Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-05-2018, 20:07:45

Dziękuję, będę próbować zarejestrować się do prof. Sagana ale mówią że to graniczy z cudem. Maj77 czy wstawiano Tobie implant dysku jeśli tak to sztywny czy ruchomy.? Czy miałaś znaczny ucisk na rdzeń jak u mnie?
Początkująca
11-05-2018, 04:38:12

Mam wstawione dwa implanty i stabilizację płytą przednią,oczywiście skręcone na sztywno bez kołnierza po operacji.Zakres ruchów dobry,może nie tak dobry jak przed operacją ,ale cieszę się z tego co jest.U mnie był ucisk na rdzeń ,korzenie i mielopatia .
gość
11-05-2018, 07:47:18

Dziękuję za odpowiedz :)
Mam jeszcze do Was jedno pytanie. Mam skierowanie na operację z powodu przepukliny C5 C6. Ale sprawa wygląda tak że mam władze w rękach i nogach. W nocy dretwieja obie ręce co mnie budzi. Nie mogę pracować ze względu na ból, który od jakiegoś pol roku mnie nie opuszcza-głowa, szyja barki. Żadne leki, maści, plastry ani zastrzyki nie przynoszą ulgi. Terapia manualna w której jestem od 2 miesięcy przynosi zaledwie kilkudniową ulgę. Czy to jest powód żeby zgodzić się na operacje? Czy kogoś z Was sam ból skłonił do podjęcia tak ciężkiej decyzji? Pozdrawiam serdecznie. Asia.
gość
11-05-2018, 12:13:55

takie skierowania pewnie warto skonsultować z innym lekarzem. Ja kiedyś trafiłem (skierowaniem na operacje) do doktora Bronarskiego, on wskazał, ze operacja jest konieczna, ale jasno mi wyłożył dlaczego, co zrobi itd. Po 3 dniach byłem już w domu. Bronarski ma swoją stronę dyskopatia.pl Generalnie to jednak są bardzo indywidualne sprawy. Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
11-05-2018, 14:22:29

Dr. Bronarski jest ortopedą nie neurochirurgiem. To delikatna sugestia pod rozwagę.
gość
12-05-2018, 01:01:34

Gdzie była ta operacja? Ja za tydzień mam w Szczecinie u dr Sagana. Oj jak się boję
gość
12-05-2018, 01:02:46

Noce już nie przespane a jak dalej
gość
12-05-2018, 04:55:10

Każdy się boi operacji, ale zobacz ile już osób jest zoperowanych. Myśl pozytywnie:)
gość
13-05-2018, 06:47:25

Magda dzięki za konkretne informacje o lekarzach w Warszawie. A gdzie byłaś operowana? Odezwalabys się na maila? Marta mail: maw11@op.pl
gość
13-05-2018, 16:29:48

Bylam operowana w cm Gamma, operujący dr Rafał Górski, dr Lis, dr Wichrowski. Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: