Witam
Właśnie dowiedziałam się po wykonanym z własnej inicjatywy i oczywiście prywatną odpłatnością, z wykonanego MRI 3 odcinków kręgosłupa, że mam 6 przepuklin krążka miedzykręgowego, po 2 w każdym odcinku, z tego 3 uciskają rdzeń kręgowy, jedna - masywna centralna wypuklina krążka miedzykręgowego na poziomie c5/c6,znacznie uciskająca rdzeń kręgowy z cechami mielomalacji, druga c6/c7 uciskająca rdzeń kręgowy. Poza tym dwie są na odcinku piersiowym i 2 lędźwiowym (dokładnie w tych miejscach gdzie 13 lat temu operowano), Jest jeszcze
naczyniak w trzonie vth 12 - 9 mm, torbiel okołokorzeniowa na s 2 o wymiarach 12 mm. Po złym od dawna samopoczuciu:
zawroty głowy, szumy w uszach i oczywiście bóle bioder, nóg, pleców czułam, że coś wyjdzie, ale ten wynik ściął mnie z nóg. Teraz szukam lekarza ze Szczecina,(choć nie tylko) najlepiej chyba z Unii Lubelskiej. Jestem zarejestrowana do dra Jeżewskiego, ale to dopiero na 26 czerwca, może ktoś z Was coś poradzi w tej kwestii? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź, może podpowiedź szczególnie co do fachowców od Szyjek, bo to chyba jest na ten moment największy problem. Pozdrawiam. Anna z powiatu choszczeńskiego, lat 41