kolej
- mówi szef - widzac nastepna klientke.
Poprosze podpaski
- Prosze bardzo, ale doradzam pani równiez kupic plyn do mycia
okien.
- Co prosze?
- Skoro nie moze pani dawac dupy - to niech pani chociaz okna
umyje

Zona rano szykuje sie do wyjscia do pracy. Maz sie pyta:
- Zdazymy jeszcze zrobic numerek?
- Nie, spiesze sie.
- Ja bym zdazyl...

- Mamo, jaka jest róznica miedzy bykiem a buhajem?
- Byk to maz krowy, a buhaj... jakby ci to powiedziec... to przyjaciel rodziny.

Siedzi dwóch kolesiów w kinie, a przed nimi taki wielki, lysy drechol, grube karczycho, zloty kajdan na szyi - z dziewczyna siedzi. Jeden z tych kolesiów do drugiego:
- Stary, zaloze sie z toba o 50 zeta, ze nie klepniesz lysego w glace.
- No dobra, w sumie co mi szkodzi - mysli ten drugi i klepie lysego w glace.
Lysy sie odwraca, a koles:
- Krzychu, to Ty? A nie... To przepraszam...
Lysy:
- Zaden Krzychu, ku...a, dotknij mnie jeszcze raz to Ci ***...e! - i sie odwraca.
Na to ten pierwszy kolezka do drugiego:
- Stary, swietnie to rozegrales, ale ide z toba o 200 zeta, ze go drugi raz nie klepniesz.
- No dobra, w sumie co mi szkodzi - mysli sobie ten drugi i pac lysego w glace.
Lysy zjezony sie odwraca, a koles:
- Krzychu, no kur...a, 8 lat w podstawówce, ze 3 lata w jednej lawce przesiedzielismy, Krzychu, no nie pamietasz mnie?
Lysy:
- Kur...a, nie bylem w zadnej podstawówce, zaraz ci tak przyp....dole, ze sie nie pozbierasz!
Zaczyna sie podnosic, zeby wylutowac kolesiowi, ale dziewczyna lapie go za rekaw i mówi:
- No daj spokój, Józek, film jest, a Ty bedziesz jakiegos cieniasa bil, chodz do pierwszego rzedu i ogladajmy...
Lysy niezadowolony, ale idzie z dziewczyna do pierwszego rzedu, siadaja. Pierwszy
koles znowu do drugiego:
- Stary, naprawde jestem pod wrazeniem, niezle to wymysliles, ale ide o 1000, ze go trzeci raz nie klepniesz.
- No dobra, w sumie co mi szkodzi - mysli ten drugi.
Ida do drugiego rzedu, siadaja za lysym i koles wali lysego w leb. Lysy sie odwraca, na maksa napiety, a koles:
- Krzysiu, to ja tam na górze jakiegos lysego w glace napier...lam, a Ty tu w pierwszym rzedzie siedzisz!
gość
19-11-2011, 17:55:36

No popatrz Januszu, a już myślałam, że to Ty tak bardzo straszysz Ewę, (a przy okazji mnie) a to "jakiś ktoś" się kamufluje i żarty sobie stroi. uff, odetchnęłam
Witaj Ewo, wynik rezonansu masz podobny do mojego, z tym że u mnie są już przepukliny na poziomie C-4/5 i C-5/6.
RM jest z 2008r. a więc 3 lata chodzę już ze świadomością tego i z dolegliwościami o różnych nasileniach. Czasami jest b.dobrze, ale są też okresy kiedy czuję się tak jak Ty obolała i zdołowana. Dzisiaj (może ta pogoda) też nie czuję się najlepiej.
Tak jak napisał Ci Janusz, musisz skonsultować się z neurochirurgiem, neurologiem i rehabilitantem, będziesz miała większą wiedzę i opiekę.
Rehabilitacja u odpowiednich specjalistów dużo daje, ale muszą być to odpowiedzialne ręce, pamiętaj.
Ja konsultowałam się u neurochirurga, 3 neurologów i u ortopedy. I właśnie ten ortopeda na podst. Rtg dał mi skierowanie na MR. Wynik mnie przeraził, ale neurochirurg (po badaniu siły mięśniowej rąk i szyi) nie widzi jeszcze potrzeby by już operować. Masaże ramion, szyi (bez żadnych manipulacji) oraz całego kręgosłupa zalecił (skoro pomagają) robić co 2 m-ce. Do tego też miewam prądy tensa, terapuls, laser itp. Bardzo pomogół mi pobyt w sanatorium, no i te borowinki. Teraz też czekam na sanatorium z ZUS. Trzeba walczyć dopóki można, byle ostrożnie- ja o tym nie zapominam i staram się być czujna.
Skonsultuj to jeszcze raz proszę u neurochirurga
Pozdrawiam anTosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: