Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-09-2010, 18:05:56

Alu, bardzo się cieszę, że Twoje samopoczucie jest tak dobre. Za tydzień będę już na oddziale, na szczęście ostatnie dni mam wypełnione obowiązkami, bo gdybym siedziała z domu, to bym zwariawała albo wpadła alkoholizm - piwo zawsze mnie uspokaja.
Miłego wieczoru życzę wszystkim Szyjkom, tym po i przed - Ela
gość
06-09-2010, 04:40:37

Witam wszystkie szyjki rozpoczynamy nowy tydzień oby bez bólu i rozterek Grażynko zobacz na priv .
Zosia czyś Ty wyjechała gdzieś na Hawaje ?
Spinka siedzi w Konstancinie Ania na rehabilitacji gdzieś w górach , no i zapomniała mnie z Sobą zabrać
Renata pisze od święta .Gdzie wszyscy się podziali nie ma co czytać na tym forum . Pozdrawiam wszystkich
gość
06-09-2010, 08:21:42

Udało mi się dodzwonić do kochanego NFZ - szpital uzdrowiskowy dostanę być może pod koniec roku!!!
9 miesięcy aby doczekać się na rehabilitację poszpitalną.
Zesztywnieję do tego czasu zupełnie i chyba pomyślę o czymś prywatnie.
Tu w Gdańsku mamy straszne opóźnienia w porównaniu z krajem- nie mówię już o przychodniach np. do endokrynologa nowych pacjentów nie przyjmują bo już leczący się wyczerpują limit. A teraz od września zabrali nam wiele przychodni specjalistycznych i nie ma już pogotowia okulistycznego, ale po pięciu latach wróciło pogotowie stomatologiczne.
I niech mi ktoś udowodni, że w Polsce nie ma eutanazji!
Zaraz idę walczyć dalej ze służbą zdrowia-Vika
Początkująca
06-09-2010, 17:45:02

Witam wszystkich :)
Vika kurcże długo u Was sie czeka na ten szpital uzdrowiskowy, mnie zamiast na sanatorium tez skierowali do szpitala dostałam dzisiaj skierowania do Jedliny Zdrój do Szpitala uzdrowiskowego Halina. Był ktoś tam moze bo na necie zabyt mało informacji o tym ...

Jak tam wasze szyjki w tę paskudną wciąż zmieniającą sie pogodę???

pozdrawiam Cieplutko :)
Zuzia :)
Początkująca
06-09-2010, 18:05:07

Witam Wszystkich

Pogoda faktycznie daje się we znaki,a przy tym i ból silniejszy. Wczoraj miałam tak ból,aż się zwijałam i nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Od leków czy już sama nie wiem od czego miałam latające mroczki przed oczami i lekkie zaniki widzenia-ktoś z Was miał coś takiego? Za 24 dni mam wizytę u neurochirurga-odliczam dni.
Wszystkim życzę nocy bez bólu i zdrówka

Pozdrawiam Aga
gość
06-09-2010, 19:18:11

Madziu w Jedlinie była Bożena ale chyba w innym ośrodku.Szpital uzdrowiskowy lepszy bo i darmowy no i w ramach zwolnienia, jak ktoś pracuje.
Byłam u ogólnego w sprawie blizny zalecił cierpliwość w smarowaniu a jak nie pomoże to tylko chirurg -plastyk.
Ostatnio zgrzeszyłam zbyt ciężkim plecakiem i zdychałam dwa dni- oj pokuta bolała!!
Pogoda wykańcza, wszystko boli a zwłaszcza ta cholerna płyta mnie uwiera i strasznie dławi.
U mnie leje i wieje sobie sztormik /aż mnie korci iść na plażę ale sama się boję/ ale troszku cieplej.
Dobrej nocki Vika
gość
06-09-2010, 19:20:36

A i jeszcze jeśli chodzi o ból- dalej praktykuję gorące okłady. Mnie pomagają , czasami bardziej niż prochy
gość
07-09-2010, 14:28:25

Witajcie Drogie Szyjki. Mija tydzień jak wróciłam do pracy. Jest dosyć dobrze, chociaż mniej więcej od 15 jestem bardzo zmęczona, no i znowu pospinały mi się mięśnie w karku. Pomimo tego, że zaldiar jest , jak na razie moim bardzo dobrym przyjacielam, odczuwam ból przy ruszaniu głową. W szkole, jak wiadomo, trzeba mieć oczy nawet z tyłu głowy, więc kilkakrotnie zbyt mocno nią ruszyłam i odczuwam negatywne skutki. Niewykluczone, że powodem jest płyta, a nie implanty. Niestety głos też nie jest najlepszy, mniej więcej po dwóch godzinach skrzeczę a nie mówię. Tu jednak zdecydowanie stawiam na płytę. Mam jednak nadzieję, że moja "fizyczność' polubi mnie i mój nowy tryb życia. Postanowiłam, że jest to moja ostatnia próba powrotu do pracy, jeżeli nie podołam będę zmuszona przejść na twardy chleb ZUSU ( chyba, że ta instytucja uzna mnie za okaz zdrowia).
MAGDA, jeżeli masz możliwość, zwróć to skierowanie. Moim zdaniem( a byłam w wielu ośrodkach rehabilitacyjnych) Jedlina oprócz pięknych widoków nie zapewnia nic więcej. Rehabilitacja jest kiepska, warunki socjalne, oprócz wyremontowanej Teresy, również poniżej średniej. Zaznaczam jednak, że jest to moja subiektywna opinia, na zasadzie porównania z innymi ośrodkami rebabilitacyjno-sanatoryjnymi.
Pozdrawiam Bożena
Początkująca
07-09-2010, 18:44:59

Witam :)
Kurczę Bożena teraz to mi mina zrzędła, moze nie bedzie tak źle. chcieli mnie wsysłać na początku teraz września do lądka zdrój ale odmówiłam bo obronę pracy licencjackiej mam i teraz jedlina to jedyna mozłiwosć wyjazdu. Mam nadzieje ze bedzei dobrze.

powiedzcie mi jak to wygląda w tych szpitalach uzdrowiskowych?? pokoje gdzie sie śpi to raczej jak w sanatorium czy to typowe oddziały szpitalne?? bo ja nic niemoge znaleśc o tej halinie na necie.

pozdrawiam
gość
07-09-2010, 21:37:00

Witajcie dzisiaj to ja proszę o pomoc syn mojej chrześnicy miał wypadek samochodowy pęknięcie kręgu c3 i ześlizg na poziomie c3-c2 obecnie na wyciągu, znajduję sie w szpitalu im Biziela w Bydgoszczy i chciał bym się dowiedzieć który z lekarzy neurochirurgów jest tam dobry i czy można w takim przypadku nie zgodzić się na operację w tej placówce i przewieźć go do innej bez konsekwencji lub skonsultować wykonane badania z innym neurochirurgiem w innej placówce
Pozdrawiam Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: