Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-05-2018, 07:43:26

Jak dotąd nie miałam i mnie też straszył
gość
09-05-2018, 13:03:37

Przekopałam całe forum, są opisy operacji, ale sprzed lat. Może ktoś na biezaco zrelacjonować swój pobyt w szpitalu?
gość
09-05-2018, 16:17:23

Miałam operację w lutym tego roku. Przyjęcie w poniedziałek badania krew ekg prześwietlenie płuc. Wtorek rano operacja cały dzień na leżąco. Środa rano pionizacja kołnierz na szyję. W czwartek po południu powrót do domu. Szybko sprawnie i zdecydowanie lepiej po operacji niż przed !
gość
09-05-2018, 19:34:05

Możesz zdradzić, co miałaś robione i czy nosiłaś kołnierz po operacji? Jak funkcjonujesz teraz, prowadzisz auto?
gość
09-05-2018, 23:18:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-05-2018, 06:23:55

Ja mam modelowanie rdzenia i ucisk na korzen c7. Od c4 do c7 poziomy uszkodzone. Mam bóle, rwe barkową ale mój neurochirurg nie kieruje mnie na operację. Będę miała neurolize.
gość
10-05-2018, 06:36:52

Miałam odbarczenie i stabilizację implantem C6/C7. 6 tyg spędziłam w kołnierzu (chodziłam i siedziałam leżenie bez). 5 tyg nie jeździłam autem samodzielnie. Ze dwa razy jako pasażerka ale nie było miło bo w szyja bolała. Aktualnie 3 miesiące po operacji jest bardzo dobrze. Nie ma rwy barkowej, niedowład ręki ustąpił. Są jakieś malutkie dolegliwości ale jest 1000% lepiej niż przed. Dużo chodzę z kijami, ćwiczę. Mam nadzieję , że rwa i ból nie wrócą !
gość
10-05-2018, 09:34:54

Ania39 Dawno tu nie zaglądałam jestem po operacji 3 miesiące a dolegliwości nie ma końca, w tej chwili lece na zastrzykach z dexaku jedyny plus to brak zaworów głowy i zaburzeń równowagi , rwa barkowa łapie i sama odpuszcza Lekarze twierdzą ze operacja powiodła się a to co zostało to wina zwyrodnień Jestem ciekawa co u Ciebie Aniu z Prochowic bo widze ze też się nie odzywasz -daj znac
Początkująca
10-05-2018, 16:56:04

Witam
Właśnie dowiedziałam się po wykonanym z własnej inicjatywy i oczywiście prywatną odpłatnością, z wykonanego MRI 3 odcinków kręgosłupa, że mam 6 przepuklin krążka miedzykręgowego, po 2 w każdym odcinku, z tego 3 uciskają rdzeń kręgowy, jedna - masywna centralna wypuklina krążka miedzykręgowego na poziomie c5/c6,znacznie uciskająca rdzeń kręgowy z cechami mielomalacji, druga c6/c7 uciskająca rdzeń kręgowy. Poza tym dwie są na odcinku piersiowym i 2 lędźwiowym (dokładnie w tych miejscach gdzie 13 lat temu operowano), Jest jeszcze naczyniak w trzonie vth 12 - 9 mm, torbiel okołokorzeniowa na s 2 o wymiarach 12 mm. Po złym od dawna samopoczuciu: zawroty głowy, szumy w uszach i oczywiście bóle bioder, nóg, pleców czułam, że coś wyjdzie, ale ten wynik ściął mnie z nóg. Teraz szukam lekarza ze Szczecina,(choć nie tylko) najlepiej chyba z Unii Lubelskiej. Jestem zarejestrowana do dra Jeżewskiego, ale to dopiero na 26 czerwca, może ktoś z Was coś poradzi w tej kwestii? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź, może podpowiedź szczególnie co do fachowców od Szyjek, bo to chyba jest na ten moment największy problem. Pozdrawiam. Anna z powiatu choszczeńskiego, lat 41
Początkująca
10-05-2018, 18:55:13

Bierzwniczanka ja polecam prof.Sagana ,dr. Limanówkę,dr.Rzewuskiego wszyscy operują w Szczecinie na unii lubelskiej. Jestem po operacji C5/C6/C7 pół roku.Wszystkie dolegliwości bólowe ustąpiły,pozostał niedowład kciuka.Czasem zapominam o tym że miałam operację i wtedy zdarza się że muszę swoje poleżeć ale mam tego świadomość i staram się dbać o naprawiony kręgosłup.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: